Retinoschisi: bundet til x, degenerative og terapeutiske

COS’Retinoschisi er?

Retinoschisi er en tilstand av # 8217; øye innebærer en del av netthinnen som er delt inn i to lag. Retina er stoffet på baksiden av’øye som sender visuelle signaler til hjernen. Når netthinnen er delt på grunn av retinoschisi, kan det påvirke visningen.

Det er to typer retinoschisi. Retinoschisi ervervet, noen ganger kalt degenerative retinoschisi, skyldes ofte aldringen & # 8217;. Retinoschisi knyttet til # 8217; X, noen ganger kalt ungdommelig retinoschisi, er en genetisk tilstand som hovedsakelig påvirker menn.

Fortsett å lese for å lære mer om de to typer retinoschisi og hvordan å behandle dem.

Hva er symptomene?

I sine opprinnelige stadier forårsaker Retinoschisi vanligvis ingen symptomer. Men hvis du gjennomgår en visningsundersøkelse, kan legen din legge merke til divisjonen til netthinnen. Over tid kan retinoschisi begynne å påvirke utsikten.

Retinoschisi forårsaker ikke total blindhet. Men det kan føre til alvorlige synsproblemer, spesielt hvis du har retinoschisi knyttet til # 8217; x.

Hvordan det er diagnostisert?

Både degenerativ og bundet retinoschisis knyttet til # 8217; X manifesterer seg vanligvis under en rutinemessig øyeeksamen. Deretter kan legen bruke et electoretinogram for å teste funksjonen av nervesvev i netthinnen. Dette er laget ved å sette kontaktlinser som inneholder en elektrode i øyet. L’elektrode måler L’elektrisk aktivitet av netthinnen når den er utsatt for lys, noe som gir legen en bedre oppfatning av hvor gode funksjoner.

Denne testen utføres vanligvis mens du er våken. Imidlertid kan noen barn, spesielt de i alderen mellom 2 og 5, kanskje ha Dell’generell anestesi for å fullføre testen.

En annen test for retinoschisi som din oftalmolog kan kjøre, er optisk konsistens tomografi (oktober). Dette verktøyet bruker de lyse bølgene for å fange bilder i tverrsnitt av øyet. Dette kan hjelpe din oftalmologen evaluere lagene av netthinnen din for å se om retina er delt.

Hva er årsakene til degenerative retinoschisi?

Den nøyaktige årsaken til degenerativ retinoschisi er ikke kjent. Det ser imidlertid ut til å være relatert til den naturlige aldringsprosessen og treffer både menn og kvinner. Det er vanligvis diagnostisert hos personer i alderen mellom 50 og 80 år.

Hva er årsakene til retinoschisi knyttet til # 8217; x?

Retinoschisi bundet alle «8217; x er forårsaket av et problem i kromosom x, noe som gjør det til en genetisk tilstand. Det forekommer nesten alltid hos unge menn fordi de bare har ett x-kromosom. Mens hunnene har to X-kromosomer, så hvis det er et problem med en av dem, # 8217; andre står vanligvis i kontrast det.

Mens kvinner vanligvis har retinoschisi relatert til # 8217; X, kan være balsam av tilstanden og overføre den til alle mannlige barn.

Hvordan det blir behandlet?

Retinoschisi krever vanligvis ikke behandlinger bortsett fra briller for å forbedre utsikten. Noen barn med retinoschisi knyttet til # 8217; X kan ha blødning i øynene. Dette kan behandles med laserterapi eller kryokirurgi. I sjeldne tilfeller kan barna trenge kirurgi for å stoppe blødning.

Hvis du har begge former for retinoschisi, må du kontrollere at du følger vanlige visningseksamen for å overvåke fremdriften av retinoschisi, slik at du kan unngå komplikasjoner.

Hva er komplikasjonene?

Både degenerative retinoschisi og den ene bundet til # 8217; x kan føre til at netthinnen løsner. Det ytre laget av netthinnen er forankret til øyets vegg. Hvis dette fortsatt er skadet, kan netthinnen komme av. Selv om dette kan skje med noen, er det mer vanlig hos mennesker med retinoschisi.

Retina løsrivelse er lett å behandle hvis tidlig diagnostisert, mer grunn til at det er viktig å gjennomgå regelmessige eksamener, spesielt hvis du har retinoschisi.

Leve med retinoschisi

For de fleste er Retinoschisi ikke en alvorlig tilstand. Til slutt kan du trenge briller for å rette opp eventuelle synsproblemer forårsaket av din delt retina. Selv om tilstanden selv er ofte ufarlig, og degenerativ retinoschisis og den som er koblet til retina-løsningsrisikoen.

Pass på at du regelmessig har undersøk øynene dine fra en oftalmolog, en oftalmolog eller en optometrist, for å sjekke om endringer eller komplikasjoner.