Reumatoid artritt: en dag i livet

Hvordan kan noen ha reumatoid artritt, hovne og stive ledd, ikke de eneste bivirkningene av sykdommen. L’Ar kan ha stor innvirkning på humøret ditt og din psykiske helse, på din evne til å jobbe og hvor mye du kan gjøre de tingene du elsker.

Jeg var eieren av et show og en designer i over 20 år til 2010, da jeg ble diagnostisert med # 8217; AR. Dette er utseendet på mitt gjennomsnittlige hverdag.

klokka 6 om morgenen

Del på Pinterest

Jeg våkner med begge hundene som slikker ansiktet mitt frantically. De er sultne og det er på tide at du starter dagen min. Det første jeg gjør før jeg fortsatt hevder en fot fra sengen, tar smertestillende midler. Når han begynner å spille, kan jeg vanligvis gå ned trappene for å få hundene ut. Kontroller kalenderen som jeg holder ved siden av sine boller for å se hvilke avtaler jeg har i dag. Tåken i hjernen er ikke en vits. Hvis ikke tar notater og kalendere rundt, ville jeg glemme alt.

En avtale for mental helse er ALLT’agenda i dag. De fleste av de menneskene jeg kjenner som er syke, tar ikke engang i betraktning at mental helse er halvparten av kampen med denne sykdommen. Jeg har helt mistet identiteten min siden jeg sluttet å jobbe og jeg sliter med å holde unna # 8217; angst og tristhet. Jeg vet at bedre jeg føler meg mentalt, jo mer lett for meg å møte alle endringene som kroppen min lider daglig.

8:30

Jeg dro til treningsstudioet. Jeg liker å ta leksjoner, hvordan å sykle. Det får meg til å føle at jeg er en del av noe, og jeg møtte noen interessante mennesker. Å ha denne sykdommen er veldig ensom. Du kan ikke bare gjøre prosjekter for å gå og se en konsert eller et hockey-spill uten å henge eller til og med bli begeistret for smerte. Det er dager når jeg går inn i treningsstudien som tørker tårene fra øynene, men når jeg går ut, føler jeg meg bra. Jeg lovet meg selv at jeg aldri sluttet å flytte, uansett hvordan jeg følte meg.

C’er et kompromiss jeg har med kroppen min. Når du føler deg helt fryktelig, gjør jeg noe lys. Men når jeg føler meg godt nok, står overfor alt jeg kan for å se i hvilken grad jeg kan presse meg. Å ha dette uttaket var så bra, ikke bare for kroppen min, men også for mitt sinn. L’Øvelse i hvilken som helst form er flott for depresjon og # 8217; angst. Det er også et fint sosialt møtepunkt.

1 pm

Del på Pinterest

Med l’avtale for mental helse fullført og en leksjon i treningsstudioet, hva er egentlig å gjøre i dette huset? Klesvask? Pass støvsugeren? Å forsøke å prioritere husholdningsarbeid er et interessant konsept: En del av min personlighet er å ønske alt å være ferdig nå. Jeg måtte lære hvordan jeg gjør alt igjen. Vasketskapet må gjøres her og der og den stayuum renere vil vare hele dagen med alle pausene som jeg må gjøre mellom rommene. I dag vil jeg møte på badet, men jeg vil fortsette å være besatt av resten til den er ferdig.

5 PM

Middagstid for hunder. Jeg er så sliten & # 8211; ryggen min gjør vondt, mine hender vondt & # 8230; Ahhh.

Jeg vinker å prøve å servere hundemat med denne gaffelen i hånden. Det ser ut til at de enkleste tingene er virkelig en produksjon for meg. Vanskelig å tro at jeg eide en stue og jeg stod i 12 timer for å lage hår hver dag. Takk til Gud, hjernen min jobber med autopiloten, ellers ville alt dette bli gal. Eller har allerede gjort det ?! Jeg antar at det blir en slags spill. Hvor mye du kan tåle hver dag med smerte, hevelse, ustabile ledd og alle de mentale aspektene ved å miste hvem du er og hvem du var en gang?

21.00

Det er på tide å sitte og følge noen show. Jeg gjorde litt & # 8216; av å strekke seg her og der blant episodene, så jeg føler meg ikke som tinnmannen. Tankene mine tenker fortsatt på alt jeg ikke gjorde i dag. Har ra er en heltidsjobb. Planlegg dagen, prioritere ting, delta i doktors avtaler, og prøv å gjøre ting alene, hvordan du tar en varm dusj eller til og med vasker håret mitt. Jeg hadde selv denne skjorten i de siste tre dagene! Hjelp!

klokken 12

Del på Pinterest

Jeg sovnet på sofaen. Hunder må komme ut igjen før du går i seng. Jeg er på toppen av trappen, og prøver å senke meg selv. I morges var det mye lettere, men nå virker det umulig å administrere.

Prøv å bli komfortabel i sengen er som et twister spill. Jeg må sørge for at det bare er en pute under min skadede nakke, at kroppens pute er mellom beina mine for vondturen og at sokkerne fjernes for ikke å våkne opp i en svettepøl i midten av natten fra mine feber. Og selvfølgelig overbevise hundene mine til å sove ved siden av meg for enkelhets skyld.

Dagen min vender til slutten og prøver å sove litt og # 8216; før alt begynner igjen i morgen. En utfordring som jeg aksepterer daglig. Jeg vil ikke la denne sykdommen bryte ned. Selv om jeg har øyeblikk av svakhet, tårer og frykt for å gi opp, våkner jeg hver dag med viljen til å møte det liv, bestemmer seg for å kaste meg selv, fordi jeg aldri vil gi opp.