Reumatoid artritt og graviditet: hva du trenger å vite

Jeg er gravid: Min RA forårsaker problemer?

I 2009 publiserte Taiwan forskere et studio på’reumatoid artritt (RA) og graviditet. Dataene i Taiwan National Health Insurance Research Datasett viste at kvinner med RA hadde større risiko for å gi et barn med lav vekt ved fødselen, eller det var lite for svangerskapsalderen (kalt SGA).

Kvinner med revmatoid artritt var også i større risiko for preeklampsi (høyt blodtrykk) og de var mer sannsynlig å gjennomgå en keisersnitt.

Hvilke andre risikoer er tilstede for kvinner med AR? Hvordan påvirke familieplanlegging? Les videre for å finne ut.

Jeg kan få barn?

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Ra er mer vanlig blant kvinner enn menn.

L’American College of Rheumatologi bemerker det i årevis til kvinner med autoimmune sykdommer som L & # 8217, AR ble anbefalt å ikke bli gravid. Det er ikke lenger slik. I dag, med en «8217; nøye medisinsk hjelp, kvinner med revmatoid artritt kan forvente å ha vellykkede graviditeter og føde friske barn.

Det kan være vanskeligere å bli gravid

I en 2011-studie på over 74.000 gravide kvinner har de med Ar hatt flere problemer med å tenke i forhold til de uten sykdommen. De tjuefem prosent av kvinnene med revmatoid artritt hadde prøvd i minst ett år før de ble gravid. Bare ca 16% av kvinnene uten AR prøvde så lenge før han ble gravid.

Forskere er ikke sikre på om begge de samme, stoffene som brukes til å behandle det eller L’generell betennelse som forårsaker vanskeligheter. I alle fall hadde bare en fjerdedel av kvinner problemer som ble gravid. Du kan ikke. Hvis du gjør det, må du sjekke med legene dine og ikke gi opp.

Din RA kunne løsne

Kvinner med AR går vanligvis til remisjon under graviditet. I en 1999 studie på 140 kvinner rapporterte 63% en forbedring i symptomene i tredje kvartal. En 2008-studie fant at kvinner med AR følte seg bedre under graviditeten, men de kunne oppleve rehabilitering etter fødselen.

Dette kan skje eller ikke til deg. I så fall, spør legen din hvordan du skal forberede deg på mulig utvinning etter fødselen til barnet ditt.

Din graviditet kan utløse # 8217;

Graviditet flom kroppen med en rekke kjemiske hormoner og stoffer, som kan utløse utviklingen av RA i noen kvinner. Kvinner som er utsatt for sykdommen, kan oppleve det for første gang umiddelbart etter fødselen.

En studie av 2011 undersøkte postene på over 1 million kvinner født mellom 1962 og 1992. Ca 25 500 utviklede autoimmune sykdommer som L & # 8217;. Kvinner hadde en risiko på større enn 15-30% av denne typen forstyrrelse i det første året etter fødselen.

Risiko for preeklampsi

Mayo Clinic observerer at kvinner som har problemer med immunforsvaret, har større risiko for preeklampsi. Og Taiwans studie indikerte også at kvinner med AR har økt risiko for denne tilstanden.

Preeklampsi forårsaker hypertensjon under graviditet. Komplikasjoner inkluderer kramper, nyreproblemer og i sjeldne tilfeller, død av mor og / eller barn. Generelt starter etter 20 uker med graviditet og kan være tilstede uten åpenbare symptomer. Det er vanligvis oppdaget under prenatale kontroller.

Når det oppdages, gir legene større overvåking og håndtere når det trengs for å være sikker på at moren og barnet forblir sunt. Den anbefalte behandlingen for preeklampsi er barnets fødsel og moderkaken for å hindre utviklingen av sykdommen. Legen vil diskutere risikoen og fordelene knyttet til leveringstider.

Risiko for tidlig fødsel

Kvinner med AR kan ha større risiko for tidlig fødsel. I en studie publisert i 2013 undersøkte forskerne av Stanford University alle graviditetene komplisert av’AR mellom juni 2001 og juni 2009. Totalt 28% av kvinnene fødte før den 37. uken av svangerskapet, som er for tidlig.

En tidligere studie av 2011 bemerket også at kvinner med AR har større risiko for å føde SGA og for tidlig barn.

Risiko for lav vekt ved fødselen

Kvinner som manifesterer symptomer på Ar under graviditet kan i større risiko for å født undervektige barn.

En studie av 2009 undersøkte kvinner med AR som var gravid og derfor undersøkt resultatene. Resultatene viste at kvinner med reumatoid artritt & # 8220; godt kontrollert & # 8221; De var ikke i større risiko for å gi lette barnas lille lys.

De som led flere symptomer under graviditeten, var imidlertid mer sannsynlig å ha barn med lav fødselsvekt.

Narkotika kan øke risikoen

Noen studier indikerer at narkotika kan øke risikoen for komplikasjoner av graviditet. En studie av 2011 viste at noen antiriformede antiriform-legemidler sykdommen (DMARD) spesielt kan være giftig for et ufødt barn.

En studie fra 2006 rapporterte at tilgjengeligheten av sikkerhetsinformasjon om mange stoffer for reumatoid artritt og reproduktive risikoer er begrenset. Snakk med legene dine i stoffene du antar og drar nytte av risiko.

Din familieplanlegging

Det er noen risikoer for gravide kvinner med revmatoid artritt, men bør ikke stoppe deg med å få barn. L’Viktig er å gjennomgå regelmessige kontroller.

Spør legen din eventuelle potensielle bivirkninger av stoffene du antar. Med en’forsiktig prenatal hjelp, bør du kunne ha en graviditet og en sunn og vellykket fødsel.