Ren intermitterende autokateterisme: hva du trenger å vite

Hva cos’er en ren intermittent autokateterisme?

Hver gang du urinerer, trener du blæremuskulaturen. Imidlertid virker blæren muskler i noen mennesker ikke godt som andre. I dette tilfellet kan legen anbefale ren intermitterende autokateterisme. Denne smertefrie prosedyren hjelper deg å tømme blæren fra # 8217; urin. Kan utføres hjemme.

Hvilke forhold krever denne behandlingen?

L’Ren intermitterende autokateterisme anbefales når du har en tilstand som påvirker evnen til å tømme blæren riktig. & # 8220; ren & # 8221; refererer til det faktum at prosedyren krever rene teknikker, for eksempel børsting hender og hud før’innsetting for å forhindre infeksjon.

Noen som kan be om ren intermitterende autokateterisme, inkluderer:

  • Kvinner som har gjennomgått gynekologiske inngrep
  • Folk med nervesystemet
  • Folk som ikke kan tømme blærer

Hvis du ikke helt kan tømme blæren, er du med størst risiko for urinveisinfeksjoner, som til slutt kan skade nyrene dine. L’Bruk av ren intermitterende autokateterisme kan bidra til å forhindre en infeksjon av en infeksjon på 8217; urinveisinfeksjon.

Hvordan prosedyren utføres?

Mens mange typer katetre er bestemt til å holde seg i dager eller uker, brukes et kateter som brukes til ren-cleated autokateterisme flere ganger om dagen for å tømme blæren. Kateteret er festet til en plastpose som kan brukes til å måle mengden urin. Prosessen med ren intermitterende autokrat for kvinner er forskjellig fra prosessen for menn.

For kvinner

Du må først vaske hendene og # 8217; område rundt og # 8217; urinåpning for å forhindre infeksjon. Du må også kunne identifisere urinskartet (åpning der urinen kjører). Du må smøre spissen av kateteret og sette den inn i urinskartet.

Når kateteret er satt riktig, vil urinen strømme inn i kateterposen. Tillat alle’urin å tømme. Når urinen slutter å flyte, sakte og forsiktig fjerne kateteret. Måle og registrerer mengden urin i posen, og tøm posen.

Rengjør kateteret og urininnsamlingsenheten med nøytral såpe og varmt vann umiddelbart etter L & # 8217;. Skyll materialene og tørrluften;. Oppbevar materialene i en ren og tørr beholder.

For menn

Vask først hendene og rengjør området rundt toppen av penis for å redusere bakterier og risikoen for infeksjon. Smør de første forskjellige centimeter av spissen av kateteret. Sett kateteret i # 8217; urinåpning av penis til 8 eller 9 tommer av kateteret er satt inn. Du kan føle en viss motstand etter å ha kommet inn i 6 tommer av kateteret. Dette er ikke sjeldent, siden dette er posisjonen til urinfinerte sphincter muskler. Gjør noen dype puste og øker trykket ved å fortsette å sette inn kateteret.

Pass på at urinen har sluttet å flyte og ha helt tømt blæren. Deretter fjerner du sakte kateteret. Måle og registrerer mengden urin i posen, og tøm posen.

Rengjør kateteret og urininnsamlingsenheten med nøytral såpe og varmt vann umiddelbart etter L & # 8217;. Skyll materialene og tørrluften;. Oppbevar materialene i en ren og tørr beholder.

Generell informasjon

Som nevnt, hver gang du er ferdig med å bruke kateteret, lastet alltid med såpe og varmt vann, la det tørke alle «8217; så sparer jeg i en ren og tørr container. Du bør erstatte kateteret hver to eller fire uker, ifølge National Institutes of Health (NIH). Hvis kateteret blir herdet, misfarget, skjøre eller for mykt for innsetting, kast den.

Legen vil nok anbefale frekvensen som å utføre den intermitterende autokateterismen ren. Et typisk program er hver sjette times og like før du går i seng. Hvis du urinerer mer enn 400 ml om gangen med en ren intermittent selvkateterisering, må du kanskje øke frekvensen for å forhindre infeksjon, i henhold til L’NIH.

Hvordan prosedyren overvåkes?

Legen din vil sannsynligvis be deg om å beholde et register over daglige væsker og daglig produksjon mens du utfører ren intermitterende autokateterisme. L’Forutsetningen inkluderer alt du drikker, som vann, juice, brus, te, alkoholholdige drikker og kaffe. Pass på at du drikker mellom 2000 og 2500 ml (eller fra 8.5 til 10.5 kopper) væsker, helst vann, en dag.

Hvis nyrene dine fungerer riktig, bør du eliminere samme mengde væske du inntar i løpet av dagen. Hvis den registrerte utgangen ikke samsvarer med rekruttering av legen.

Hvilke bivirkninger er?

Kateterisering kan innebære noe ubehag når kateteret settes inn i blæren. Det vil ta øvelsen å bli mer komfortabel med prosessen. Alle’Start kan du trenge hjelp fra en lege eller en kjære person.

Informer alltid legen din dersom du føler smerte under kateterisering. Rapporter også mulig abdominal eller lumbal smerte eller brennende følelser. Disse kan være symptomer på A’urinveisinfeksjon.