Reumatoid artritt og mental helse: depresjon, angst og mer

L’reumatoid artritt (ra) har mange fysiske symptomer. Men de som bor med l & # 8217, kan også oppleve psykiske helseproblemer som kan korreleres til tilstanden. Mental helse refererer til ditt følelsesmessige og psykologiske velvære.

Forskere er ikke sikre på alle tilkoblinger mellom RA og mental velvære, men et nytt søk gir informasjon. Noen av de samme inflammatoriske prosessene som forårsaker L’Ar er også knyttet til depresjon.

Å være oppmerksom på din følelsesmessige og mentale tilstand er et viktig aspekt av ditt generelle trivsel og kan til og med påvirke måten du håndterer L & # 8217;. Hvis du er i tvil om angst, informer legen din på deg. Legen kan kjenne symptomene, stille ytterligere spørsmål og foreslå alternativer for endringer i livsstil, terapi og behandling.

Fortsett å lese for å lære mer om sammenhengen mellom Ra og mental helse, inkludert forbindelser mellom RA, depresjon og angst.

Mange mennesker bor med psykiske sykdommer og ra

Depresjon og # 8217; angst er to av de vanligste psykiske sykdommene enn folk som bor med ra. EN 2017 Studio utført i Storbritannia fant at innen 5 år etter diagnosen AR, ca 30% av menneskene utvikler depresjon.

Personer med RA kan også føle angst, med en hastighet på ca 20%, ifølge en annen 2017 Studio I den britiske journalen for generell praksis. Studien rapporterte også at depresjonshastigheten er betydelig høyere, 39%.

Selv om depresjonen og # 8217; angst viser ikke de samme fysiske symptomene på kunsten, har sine utfordringer. Å leve med mer enn en langsiktig helsetilstand i seg selv kan være vanskelig. Noen mennesker opplever depresjon, angst og samtidig.

Lever med en ubehandlet psykisk lidelse og # 8217; AR kan forverre begge

Sekund Mayo Clinic, ubehandlet depresjon kan gjøre behandling av «8217 vanskeligere;. Dette støttes av nyere forskning.

TIL 2017 Studio I bladet har psykosomatisk medisin oppdaget at koblingen mellom depresjon og RA går i begge retninger. Smerte fra AR kan forverre depresjon, noe som igjen gjør det vanskeligere å håndtere symptomene på & # 8217;.

Dette skyldes delvis det faktum at smerte forårsaker stress og stress forårsaker frigjøring av kjemiske stoffer som endrer stemningen. Når stemningen endres, C’er en dominoeffekt. Det er vanskeligere å sove og stressnivået kan øke. I et nøtteskall, # 8217; angst og depresjon synes å forverre smerte eller gjøre det vanskeligere å administrere.

Konsentrere bare på P & # 8217, uten å takle mental helse som angst eller depresjon, kan føre til en kvalitet på det nedre liv. De Mayo Clinic sier at folk kan se en nedgang i ulike aspekter av hverdagen. De kan ha høyere smerte nivåer og en større risiko for hjertesykdom. Selv personlige relasjoner og arbeidsproduktivitet kan påvirkes.

En potensiell biologisk forbindelse

Det viser seg at det kan være en direkte biologisk forbindelse mellom depresjon og ra.

Smerte og artikulær skade på aremen, delvis, fra # 8217; betennelse. Og det er tegn på en sammenheng mellom betennelse og depresjon. C-reaktive proteinnivåer (CRP), en av måtene som forskere måler betennelsen, er ofte høyere hos personer med depresjon. EN 2018 Studio Han fant at PCR kan være betydelig høyere i dem hvis depresjon er vanskelig å behandle.

Det er for tidlig å si at 8217; betennelse er en grunn til at mange mennesker opplever begge forholdene. Men den potensielle linken er et nytt viktig søkemål.

Depresjon kan være underdiagnostisert

Sameksistensen av psykiske lidelser med former for leddgikt er velkjent, men folkene som bor med RA, blir ikke alltid utsatt for screening. Dette kan føre til ubehandlet mental helse.

Studien i British Journal of General Practice Bemerket at folk kan begynne å vurdere deres depresjon eller angst. De kan også tenke at leger tilskriver større betydning for behandlingen av fysiske symptomer på’AR i stedet for potensielt relaterte psykiske helseforhold.

Noen mennesker kan være nervøse for å diskutere deres psykiske helse eller bekymringer for at legen deres kan eliminere sine mentale symptomer. Men å finne ressurser til å håndtere din mental helse effektivt er viktig for din generelle trivsel. Enten du snakker med legen din, ser etter en terapeut alene eller kontakter en støttegruppe, er det mange alternativer for å hjelpe deg med å møte din mentale helse.

L & # 8217;

Hvis du bor sammen med RA, er det viktig å vurdere din mentale helse, så vel som din fysiske helse. Det kan være en sammenheng mellom RA og noen betingelser for mental helse, spesielt depresjon. Leter etter en behandling for en mental helse kan også hjelpe deg med å administrere L’AR på en mer effektiv måte. Hvis du er bekymret for din mentale helse, snakk med legen din om hvilke behandlinger og ressurser som er tilgjengelige for å hjelpe deg.