Reumatoid artritt fra tallene: fakta, statistikk og deg

COS’er den reumatoid artritt?

Del på Pinterest

L’reumatoid artritt (ra) er en autoimmun sykdom som hovedsakelig angriper synovial vev alle’interiør av ledd. Autoimmune sykdommer oppstår når kroppens immunsystem utveksler sitt fremmede inntrengningsvev, som bakterier eller virus. Det forvirrede immunsystemet utvikler antistoffer for å søke og ødelegge & # 8220; Invaders & # 8221; Sinovia.

L’Ar er en systemisk sykdom, noe som betyr at det kan slå hele kroppen. Det kan angripe organer, for eksempel hjerte, lunger eller andre vev som muskler, brusk og ledbånd. L’A forårsaker kronisk hevelse og smerte som noen ganger er alvorlig og kan forårsake permanent funksjonshemning.

Symptomer og risikofaktorer

Del på Pinterest

Alle’Ar, du kan merke at små ledd som fingrene og føttene er varme, stive eller hovne. Disse symptomene kan gå og komme, og du kan tro at det ikke er noe. Re-oppkjøpene av AR kan bare vare noen få dager eller noen få uker før de forsvinner igjen.

Til slutt vil L & # 8217, påvirke de større leddene, som hofter, skuldre og knær, og remisjonsperioden vil bli redusert. L’Ar kan skade leddene innen tre til seks måneder fra # 8217;. Seksti prosent av personer med inhafer-behandlet AR kan ikke jobbe 10 år etter starten.

Andre symptomer assosiert med’AR inkluderer:

 • utmattelse
 • Lav klasse feber
 • smerte og stivhet i mer enn 30 minutter om morgenen eller etter å ha sittet
 • anemi
 • Vekttap
 • Reumatoid nodules, eller natriumnoduler, under huden, hovedsakelig i hendene, i albuene eller i anklene

L’Ar kan være vanskelig å diagnostisere fordi typer og alvorlighetsgraden av symptomene varierer fra person til person. De ligner også symptomene på andre typer leddgikt, noe som gjør det mulig å ha feil diagnose.

Årsaken til P’Ar er ukjent, men kan bidra med en rekke risikofaktorer, for eksempel:

 • arv
 • miljø
 • Livsstil (for eksempel røyk)

Utbredelse

Del på Pinterest

Ut av 100 000 mennesker, 41 er diagnostisert Med RA hvert år. Av 1.3 millioner Amerikanerne har Ra.

Kvinner har omtrent to eller tre ganger mer sannsynlig å kontrakt l’AR sammenlignet med menn. Hormoner av begge kjønn kan spille en rolle i å forebygge eller # 8217; aktivering.

L’AR begynner generelt mellom 30 og 60 år hos kvinner og litt «8216; senere i livet hos menn. Risikoen for hele livet for å utvikle RA er 3.6 prosent for kvinner og 1.7 prosent for menn. Men L’AR kan slå i alle aldre, selv små barn kan få det.

Komplikasjoner

Del på Pinterest

L’A øker risikoen for hjertesykdom eller hjerneslag, fordi det kan angripe perikardium (hjertefinish) og forårsake betennelse i hele kroppen. Risikoen for hjerteinfarkt er 60 høyere prosentandel Et år etter diagnosen AR som er uten sykdommen.

Personer med AR kan unngå øvelsen på grunn av leddsmerter, risikere vektøkningen og sette en vanskelig tid. Folk med AR har en dobbel sjanse for å lide av depresjon, som kan skyldes nedgangen i mobilitet og smerte.

Skaden kan gjøre er ikke begrenset til leddene. Sykdommen kan også påvirke:

 • hjerte
 • lungene
 • vaskulært system
 • øyne
 • hud
 • blod

Infeksjoner kan være ansvarlige for en fjerdedød i mennesker med AR.

