Revmatisk polymyalgi: Symptomer, tester og behandling

Cos’er den reumatiske polymyalgi?

Reumatisk polymyalgi er en inflammatorisk sykdom som forårsaker muskelsmerter og stivhet i forskjellige deler av kroppen. Det oftest streiker:

 • skuldre
 • nakke
 • væpne
 • flanker

Symptomene ser ofte ut til plutselig og har en tendens til å bli verre om morgenen.

Det reumatiske polymyalgi påvirker vanligvis folk over 65 år. Det utvikler sjelden i de under 50 år. Revmatisk polymyalgi er også mer sannsynlig å forekomme hos kvinner enn hos menn. Selv folk i nord-europeisk og skandinavisk opprinnelse er til størst risiko for tilstanden.

Noen mennesker med revmatisk polymyalgi er også diagnostisert med en korrelert lidelse som heter Tordenvær arteritt. Denne tilstanden forårsaker betennelse i blodkarene i hodebunnen, nakken og armene. L’Temporal arteritt kan også forårsake hodepine, kjeve smerte og synsproblemer.

Hva er symptomene på revmatisk polymyalgi?

Smerte og stivhet til nakken og skuldrene er de vanligste symptomene på revmatisk polymyalgi. Smerte og stivhet kan gradvis spre seg til andre områder, for eksempel skuldre, hofter og lår. Disse symptomene påvirker vanligvis begge sider av kroppen.

Andre vanlige symptomer på revmatisk polymyalgi inkluderer:

 • utmattelse
 • ubehag
 • Et tap av appetitt
 • plutselig og ikke-forsettlig vekttap
 • Anemi eller lavt antall røde blodlegemer
 • Depresjon
 • En feber med lav karakter
 • Et begrenset område av bevegelse

Symptomer på revmatisk polymyalgi vokser raskt, vanligvis i den forskjellige daglige buen. I noen tilfeller kan symptomene vises i løpet av natten. De pleier å bli verre om morgenen og gradvis forbedre i løpet av dagen. For noen mennesker, være inaktive og holde seg i lang tid kan forverre symptomene.

Smerte og stivhet kan etter hvert bli så alvorlige at folk har problemer med å utføre daglige aktiviteter, hvordan du kommer opp fra sofaen, kle seg eller kommer i bilen. Noen ganger kan symptomene på revmatisk polymyalgi til og med gjøre det vanskelig å sovne.

Hva forårsaker revmatisk polymyalgi?

Årsaken til reumatisk polymyalgi er ikke kjent. Det antas imidlertid at noen gener og genvarianter kan øke risikoen for å utvikle revmatisk polymyalgi. Miljøfaktorer kan også spille en rolle i utviklingen av uorden. Nye tilfeller av revmatisk polymyalgi blir ofte diagnostisert i sykluser og forekommer vanligvis sesongmessig. Dette antyder at det kan være en miljømessig utløserfaktor, som en viral infeksjon som forårsaker tilstanden. Det raske utseendet på symptomer tyder også på at revmatisk polymyality kan være forårsaket av en infeksjon i & # 8217. Imidlertid ble ingen tilkobling av denne typen funnet.

Hvordan den reumatiske polymygien er diagnostisert?

Symptomer på revmatisk polymyalgi kan lignes på andre inflammatoriske tilstander, inkludert lupus og L’leddgikt. For å gjøre en nøyaktig diagnose, vil legen utføre en fysisk undersøkelse og utføre flere tester for å verifisere tilstedeværelsen av betennelse og blodanomalier.

Under eksamenen kan legen forsiktig bevege seg nakke, armer og ben for å evaluere mobiliteten din. Hvis revmatisk polymyalgi er mistenkt, kan de be om blodprøver for å verifisere tilstedeværelsen av tegn på betennelse i kroppen. Disse testene vil måle erytrocytsedimenteringshastigheten og reaktive C-proteinnivåene. En unormalt høy sedimenteringshastighet og høye nivåer av reaktivt C-protein er vanligvis indikativ for betennelse.

Legen kan også programmere en ultralyd; ultralyd for å verifisere tilstedeværelsen av betennelse i leddene og vevet. En ultralyd bruker høyfrekvent lydbølger for å skape detaljerte bilder av myke vev i forskjellige deler av kroppen. Dette kan være svært nyttig for å skille revmatiske polymyalgi fra andre forhold som forårsaker lignende symptomer.

