Reumatisk polymyalgi diett: hva å gjøre og hva du skal gjøre

Beskrivelse

Den reumatiske polymyalgi (PMR) er en vanlig inflammatorisk lidelse som forårsaker smerte, vanligvis bak og til overkroppen. L’betennelse er kroppens naturlige svar når du prøver å beskytte deg mot skadelige bakterier. L’betennelse virker som å tiltrekke blod og hvite blodlegemer lenger i noen del av kroppen som prøver å forsvare. Denne økningen i væsker kan forårsake hevelse, stivhet og smerte.

Hvis du har en inflammatorisk lidelse som PMR, kjemper kroppen din leddene og stoffene dine, selv når bakterier ikke er til stede.

Du kan være i stand til å behandle noen av dine PMR-symptomer med steroidmedisiner. Du kan også være i stand til å administrere symptomene dine med livsstilsendringer, inkludert endringer i kostholdet ditt.

Et sunt kosthold er viktig for alle, men hvis du har PMR, kan maten du spiser, ha en innvirkning på symptomene dine. Dette skyldes at noen matvarer er mer sannsynlig å forårsake betennelse i kroppen din. Fortsett å lese for å lære mer om hvilke typer mat du bør spise og på de typene du kanskje vil unngå.

Mat mat

Å spise riktig mat kan støtte immunforsvaret og kan til og med forhindre betennelse før du begynner. Noen matvarer kan også bekjempe de potensielle bivirkningene av stoffene du tar for PMR. Disse bivirkningene kan inkludere:

 • Høy blodsukkerhastighet
 • vektøkning
 • søvnløshet
 • L’osteoporose
 • ekkymose
 • grå stær

Ingen diett har vist seg å forbedre eller betydelig forverre PMR for de fleste, og alle reagerer annerledes på mat. Vær oppmerksom på hvilke matvarer som synes å hjelpe deg med å føle deg bedre og holde styr på dem. Det er også viktig å ha et godt balansert kosthold og spise fra alle de viktigste matgruppene. Nedenfor er noen matvarer som kan være nyttige for folk med PMR.

Sunn fett

Ikke alle fettstoffer er opprettet på samme måte. Kroppen din trenger faktisk litt & # 8216; av fett å fungere skikkelig. Når du velger fettkilder, er det viktig å fokusere på sunne fettstoffer. En sunn fettkilde er omega-3, som kan Hjelp hindre betennelse, spesielt når kombinert med et balansert og sunt kosthold. En god kilde til omega-3 er fiskeoljen. utdanning De fant at fiskeoljen har antiinflammatoriske effekter hos personer med revmatoid artritt, intestinale inflammatoriske sykdommer og astma. Dette antyder at omega-3 kan ha antiinflammatoriske effekter hos personer med et bredt spekter av forhold.

Omega-3 rike matvarer inkluderer:

 • valnøtter
 • Linseed frø og linfrøolje
 • egg
 • laks
 • sardiner

Andre antiinflammatoriske matvarer inkluderer:

 • tomater
 • Olje d’oliven
 • spinat
 • kål
 • kål
 • appelsiner
 • bær

Fotball og vitamin D

Noen stoffer som brukes til å administrere PMR-symptomer, øker risikoen for osteoporose. For å bekjempe det, spis matrikt og vitamin D-matvarer. Fotball kan styrke beinene dine og vitamin D hjelper beinene dine til å absorbere fotball.

Meieriprodukter er en god kilde til kalsium, inkludert melk, yoghurt og ost, men du kan også få kalsium fra andre kilder, for eksempel:

 • brokkoli
 • spinat
 • Sarde med Lische

Vitamin D kan absorberes gjennom soleksponeringen. Noen matvarer er også rike på vitamin D, som:

 • laks
 • tunfisk fisk
 • biffelever
 • eggeplomme d’egg
 • befestet brød
 • Befestet meieriprodukter

Foss

Å holde seg hydrert er viktig for å bekjempe betennelsen. Voksne bør drikke 2-3 liter væsker om dagen. Hold deg med deg en flaske D’gjenbrukbart vann og fyll det hele dagen. Dette vil også hjelpe deg med å holde oversikt over hva du drikker. Hvis du kjeder deg med det enkle vannet, kan du prøve å smake det ved å klemme en sitron, en lime eller en og til og med en «8217; oransje i # 8217;.

kaffe
I noen mennesker kan kaffe ha anti-inflammatoriske effekter. EN nylig studie oppdaget at disse effektene varierer fra person til person, og som i noen mennesker har kaffe motsatt effekt og faktisk kan øke betennelsen.

Hvis du er en kaffedrikker, sjekk hvordan du føler deg etter å ha drukket en kopp. Hvis du oppdager en forbedring av symptomene, kan du fortsette å drikke kaffe i moderasjon. Hvis symptomene dine ser ut til å forverres etter å ha tatt kaffe, kan det være på tide å redusere. Prøv å erstatte koppen din med en koffeinfri versjon eller en urtete.

Du bør også fokusere på å spise mat som vil hjelpe deg med å bekjempe de potensielle bivirkningene av PMR-stoffene dine.

