Reumatoid artritt (ra) og røyk: fakta

COS’er L & # 8217;?

L’reumatoid artritt (RA) er en autoimmun sykdom hvor kroppens immunsystem feilaktig angriper leddene. Det kan være en smertefull og svekkende sykdom.

Mye har blitt oppdaget på Art, men den eksakte årsaken er fortsatt et mysterium. Studier har vist at miljøfaktorer spiller en rolle i de som utvikler L’røyking er en Stor risikofaktor.

Ra treffer om 1.5 millioner mennesker i USA. Sykdommen er mer utbredt blant kvinner enn menn. Faktisk har nesten tre ganger flere kvinner sykdom i forhold til menn.

Hvis du har RA, angriper immunsystemet belegget rundt leddene. Dette forårsaker synoviale stoffceller, eller mykt stoff som dekker det indre av leddene, divider og tykkere. Denne fortykning av synovialvev kan forårsake smerte og hevelse rundt og leddområdet.

L’Ar kan påvirke nesten alle kroppsleddene, inkludert:

 • føtter
 • hender
 • håndledd
 • albuer
 • knær
 • ankel

Generelt påvirker det lignende ledd på begge sider av kroppen. L’Am treffer vanligvis leddene i knoklene.

Hva er symptomene på & # 8217;?

Hvis du har L’Ar, varme og hevelse til leddene er vanlige, men disse symptomene kan gå ubemerket. Sannsynligvis vil du også begynne å føle ømhet og smerte. Du kan føle deg stiv om morgenen i mer enn 30 minutter, eller du kan lide av ledsmerter og hevelse i flere uker.

Vanligvis er mer enn en & # 8217 vanligvis interessert;. L’Vanligvis påvirker de minste leddene, som de som er tilstede i hender og føtter.

I tillegg til ledd, L & # 8217, kan også ha negative effekter på andre deler av kroppen. Andre vanlige RA symptomer inkluderer:

 • tap av Appetit
 • ekstrem tretthet
 • tørrhet, ekstrem følsomhet eller øye smerte
 • Kutane knuter
 • Betent blodkar

For tiden er det ingen kur for L’AR. Medisin kan brukes til å behandle sykdom, men alvorlige tilfeller kan forårsake tap av mobilitet eller artikulær deformitetsutvikling.

Hva forårsaker ARs & # 8217?

Den eksakte årsaken til # 8217; AR forblir et mysterium. Dine gener og hormoner kan spille en rolle i utviklingen av & # 8217;. Selv bakterier, virus og andre potensielle smittsomme agenter kan spille en rolle i sykdommen.

Selv miljøfaktorer, som Luftforurensning eller insektmidler, kan bidra til # 8217;. Røyking er også en miljøfaktor.

Hva er forbindelsen mellom røyk og ra?

Den eksakte rollen som røyking spiller i utviklingen av Arsolis.

En publisert studie Forskning og terapi for leddgikt Han oppdaget at lys røyking også er knyttet til en høy risiko for ra. Har også vist at daglig røyking kan mer enn doble risikoen for at en kvinne skal utvikle ra. Sannsynligheten for å utvikle L’AR har gått ned etter å ha stoppet røyking og den generelle risikoen fortsatte å redusere over tid.

Den samlede risikoen for deltakerne gikk ned med en tredje 15 år etter å ha stoppet røyking. RAs risiko var fortsatt mye høyere i tidligere røykere 15 år etter å ha stoppet hvor mye det var for de som aldri røykt.

Forskere mener at røyking stimulerer en defekt immundrift hvis du allerede har visse genetiske faktorer som øker sjansene for å utvikle RA.

Røyking kan også forstyrre effektiviteten av RA-stoffene eller andre behandlinger. Røyking kan gjøre det vanskeligere å inkorporere et treningsprogram i behandlingsplanen. Hvis du trenger kirurgi, kan røyking øke komplikasjonsmulighetene. Kan påvirke medisinering anestesi og metabolisme, samt hjertefrekvens, puste og blodtrykk. Selv de ikke-røykere synes å være bedre etter operasjonen.

Du kan ikke være klar over det faktum at røyken din forverrer din RA, så du kan ikke være altfor bekymret for å prøve å stoppe. Røyking kan være en beroligende mekanisme for deg. Kan hjelpe deg med å distrahere deg selv fra smerten på # 8217; Ar eller bare få deg til å føle deg bedre.

Hvordan kan jeg slutte å røyke?

Hvis du er en røyker og ønsker å forbedre symptomene på’Ar eller redusere sjansene dine for å utvikle L’AR og andre helseproblemer, bør du slutte å røyke.

Tobakk skaper avhengighet, så å slutte å røyke kan være vanskelig. Her er noen forslag du kan følge for å hjelpe deg på turen din:

 • Snakk med legen din. Du kan kanskje slutte kaldt kalkun, men mange røykere kan ikke. Legen din kan snakke med deg om de ulike alternativene som er tilgjengelige. Det er fokusgrupper relatert til røyking slutte. Det er også narkotika tilgjengelig med og uten medisinsk resept som kan hjelpe deg med å stoppe. Fokusgrupper forbundet med stoffet fungerer generelt veldig bra.
 • Bestem hva slags plan for å slutte å røyke du vil følge.
 • Velg dagen når du forventer å slutte. Dette vil motivere deg til å slutte å røyke seriøst og vil arbeide for å nå målet ditt.
 • Fortell vennene dine og dine kjære du prøver å slutte slik at de ikke tilbyr deg sigaretter eller gjør deg vanskeligere å stoppe. Du trenger deres hjelp. Du vil bli fristet til å røyke mange ganger, men med støtte fra vennene dine og din familie, kan du stoppe.
 • Finn andre aktiviteter for å distrahere deg selv fra røyking. For eksempel, hvis du vanligvis røyker i bilen, hold tannkjøttet å tygge når du føler lyst til å røyke. Du kan også prøve å lytte til lydbok for å eliminere kjedsomhet.
 • Vet hva du kan forvente. Fordi nikotin er et stoff, vil kroppen din bli abstinert. Du kan føle deg deprimert, rastløs, irritabel, engstelig, frustrert eller sint. Du kan ikke være i stand til å sove eller øke vekten.
 • Ikke gi opp i tilfelle tilbakefall. Flere forsøk kan være nødvendig før du kan slette vanen.

Outlook

De American Lung Association Oppgi røyken som hovedårsaken til forebyggbar død. Passiv røyking kan være like farlig, så du bør tenke på sikkerheten til barna dine, av de andre familiemedlemmer og venner.

Slutte å røyke vil hjelpe deg med din ra. Det vil også i stor grad forbedre livet ditt og kan tillate deg å redusere medisinene dine for reumatoid artritt. C’er hjelp der ute. Legen din kan snakke med deg om programmene for å slutte å røyke i nærheten og jobbe med deg for å finne den beste planen for deg.

Hvis nærbildet ditt ikke virker, kan du prøve et annet alternativ. Du kan falle flere ganger før du stopper definitivt, men det er greit. Slutte å røyke er en følelsesmessig prosess. Pass på at du har mye støtte. Slutte å røyke vil forbedre både din AR og din generelle helse.