Siden det er en sammenheng mellom revmatisk polymyalgi og temporal arteritt, vil legen kanskje utføre en biopsi. Denne biopsien er en enkel og lav risikoprosedyre som sørger for fjerning av en liten prøve av stoff fra A’arterie i templet. Prøven sendes til et laboratorium og analyseres for tegn på betennelse. En biopsi er bare nødvendig hvis legen din mistenker en inflammasjon i blodårene.

Tegn på temporal arteritt inkluderer:

 • Vedvarende hodepine
 • Sløret eller dobbeltsyn
 • Tap av syn
 • Ømhet i hodebunnen
 • kjeve smerte

Hvordan de reumatiske polymygias behandles?

Det er ingen behandling for revmatisk polymyalgi. Med tilstrekkelig behandling kan imidlertid symptomene bli bedre på bare 24-48 timer. Legen vil foreskrive en lavdose kortikosteroid, som prednison, for å redusere betennelsen. Den typiske doseringen er 10-30 milligram om dagen. PANT-drevne legemidler, som L’ibuprofen og Napossene, er ikke effektive i behandlingen av symptomer på revmatisk polymyalgi.

Selv om kortikosteroider er effektive i behandlingen av revmatisk polymyalgi, har disse legemidlene bivirkninger. L’langsiktig bruk av disse stoffene øker risikoen for:

 • Høyt blodtrykk
 • Høyt kolesterol
 • Depresjon
 • vektøkning
 • diabetes eller høyt blodsukkernivå
 • L’osteoporose, Som er tapet av bein tetthet
 • grå stær, bli bordet i linsen på # 8217;

For å redusere risikoen for bivirkninger under behandlingen, kan legen anbefale å ansette et daglig kalsium og vitamin D supplement. Kosttilskudd anbefales ofte hvis du tar kortikosteroider i mer enn tre måneder. Legen kan også foreslå fysisk terapi for å forbedre din styrke og øke mobiliteten din.

Kjøp fotballtilskudd.

Kjøp Vitamin D Supplements.

Å lage sunne livsvalg kan også bidra til å redusere bivirkningene av kortikosteroider. Spis et sunt kosthold og begrense saltinntaket kan bidra til å forhindre hypertensjon. L’Vanlig trening kan bidra til å styrke bein og muskler og forhindre vektøkning.

Legen vil nøye overvåke helsen din under behandlingen. De kan periodisk bestille blodprøver for å kontrollere kolesterolnivåer og blodsukker, anbefaler årlige øyeeksaminer og programperiode Periodiske bein tetthetstester for å verifisere tilstedeværelsen av osteoporose tegn. Legen kan også redusere doseringen etter tre eller fire ukers behandling hvis symptomene forbedres.

Hvis symptomene dine ikke forbedrer med narkotika, kan revmatisk polymyality ikke faktisk være årsaken til smerten og stivheten. I dette tilfellet vil legen utføre ytterligere tester for å verifisere tilstedeværelsen av andre reumatiske forstyrrelser, for eksempel slitasjegikt Og revmatisk feber.

Hva er komplikasjonene av revmatisk polymyalgi?

Symptomene på revmatisk polymyalgi kan forstyrre daglige aktiviteter, spesielt hvis tilstanden ikke behandles. Uten passende behandling kan smerte og stivhet alvorlig redusere mobiliteten. Til slutt kan du ikke fullføre enkle oppgaver alene, hvordan du bader, kle og kam håret ditt. Noen mennesker opplever også et midlertidig tap av fellesfunksjon. Dette øker risikoen for å utvikle vedvarende fellesproblemer, for eksempel frossen skulder.

Personer med Polymyalgia Rheumatica er også mer sannsynlig å utvikle perifer arteriesykdom. Denne tilstanden påvirker blodsirkulasjonen og forårsaker ofte ben smerte og magesår.

Hva er det langsiktige utsiktene for en person med polymyalgi reumatica?

Det er ingen kur mot Polymyalgia Rheumatica. Imidlertid forbedrer polymyalgi-reumatica ofte en gang mottatt behandling. Faktisk forsvinner tilstanden vanligvis etter xnumx-xnumx års behandling.