Mat å unngå

Det er like viktig å holde styr på mat som synes å forverre PMR.

Maten som er forvandlet, anbefales ikke for personer med PMR fordi det kan øke betennelsen i kroppen din. Behandlede matvarer kan også føre til en vektøkning. L’Vektøkning Øv større trykk på musklene og leddene som er berørt av PMR, som kan forverre smerte. Noen mennesker kunne være intolerante mot gluten, proteinet tilstede i hveten, i # 8217; bygg og rug. L’Overdreven sukkerinntak er også inflammatorisk og kan forårsake vektøkning.

Her er noen matvarer du bør unngå og forslag om hva du kan bruke som erstatninger:

Unngå mulige røde kjøttutskiftninger, kylling, gris, fisk eller kjøttarbeid, som skiver eller pølser, skiver kyllingbryst, tunfisk, egg eller laksesalat, hvitt brød, fullkornsbrød eller glutenfri, frisk frukt eller yoghurt , smør av valnøtter, oliven, pommes frites eller andre dampede stekte matvarer, siderett eller bakt versjon eller dampmatmat med tilsatt sukkermat med frisk eller tørr frukt som brukes til å myke dem

For eksempel, hvis du spiser i en restaurant og ditt måltid kommer med frites, spør servitøren hvis du kan erstatte sjetongene med en’kontursalat, dampet grønnsaker eller et eple. De fleste restauranter har et alternativ alternativ for & # 8217;.

Trening

Hvis du har PMR, er det viktig å finne tid for den fysiske aktiviteten. Det kan være nødvendig å unngå anstrengende aktiviteter, men en lett trening kan bidra til å forbedre symptomene og generell følelse av velvære. Noen øvelser kan også hjelpe deg med å forhindre at sikkerhetsvirkningen av stoffene du antar.

Hold kroppen din i bevegelse med lette aktiviteter som en daglig tur, en sykkeltur eller svømming. L’Kardio trening hjelper deg med å opprettholde en sunn vekt, noe som betyr mindre stress om bein og ledd som er berørt av PMR. Det fremmer også hjertes helse.

Lettvektløfting kan også redusere risikoen for osteoporose fordi det bidrar til å bygge bentetthet.

Husk å snakke med legen din før du starter en ny treningsrutine. Hvis du er på utkikk etter ideer på måter å legge til trening på rutinen, kan legen din også gi deg sikre øvelser for å prøve.

Tilleggsbehandlinger

Et sunt kosthold og en vanlig fysisk aktivitet kan forbedre symptomene, støtte immunforsvaret og fremme generell helse. Imidlertid anbefaler de fleste leger kortikosteroidmedisiner for å behandle betennelsen og hevelsen i PMR. I noen tilfeller kan ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer som ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproser (Aleeve) også fungere.

Det er viktig å jobbe tett med legen din for å få en personlig behandlingsplan. Legen din kan anbefale dine daglige rutiner og de mest egnede retningslinjene for deg.

Outlook

De fleste med PMR våkner med smerte i overkroppen og noen ganger selv på hoftene. Smerte kunne gå og komme over tid. Et sunt kosthold og en lett trening kan bidra til å redusere mange symptomer på PMR, men det kan også være nødvendig å ta medisiner. Samarbeide med legen din for å behandle en behandlingsplan.

Forslag til en sunn mat

Det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne når du gjør endringer i kostholdet ditt. Her er noen forslag for å hjelpe deg med å adoptere et sunt kosthold for din PMR:

 • Ta det en dag om gangen. Endre vaner tar lang tid. Begynn å prøve å gjøre en liten forandring. For eksempel kan du begynne å drikke et glass D’mer vann hver dag neste uke. Eller erstatt din matbit behandlet med kulrotiner eller frisk frukt.
 • Rekruttere hjelp. Planlegg måltider og kokk med familien din eller en venn vil gjøre deg mer tilbøyelig til å fullføre og hjelpe deg å føle deg mindre isolert i din innsats.
 • Planlegge og forbereder seg. Det vil være lettere å holde fast i ditt nye kosthold hvis kjøkkenet ditt er utstyrt med all riktig mat. Legg til side et par D’timer for å planlegge måltidene dine for neste uke. Lag en handleliste, og du har umiddelbart forberedelsesarbeid, hvordan du kutter grønnsakene i kuber, for å forberede sunne måltider lettere i løpet av uken.
 • Erfaring med smak. Overbevist om at du ikke liker det? Prøv å lage mat og seastere det på nye måter. For eksempel, hvis laksen ikke er din favorittfisk, prøv å spre seg over et tynt lag av honning og sennep før baking. Laks er en god kilde til omega-3 og honning sennep dressing kan hjelpe deg med å maskere den distinkte smaken av fisk.
 • Vurder en diett av eliminering av en eller flere vanlige allergier og intoleranser, for eksempel valnøtter, soya, gluten, meieriprodukter, egg eller krepsdyr, for å se om symptomene dine forbedres.
 • Tilbyr ikke-matbelønninger. Motivert til å spise godt lovende en gave som en ny bok, nye sko eller en tur som du alltid ønsket å gjøre.