Retrograd amnesi: årsaker, symptomer og behandling

Så’er retrograd amnesi?

L’Amnesi er en type minne tap som påvirker evnen til å opprette, lagre og gjenopprette minner. L’retrograd amnesi treffer minnene dannet før’begynnelsen av amnesi. Noen som utvikler A’retrograd amnesi etter en traumatisk hjerneskade kan ikke være i stand til å huske hva som skjedde gjennom årene, eller til og med tiår før den lesjonen.

L’retrograd amnesi er forårsaket av skade på lagringsområdene i hjerneminnet, i ulike områder av hjernen. Denne typen skade kan utlede fra en traumatisk lesjon, en alvorlig sykdom, et angrep eller et slag eller en degenerativ hjernesykdom. Avhengig av årsaken kan retrograden amnesi være midlertidig, permanent eller progressiv (forverring over tid).

Med retrograd hukommelse, involverer hukommelsestap vanligvis fakta i stedet for ferdigheter. For eksempel, noen kunne glemme hvis du eier eller ikke en’hvilken type er og når han har kjøpt, men vil fortsatt vite hvordan du kjører.

Retrograd Amnesia vs anterograd

De to hovedtyper av Amnesia er anterograd og retrograd.

Personer med anterograde Amnesia har problemer med å skape nye minner etter starten av Amnesia. Personer med retrograd Amnesia har problemer med å få tilgang til minner før’begynnelsen av Amnesia.

Disse to typer amnesi kan sameksistere i samme person og gjør det ofte.

Hva er typer og symptomer?

Retrograd amnesi midlertidig uteksaminert

L’retrograd amnesi er vanligvis temporalt uteksaminert, noe som betyr at dine siste minner er påvirket først og dine eldste minner blir vanligvis lagret. Dette er kjent som Ribot Law.

L’Enhet av # 8217; retrograd amnesi kan variere betydelig. Noen mennesker kan bare miste suvenirer på året eller to før de har såret eller sykdommen. Andre mennesker kan miste tiår med minner. Men selv når folk mister tiår, klamrer de vanligvis til souvenirer av barndommen og # 8217; ungdomsårene.

Symptomene inkluderer:

 • Husk ikke at ting skjedde før’begynnelsen av amnesi
 • glemme navn, folk, ansikter, steder, fakta og generell kunnskap fra før og begynnelsen av amnesi
 • Husker ferdigheter som sykling, spiller piano og kjører en & # 8217;
 • Lagre eldre minner, spesielt fra’barndom og # 8217; ungdomsår

Noen med denne tilstanden kan eller ikke kunne lage nye minner og lære nye ferdigheter.

Fokal retrograd amnesi

L’fokal retrograd amnesi, også kjent som isolert eller ren retrograd amnesi, er når noen opplever bare retrograd amnesi med få eller ingen anterograd amnesi symptomer. Dette betyr at evnen til å danne nye minner forblir intakt. Dette isolerte minnetapet påvirker ikke en persons intelligens eller evne til å lære nye ferdigheter, hvordan du spiller piano.

Dissociative Amnesia (Psychogenic)

Dette er en sjelden type retrograd amnesi som følge av et følelsesmessig støt. Det er ikke forårsaket av skade på hjernen, som andre typer retrograd amnesi. Det er rent et psykologisk svar på traumer. Det er ofte forårsaket av en voldelig kriminalitet eller annet voldelig traumer og er vanligvis bare midlertidig. Symptomene inkluderer:

 • Ikke vær i stand til å huske ting som skjedde før en traumatisk hendelse
 • Kanskje ikke å være i stand til å huske selvbiografisk informasjon

Hvilke forhold forårsaker retrograd amnesi;?

L’retrograd amnesi kan komme fra skade på ulike deler av hjernen som er ansvarlig for å kontrollere følelser og minner. Disse inkluderer thalamus, som er dypt i sentrum av hjernen, og hippocampus, som ligger i temporal lobe.

Det er forskjellige forhold som kan forårsake retrograd amnesi. Disse inkluderer:

Hodeskade

De fleste traumatiske hjerneskader er milde, noe som resulterer i cerebral følelser. Men en alvorlig skade, som et seriøst slag mot hodet, kan skade hjernens områder som lagrer minne og fører til retrograd amnesi. Avhengig av nivået av skade, L’Amnesia kan være midlertidig eller permanent. Gi en’se på de beste blogger av traumatiske hjernelesjoner på året.

Tiaminemangel

Tiaminas mangel, som vanligvis skyldes kronisk alkoholmisbruk eller fra alvorlig underernæring, kan føre til en tilstand som heter Wernicke encefalopati. Hvis ikke behandlet, # 8217; Wernicke encefalopati utvikler seg i en tilstand som kalles Korsakoff-psykose, som er med Amnesia både anterograd og retrograd. Lær symptomene på en vitamin B-mangel.

