Reumatoid artritt og anemi: de er forbundet?

COS’er den reumatoid artritt?

L’reumatoid artritt (ra) er en systemisk autoimmun sykdom som påvirker ledd og andre kroppsorganer.

I RA utveksler kroppens immunsystem kroppsstoff som en utenlandsk inntrenger. Dette bringer immunsystemet til å angripe stoffet som dekker leddene. Dette oversetter til hevelse, stivhet og leddsmerter.

Feilfunksjonen i kroppens immunsystem kan også forårsake betennelse og skade på andre organer som hjerte, lunger, øyne og blodårer.

COS’er anemi?

Anemi betyr & # 8220; mangel på blod & # 8221; Latin. Oppstår når beinmargen produserer en rekke røde blodlegemer lavere enn for kroppen din trenger.

Røde blodlegemer bærer oksygen gjennom hele kroppen. Med mindre enn disse cellene i omløp blir kroppen sulten for oksygen.

L’Anemi kan også indusere benmarg for å produsere mindre hemoglobin. Rik jernprotein gjør det mulig for røde blodlegemer å bære oksygen gjennom blod.

Hvordan reumatoid artritt og L & # 8217 er forbundet; anemi?

L’Ar kan være forbundet med forskjellige typer anemi, inkludert kronisk betennelse anemi og # 8217; jernmangelanemi.

Når du har en forverring av AR, forårsaker immunresponsen betennelse i leddene og andre vev. L’Kronisk betennelse kan redusere produksjonen av røde blodlegemer i beinmargen. Dette kan føre til utgivelsen av noen proteiner som påvirker måten kroppen bruker jern.

L’betennelse kan også påvirke måten kroppen produserer erytropoietin, et hormon som styrer produksjonen av røde blodlegemer.

RA-stoffer kan forårsake anemi?

Kort sagt, ja. Bloody sår og gastritt i magen og i fordøyelseskanalen kan skyldes ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans) som:

 • Naproven (Naprosyn, Aleeve)
 • Ibuprofen (Advil)
 • Meloxicam (Mobic)

Dette medfører blodtap, noe som resulterer i anemi. Hvis anemien din er ganske alvorlig, kan den behandles med en blodtransfusjon. Dette vil øke både antall røde blodlegemer og jernnivåer.

Fans kan også skade leveren, hvor maten er at du spiser, lagres og løses for senere bruk. Også modifiserende anti-reumatiske stoffer sykdommen (DMARD), inkludert organisk, kan forårsake lever og anemi skade.

Hvis du tar medisiner for å behandle’AR, vil legen din be deg om å utføre blodprøver med jevne mellomrom.

Hvordan diagnostiseres l’anemi?

Legen din vil spørre deg om du har manifestert symptomer på vanlig anemi. Disse inkluderer:

 • svakhet
 • pust
 • utmattelse
 • hodepine
 • blek hud
 • Hender eller kalde føtter
 • brystsmerter som kan forårsakes hvis en alvorlig anemi fører til at hjertet får mindre oksygenert blod

L’anemi relatert til ar er ofte ganske liten for ikke å høre noen symptomer. I dette tilfellet kan blodprøver hjelpe legen din til å gjøre en diagnose.

Hvilke tester brukes til å diagnostisere anemi;?

Legen vil utføre en fysisk undersøkelse for å gjøre en diagnose av anemi. De vil lytte til hjertet og lungene dine og kunne trykke på på siden og formen på leveren din og miltets størrelse og form og milt.

Legene bruker også blodprøver for å gjøre en diagnose, inkludert:

 • Hemoglobin nivå test
 • Telle røde blodlegemer
 • Reticulocyt teller, for å måle nye umodne røde blodlegemer
 • serum ferritin, for å måle et protein som lagrer jern
 • serumjern, for å måle mengden jern tilstede i blodet

Hvordan det behandles L’Anemi Relaterte ALL’AR?

Når legen vet årsaken til anemi, kan du begynne å kurere den. En måte å behandle anemi relatert til anemi.

Personer med lavt jernnivå kan dra nytte av jerntilskudd, men for jern kan skape andre alvorlige medisinske problemer.

Selv om det sjelden brukes, kan et stoff som kalles erytropoietin brukes til å stimulere benmarg for å produsere mer røde blodlegemer.

Det er viktig å behandle anemi så snart den utvikler seg. Mangelen på oksygen i blodet får hjertet til å jobbe mer for å pumpe mer blod gjennom kroppen din. L’Anemi som ikke behandles, kan føre til uregelmessig hjerterytme eller arytmi, eller hvis det er alvorlig, til et hjerteinfarkt.

Hva er utsiktene til anemi relatert anemi til # 8217; AR?

Hindre at re-oppkjøpene av AR kan redusere sjansene for å utvikle anemi. Det er tilrådelig å konsultere legen din for regelmessige kontroller når du har en kronisk sykdom som L & # 8217;. Legen kan foreskrive blodprøver for å verifisere tilstedeværelsen av anemi.

L’Anemi er veldig lett å behandle. Tidlig behandling kan bidra til å forhindre symptomer forbundet med anemi, inkludert alvorlige hjerteproblemer.