Behandlinger

Del på Pinterest

Selv om det ikke er noen kur for L & AR, er det mange forskjellige behandlingsalternativer som med hell kan lindre symptomer og forhindre langsiktig leddskade. Legene kan foreskrive medisiner, livsstilsendringer eller en kombinasjon av begge, med målet om å nå en status for remisjon.

Det er for tiden fire forskjellige klasser av narkotika som brukes til behandling av AR:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), det mest milde utkastet til klassen, arbeider hovedsakelig for å redusere smerte ved å redusere betennelsen, men påvirker ikke progresjonen til # 8217;.
 • Kortikosteroider virker kraftigere for raskt å redusere betennelsen og er ideell for kortsiktig bruk.
 • Modifisere antiroumatiske stoffer sykdommen (Dmard), behandlingen av mest standard, arbeid for å redusere utviklingen av # 8217; men kan forårsake moderat til alvorlige bivirkninger.
 • Modifikatorene til den biologiske responsen (organisk DMARD), som ofte brukes i kombinasjon med DMARDene, arbeider for å endre immunforsvaret som har problemer med å svare på DMARD.

En nylig tilnærming til behandling for L’bruk av en aggressiv behandling i de tidlige stadiene av utbruddet av # 8217; AR for å hindre overgangen til en mer alvorlig og varig tilstand.

Endringer i livsstilen

Å leve med Ra kan ikke bare slette fysisk, men også følelsesmessig slitsomt.

Det foreslås for folk med AR for å finne en balanse mellom hvile og mosjon for å holde Leve L’betennelse mens du fortsetter å opprettholde styrke og fleksibilitet. Legen vil generelt gi råd til noen øvelser som begynner med å strekke seg og deretter fortsette opp til # 8217; styrketrening, aerobic øvelser, hydroterapi og tai chi.

Eksperimentering av endringer i kostholdet, som eliminering dietter, kan hjelpe folk med ar å oppdage visse matvarer som kan utløse eller lindre symptomene på # 8217;. Det er noen vitenskapelige tester som korrelerer kosthold og behandling av AR, som for eksempel sukkerreduksjon, gluten eliminering og L’økning i omega-3. Det er også mange brukte urte rettsmidler for behandling av AR, selv om den nåværende vitenskapelige forskningen som demonstrerer deres effektivitet forblir kontroversiell.

Fordi mange mennesker som bor hos AR ofte opplever kronisk smerte, kan det være svært nyttig å lære stresshåndtering og avslapningsteknikker, som guidet meditasjon, bevissthet, pusteøvelser, biofeedback, l’innsetting i dagboken og andre holistisk Coping Modes.

Koste

Del på Pinterest

Ra kan gjøre utfordrende enkle oppgaver Hvordan komme seg ut av sengen og kle seg om morgenen, enn si å holde en vanlig jobb. Personer med RA er mer sannsynlig å:

 • Endre yrker
 • Redusere arbeidstiden
 • miste jobben
 • retrett
 • Ikke kunne finne en jobb (sammenlignet med folk uten AR)

TIL studere Siden 2000 har han anslått at L’AR koster $ 5,720 per person som har sykdommen hvert år. De årlige medisinske kostnadene kan nå $ 15.000 til $ 20.000 per person Behandlet med et biologisk middel, selv om det er flere alternativer.

I tillegg til de økonomiske kostnadene for denne sykdommen, er kostnaden for livskvaliteten høy. Sammenlignet med de uten leddgikt, er folk med AR mer sannsynlig å:

 • Rapporter en diskret eller dårlig helse
 • trenger hjelp med personlig pleie
 • De har helsemessige aktivitetsbegrensninger

Outlook

RA har ikke en kur på denne tiden. Mange effektive behandlinger er utviklet de siste 30 årene, men ingen av dem «Care» L’AR. I stedet tar de sikte på å redusere betennelse og smerte, forhindre artikulær skade og redusere utviklingen og skade på sykdommen.