Ren fange urin prøve og kultur

Hva så «8217; er en ren fange urinprøve?

En prøve eller en ren urinprøve er en av de mindre invasive prosedyrene for en urinanalyse eller en urinanalyse. Den rene opptaksmetoden tar sikte på å hindre at bakteriene i penis eller vagina hud forurenser urinprøven. Det er viktig å følge prosessen med ren fangst for å oppnå resultater nøyaktig av en ikke-forurenset prøve.

Den vanligste grunnen til å få en ren urinprøve er å teste en infeksjon (# 8217, urinveisinfeksjon (UTI). Symptomer på en UTI inkluderer smerte eller brennende og et konstant behov for å urinere. Selv om du ikke har noen åpenbare symptomer, kan legen din be om en’urinoculture som en del av en komplett fysisk undersøkelse.

Imidlertid kan urinavlinger også sjekke følgende:

 • Uvanlige infeksjoner i blære eller nyrer
 • Stress inkontinens
 • PH nivåer hos gravide kvinner
 • Tilstedeværelsen av nyrestein
 • Narkotika i systemet

Slik utfører du en ren Capture Urine-prøve?

Legen kan be om et utvalg av urin til et hvilket som helst besøk. Før # 8217; avtale, spør om du må gi en ren fangstprøve. Hvis du ikke kan urinere i klinikk eller klinikk, be om et rent fangstpakke for å ta med hjem. Etter å ha fullført rengjøringen hjemme, slipp prøven så snart som mulig. Du må kjøle prøven hvis mer enn 30 minutter vil være nødvendig før du kan la det falle.

Noen klinikker gir et rent fangstpakke som er sammensatt av en plastbeholder med et lokk, A’etikett som skal skrive navnet ditt og et vått håndkle innpakket individuelt. Andre ber om å bruke vann saponosa i stedet for å gi et vått håndkle.

Merk at det er viktig å samle en medium-strøm urinprøve. Dette betyr at du bør begynne å urinere, og avbryt deretter strømmen. Plasser samlingsbeholderen under kjønnsområdet og slipp deretter strømmen av urinen igjen.

Vanligvis kan du finne instruksjoner som ligner på de som er oppført nedenfor på et ark som leveres av noen i klinikk eller på et ark med laminerte instruksjoner som er lagt ut på badet på klinikken.

Trinn

 • Vask hendene.
 • Fjern den sterile beholderen fra pakken og skriv navnet ditt på # 8217; etiketten, hvis den er oppgitt.
 • Hunnene bør bruke et vått og pakket håndkle for å rense vulva og perianale områder som starter fra forsiden til baksiden. Gjenta med et andre vått håndkle.
 • Hanner må skildre preputjonen fra penis, om nødvendig, og bruke det pakkede håndkleet for å rengjøre penis fra spissen til basen. Gjenta med det andre håndkleet.
 • Hunnene bør da forstørre leppene med en hånd og begynne å urinere på toalettet. Med den andre hånden bør de sette beholderen til ‘8217; urinen under kjønnsområdet for å samle strømmen av urin uten å berøre huden.
 • Hanner bør trekke tilbake forhuden, om nødvendig, med en hånd og begynne å urinere på toalettet. Plasser deretter beholderen på # 8217; urin med den andre hånden for å samle strømmen uten å berøre huden.
 • Ikke fyll urinen opp til toppen av den sterile beholderen. Ikke mer enn halvt beholder er nødvendig.
 • Sett lokket på beholderen og sett den på vasken eller et sted stabilt mens du er ferdig med å urinere toalettet.
 • Skru dekselet fast på beholderen og rengjør den. Vask hendene og levere beholderen til laboratoriet som angitt.
 • Laboratoriet tar 24 til 48 timer for prøvekultiveringen. Spør legen din hvordan du vil varsle deg på resultatene.

  Merk: Hvis en nyfødt gir urinprøve, vil ren pick-up kit bestå i en plastpose med en limstrimmel på A’ende som passer til alle barns kjønnsområde, så vel som en Steril beholder. Bruk samme rengjøringsmetoder og plastkonvolutter for å samle urinen;. Hell urinen i den sterile beholderen.

  Hva resultatene betyr?

  Avlinger med mer enn 100 000 enheter som danner kolonier (CFU) av en enkelt bakterie gir et positivt testresultat. Dette indikerer vanligvis en infeksjon på 8217 som krever et antibiotika for behandling.

  Ingen vekst eller et negativt resultat indikerer at ingen infeksjon er tilstede.

  Hvis testresultatene viser veksten av ulike typer bakterier, betyr det sannsynligvis at urinprøven er forurenset under oppsamlingsprosessen. Den rene fangstprotokollen reduserer muligheten for forurensning.