Renal Arteriografi: Formål, prosedyre og risiko

Hva så «8217; er en nyre-arteriografi?

L’nyrearteriografi, også kjent som nyre angiografi, tilbyr leger en måte å se blodkar i nyrer.

Blodkarene dine vises ikke på en røntgenstråle. Dette kan gjøre det vanskelig for legene dine å få en’nøyaktig bilde av dem. I A’arteriografi injiserer leger en spesiell type fargestoff i blodkar. Dette fargestoffet, også kalt kontrastmateriale, ser ut til røntgenstråler.

Denne prosedyren tillater leger å se dine årer. De vil kunne se blokker, blodpropper, krymping og andre problemer.

Areriographies kan utføres på mange deler av kroppen. Begrepet & # 8220; Renal & # 8221; refererer til nyrene, så en’nyrearteriografi er den som fremhever blodkarene på nyrene.

Når en & # 8217 brukes; nyrearteriografi?

Legen vil generelt utføre denne prosedyren hvis du har problemer med blodkar i nyrer. Mulige problemer inkluderer:

 • Blodkoaguli
 • blåser
 • Unormale strukturelle problemer
 • Spasmer i fartøyene
 • tumorer
 • Høyt blodtrykk i fartøyene
 • Dilaterte blodkar

Hvis du lider av nyresykdom eller nyresvikt, kan legen din utføre denne prosedyren for å overvåke forholdene dine. De kan også bruke denne testen for å evaluere L’enheter av disse forholdene.

Hvordan jeg må forberede meg på en nyre-arteriografi?

Generelt vil legen be deg om ikke å spise eller drikke noe i omtrent åtte timer før nyrearterien. De eksakte instruksjonene i legen kan variere. I noen tilfeller kan det være nødvendig å begynne å faste allerede natten før prosedyren.

Informer legen din om eventuelle stoffer du for tiden antar. Dette inkluderer urtepreparater og motvirkninger. Selv noen stoffer som virker ufarlige, kan påvirke prosedyren eller reaksjonen av kroppen din til å fargestoff. L’aspirin, for eksempel, kan påvirke blodkoagulasjonskapasiteten. Legen kan fortelle deg å midlertidig avbryte L’å ta noen eller alle stoffene før prosedyren.

Du bør også informere legen din dersom du lider av allergier til:

 • Noen rusmidler
 • Latex
 • jodstoffer
 • NOEESTHETICS
 • Kontrast DYE

Pass på at du informerer legen din dersom du er gravid eller du ammer. De lave nivåene av stråling som er involvert i denne prosedyren, anses generelt ikke som skadelig. Imidlertid kan legen bestemme at det er for risikabelt for å utvikle foster eller morsmelk.

Hvordan FN er utført; Renal Arteriography?

Når du ankommer for prosedyren, må du signere en samtykkeskjema og forandre deg på et sykehusfrakk. Legen din vil også be deg om å fjerne juveler.

I de fleste tilfeller vil du motta en beroligende før prosedyren. Denne beroligende vil hjelpe deg med å slappe av, men du vil ikke miste dine veier helt.

Legen vil da sette inn et tett rør som heter kateter, i # 8217;. De vil injisere fargestoffet gjennom dette røret.

Før du injiserer fargestoffet, må legen ta med kateteret i riktig posisjon. De gjør det forsiktig gjennom blodkarene opp for å nå & # 8217;.

Når kateteret er på plass, injiseres fargestoffet. Legen vil utføre flere røntgenstråler mens fargestoffet beveger seg gjennom blodkar. Fargen gjør at fartøyene vises på røntgen, slik at legen kan se om det er blokker.

I noen tilfeller kan legen velge å behandle et problem under prosedyren. For eksempel, hvis de finner en blodpropp eller en svulst, kan de injisere medisiner på stedet for å kurere den.

Når legen er ferdig, blir kateteret fjernet.

Hva er risikoen for en’nyrearteriografi?

Dette er en ganske sikker prosedyre. Alvorlige komplikasjoner er sjeldne. Det er mulig at en allergisk reaksjon på kontrastmaterialet som anvendes i denne prosedyren oppstår, men de er sjeldne.

Det er få muligheter som du har andre komplikasjoner som:

 • infeksjoner
 • Blodkoaguli
 • nerveskader
 • skade på en’arterie

De fleste leger mener at strålingsnivåer som er involvert i testen, er trygge. Stråling kan være mer risiko for et utviklingsfoster. Pass på at du informerer legen din dersom du er gravid.

Hva skjer etter en’nyrearteriografi?

Etter din nyre arteriografi, trenger du litt & # 8216; tid til å gjenopprette. Du bør ikke kjøre i 24 timer, så du bør organisere noen til å ta deg etter prosedyren. Unngå øvelsen eller løfte tunge belastninger i omtrent en uke. Legen din kan gi deg ytterligere instruksjoner.