Retrofaryaringeus abscess: symptomer, behandling og mer

Det er vanlig?

En retrofaryaringeus abscess er en alvorlig dyp infeksjon i nakken, generelt lokalisert i området bak halsen. Hos barn starter det vanligvis i lymfeknuter i halsen.

En retrofaryaringae abscess er sjelden. Oppstår vanligvis hos barn under 8 år, selv om det også kan slå større barn og voksne.

Denne infeksjonen kan manifestere seg raskt og kan føre til alvorlige komplikasjoner. I alvorlige tilfeller kan en retrofaryaringa abscess føre til døden.

Hva er symptomene?

Dette er en uvanlig infeksjon som kan være vanskelig å diagnostisere.

Symptomene på’Retrofaryaringeus abscess inkluderer:

 • Vanskelighetsgrad eller støyende puste
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • smerte under svelging
 • henge
 • feber
 • hoste
 • Sterk smerte i halsen
 • Stivhet eller hevelse i nakken
 • Muskel nakke spasmer

Hvis du manifesterer en av disse symptomene eller observerer dem i barnet ditt, kontakt legen din. Kontakt lege umiddelbart hvis du har problemer med å puste eller svelge.

Hva forårsaker en retrofaryngeal abscess?

Hos barn, forekommer øvre luftveisinfeksjoner vanligvis før’start av en retrofaryaringa abscess. For eksempel kan barnet ditt først oppleve en’# 8217; medium eller bryst øre.

I større barn og voksne skjer en retrofaryaringa abscess vanligvis etter en slags traumer i # 8217; området. Dette kan inkludere skader, medisinske prosedyrer eller tannlegeintervensjon.

Flere bakterier kan forårsake din retrofaryaringa abscess. Det er vanlig at mer enn en type bakterie er tilstede.

Hos barn, de vanligste bakteriene i # 8217; infeksjon er Streptococcus, Staphylococcus og noen andre pustende pustende arter. Andre infeksjoner, som hiv og tuberkulose kan også forårsake retrofaryaringa abscess.

Noen forskere Koblet L’økte retrofaryaringeus abscess saker i den siste økningen i # 8217; MRSA, L’antibiotikaresistent stafylokoksinfeksjon.

De som er i fare?

En retrofaryaringa abscess oppstår mer vanlig Hos barn i alderen mellom to og fire år.

Små barn er mer utsatt for denne infeksjonen fordi de har lymfeknuter i halsen som kan bli smittet. Når et lite modent barn begynner disse lymfeknuter å trekke seg tilbake. Lymfeknutene er generelt mye mindre når et barn er åtte år gammel.

Også l’Retrofaringeus abscess er litt mer vanlig hanner

Også voksne som har et svekket immunsystem eller kronisk sykdom, er til størst risiko for denne infeksjonen. Disse forholdene inkluderer:

 • alkoholisme
 • diabetes
 • kreft
 • Hjelpemidler

Hvordan diagnostisert L’Retrofaryaringa Abscess?

For å gjøre en diagnose, vil legen din spørre deg dine symptomer og umiddelbar medisinsk historie.

Etter å ha utført en fysisk undersøkelse, kan legen bestille bildebehandlingstester. Test kan inkludere en radiografi eller en tac.

I tillegg til bildebehandlingstester kan legen også bestille en komplett emochocytometrisk eksamen (CBC) og A’HEMOCulture. Disse testene vil hjelpe legen til å bestemme enheten og årsaken til infeksjonen og utelukke andre mulige årsaker til symptomer.

Legen kan konsultere legeørør, nese og hals (orl) eller en annen spesialist for å hjelpe med diagnose og behandling.

Behandlingsalternativer

Disse infeksjonene blir vanligvis behandlet på sykehuset. Hvis du eller barnet ditt har pusteproblemer, kan legen din gi oksygen.

I alvorlige situasjoner kan det være nødvendig å bruke intubasjon. For denne prosessen vil legen sette inn et rør i luftrøret gjennom munnen eller nesen for å hjelpe deg med å puste. Dette er bare nødvendig før du er i stand til å gjenoppta pusten alene.

I løpet av denne tiden vil legen kurere infeksjonen også intravenøs med bredspektret antibiotika. Wide Spectrum Antibiotika virker samtidig mot mange forskjellige organismer. Legen vil trolig subinistrate ceftriaxone eller clindamycin for denne behandlingen.

Siden svelging er kompromittert av en retrofaryngeal abscess, er selv intravenøse væsker en del av behandlingen.

Kirurgi kan også være nødvendig for å tømme abscessen, spesielt hvis luftveiene er blokkert.

Det er potensielle komplikasjoner?

Hvis ikke behandlet, kan denne infeksjonen spre seg til andre deler av kroppen. Hvis infeksjonen sprer seg til blodet, kan det forårsake septisk sjokk og insuffisiens D’organ. L’abscess kan også blokkere luftveiene, noe som kan føre til respiratorisk nød.

Andre komplikasjoner kan inkludere:

 • lungebetennelse
 • Blood Coaguli i den jugulære venen
 • Mediastinitt, eller betennelse eller infeksjon i thoracic hulrom utenfor lungene
 • Osteomyelitt eller beininfeksjon

Hva er perspektivet?

Med tilstrekkelig behandling, kan du eller barnet ditt forvente en fullstendig utvinning fra en retrofaryaringa abscess.

Avhengig av alvorlighetsgraden av Abscess, kan du ta antibiotika i to eller flere uker. Det er viktig å sjekke årsdagen for noe symptom. Hvis symptomene gjenopptar, kontakt lege umiddelbart for å redusere risikoen for komplikasjoner.

L’Retrofaringeus abscess recursering i et estimat 1 prosent 5 mennesker. Folk med retrofaryaringa abscess er 40 prosent 50 Mer sannsynlig å dø på grunn av komplikasjoner relatert til abscess. Døden er mest utbredt i berørte voksne sammenlignet med barn.

Hvordan forhindre L’Retrofaringeus Abscess

En rettidig medisinsk behandling av en overlegen luftveisinfeksjon vil bidra til å forhindre utvikling av en retrofaryaringa abscess. Pass på at du fullfører hele syklusen til et antibiotisk resept for å sikre at infeksjonen er fullstendig behandlet.

Ta kun antibiotika på medisinsk resept. Dette kan bidra til å forhindre antibiotikaresistente infeksjoner som MRSA.

Hvis du eller barnet ditt hadde et traumer i # 8217; infeksjonsområdet, sørg for at du følger alle behandlingsinstruksjonene. Det er viktig å rapportere eventuelle problemer med legen din og delta i alle oppfølgingsavtaler.