Encefalitt

L’encefalitt er en betennelse i hjernen forårsaket av en viral infeksjon på 8217, som herpes simplex. Det kan også skyldes en autoimmun reaksjon relatert til kreft eller ikke relatert til kreft. Denne betennelsen kan forårsake skade på hjernens deler som lagrer minne.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom og annen degenerativ demens kan føre til en progressiv forringelse av # 8217; retrograd amnesi. For tiden er det ingen kur eller behandling for denne sykdommen.

Slag

Begge de store skuddene som små gjentatte slag kan forårsake skade på hjernen. Avhengig av hvor skaden oppstår, kan det oppstå minneproblemer. Det er vanlig at slagene fører til minneproblemer og til og med demens. To typer minne som kan påvirkes av Stroke «i» 8217, inkluderer verbalt minne og visuelt minne.

Anfall

Enhver type krise kan forårsake hjerneskade og forårsake minneproblemer. Noen kriser påvirker hele hjernen og noen interesser bare et lite område. Krampene i enkelte deler av hjernen, spesielt tidsmessige og frontale lobes, er en vanlig årsak til minneproblemer hos personer med epilepsi.

Hjertestans

L’hjertestans forårsaker at folk slutter å puste, noe som betyr at hjernen deres kan bli fratatt oksygen i flere minutter. Dette kan føre til alvorlig hjerneskade, som kan forårsake retrograd amnesi eller andre kognitive underskudd.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

For å diagnostisere Retrograd Amnesia, må legen måtte utføre en komplett medisinsk undersøkelse for å lete etter alle mulige årsaker til minnetap. Det er bedre for en elsket å hjelpe deg med å kommunisere med legen din, spesielt hvis du glemmer eller forvirrer detaljene i din medisinske historie. Legen din må vite hvilke stoffer du antar og eventuelle tidligere helseproblemer, for eksempel kramper, hjerneslag eller infeksjon.

Legen kan kjøre en rekke forskjellige diagnostiske tester, for eksempel:

 • Imaging test (tc eller magnetisk resonans) for å søke skade eller hjerne abnormiteter
 • Blodprøver for å verifisere tilstedeværelsen av ernæringsmessige mangler og infeksjoner
 • En nevrologisk undersøkelse
 • Kognitive tester for å evaluere kort og langsiktig minne
 • et elektroencefalogram for å kontrollere den konvulsive aktiviteten

Hvordan det blir behandlet?

Det er ingen spesifikke stoffer som brukes til å behandle retrograd amnesi. Generelt vil behandlingen fokusere på den underliggende årsaken til amnesi. For eksempel, hvis du lider av epilepsi, vil du og legen din jobbe for å redusere antall krise.

For tiden er det ingen behandlinger for Alzheimers sykdom og annen degenerativ demens. Det er imidlertid noen rusmidler som kan redusere utviklingen av Alzheimers sykdom. Behandling for andre typer demens fokuserer generelt på støtte og evne til å håndtere situasjonen.

Arbeidsterapi

Noen mennesker med Amnesia jobber med en ergoterapeut for å lære ny informasjon og prøve å erstatte det som har gått tapt. De jobber med terapeuten for å bruke sine eldste og mest intakte minner som en base for å lagre nye minner. Terapeuter kan hjelpe folk med å utvikle organisatoriske strategier som gjør det lettere å huske ny informasjon. Det er også mulig å utvikle samtale teknikker som kan hjelpe folk med å forbedre sosial drift.

Psykoterapi

Psykoterapi kan bidra til å forbedre suvenirer på grunn av traumatiske hendelser. Det kan også hjelpe de som lider av andre former for amnesi å takle minne tap.

Teknologi

Mange mennesker som lider av hukommelsestudenter, lær å bruke nye teknologier, for eksempel smarttelefoner og tabletter. Med opplæring kan personer med alvorlig hukommelsestykke bruke teknologi for å hjelpe dem med å organisere og lagre informasjon. Smartphones og lignende er spesielt nyttige for folk som har problemer med å skape nye minner. Videre kan de også brukes som lagringsenheter for gamle minner. Fotografier, videoer og dokumenter kan være et godt referansemateriale.

Hva er perspektivet?

Avhengig av årsaken, kan retrograden amnesi bli bedre, forverres eller forbli fast for livet. Det er en alvorlig tilstand som kan presentere utfordringer, så er hjelp og støtte til dine kjære ofte viktige. Avhengig av alvorlighetsgraden av amnesi, kan en person gjenvinne sin uavhengighet eller kanskje ha mer omsorg.