Rektal biopsi: Formål, prosedyre og gjenoppretting

Cos’er en rektal biopsi?

En rektal biopsi er en prosedyre som brukes til å trekke ut et eksempel på stoff fra endetarmen for laboratorieanalyse. Endetarmen er den laveste 6-tommers Dell’Crassous tarmen, som ligger like over analkanalen. Hensikten med endetarmen er å lagre kroppens faste sløsing til de blir utgitt.

En rektal biopsi er et viktig verktøy for å bestemme årsakene til uregelmessigheter i endetarmen. Hjelper med å diagnostisere problemer som er identifisert i screeningstester som Anoskopi eller Sigmoidoskopi.

L’Anoskopi og sigmoidoskopi bruker hver en annen type strømning for å observere det indre belegget av tykktarmen og endetarmen. Test kan identifisere tilstedeværelsen av forhold som tumorer, polypper, blødning eller betennelse.

Imidlertid er disse testene begrenset til å bestemme årsakene til disse anomaliene. Legen din må kanskje bestille flere tester før du kan gi deg en diagnose.

Diagnostisk bruk av en rektal biopsi

Legen kan anbefale en rektal biopsi for:

 • Identifisere årsaken til blod, slim eller pus i avføringen
 • Bestem årsakene til svulster, cyster eller masser identifisert i en rektal screeningstest
 • Bekreft en diagnose av amyloidose (en tilstand der unormale proteiner som kalles amyloider akkumuleres i organene dine og sprer seg til kroppen din)
 • Gjør en endelig diagnose av rektumkreft

Forberedelse for en rektal biopsi

For å oppnå de mest pålitelige resultatene fra rektalbiopsien, må legen tydelig se endetarmen. Dette krever at tarmene dine skal være tomme. Generelt vil du få en enema eller et avføringsmiddel for å hjelpe deg med å tømme tarmene.

Du bør informere legen din om eventuelle reseptbelagte eller counter medisiner du antar. Diskuter hvordan de skal brukes før og under testen.

Legen din kan gi spesielle instruksjoner hvis du tar medisiner som kan påvirke prosedyren, spesielt hvis biopsi er en del av en sigmoidoskopi. Disse stoffene kan inkludere:

 • Antikoagulanter (blodfluidisering)
 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), inkludert aspirin (bufferin) eller L’Ibuprofen (Advil)
 • Noe stoff som påvirker blodkoagulasjonen
 • Herbal eller dietetic kosttilskudd

Informer legen din om du er gravid, eller du tror du er, for å sikre at fosteret ditt ikke er skadet.

Den rektale biopsi-prosedyren

En rektal biopsi utføres vanligvis under A & A # 8217; Anoskopi eller en sigmoidoskopi. Disse testene er polikliniske prosedyrer, noe som betyr at du kan gå hjem senere. Generelt utføres de av en gastroenterolog eller en kirurg.

Anoskopi

A’Anoskopi utføres vanligvis i et medisinsk kontor. Denne testen bruker en opplyst søker som heter Anoskop. L’Omfanget gjør det mulig for legen å se 2 tommers lavere av analkanalen og den nedre endetarmen. Et proktoskop kan også brukes, som er lengre enn et anologium.

sigmoidoskopi

Sigmoidoskopi kan utføres på et sykehus, i et ambulant kirurgisk senter eller i et spesielt utstyrt medisinsk kontor.

Denne testen bruker et mye lengre omfang. Et sigmoidoskop gjør det mulig for legen å se ytterligere i # 8217; tarmkrassen, utover endetarmen og i tykktarmen. Det er et fleksibelt og opplyst rør over 2 fot. Den har et kamera som overfører videobilder til en skjerm. Bildene hjelper legen til å styre sigmoidoskopet gjennom endetarmen og tykktarmen.

Prosedyren

Forberedelser for begge typer prosedyrer er like. Sigmoidoskopi, som er den mest kompliserte prosedyren, tar ca 20 minutter å bli utført. L’utførelse av en rektal biopsi kan litt forlenge tiden som kreves for prosedyren.

Vanligvis er L’generell anestesi, beroligende midler og smertestillende midler ikke administreres for prosedyrer. Du vil bli plassert liggende på venstre side på et forretningstabell. Du vil trekke knærne mot brystet ditt.

Legen vil utføre en digital rektal eksamen. Et smøremiddel vil bli påført på en Guained Finger, som vil bli satt inn forsiktig i # 8217; anus. L’Første undersøkelse består i å sjekke tilstedeværelsen av hindringer som kan forstyrre omfanget.

Du bør ikke høre noen smerte under den digitale rektaleksamen, men du kan føle presset. Legen vil da sette inn smurt teleskop. Du vil føle press når teleskopet er satt inn, og du kan føle kramper, som om du trenger å utvise gass eller ha en tarmbevegelse.

Hvis du lager en sigmoidoskopi, vil luften bli satt inn i tykktarmen gjennom søkeren. Dette oppblåser tykktarmen for å tillate legen å se området tydeligere. Hvis det er væsker eller avføring, kan legen bruke suget for å fjerne dem. Det er mulig å bli bedt om å endre posisjon for å tillate legen å endre optikkens posisjon.

Legen vil fjerne et utvalg av noe unormalt stoff som finnes i endetarmen. Biopsien vil bli ekstrahert med en tannbørste, en pute, et sugekateter eller en tykkelse. Du bør ikke føle smerte for fjerning av stoffet.

L’elektrokauterisering eller varme, kan brukes til å stoppe blødning som følge av fjerning av stoffet. Når prosedyren er ferdig, blir endoskopet sakte fjernet fra kroppen.

Gjenoppretting fra en rektal biopsi

Graden av utvinning vil avhenge av hvilken type prosedyre som brukes til å samle den rektale biopsien.

Etter en fleksibel sigmoidoskopi, kan du føle hevelse på grunn av luften introdusert i tykktarmen. Dette kan forårsake magesykdommer eller gasspassasje i noen timer etter prosedyren.

Det er ikke sjeldent å finne en liten mengde blod i din første tarmbevegelse etter den rektale biopsien. Men du må kontakte legen din dersom de oppstår:

 • ekstreme magesmerter
 • feber
 • Mer enn en blodig tarmbevegelse, spesielt hvis blødning er rikelig eller koagulert
 • En følelse av besvimelse

Du kan gjenoppta diett og normale aktiviteter så snart prosedyren er ferdig.

Risiko for en rektal biopsi

En rektal biopsi kan gi verdifulle data for diagnose av unormalt stoff i endetarmen. I tilfeller der kreft er et problem, kan prosedyren gi en endelig diagnose.

Imidlertid innebærer en rektal biopsi, som enhver invasiv prosedyre, risikoen for intern skade på det målrettede organet eller nærliggende områder. De potensielle risikoen for en rektal biopsi inkluderer:

 • blødning
 • intestinal boring (rive av # 8217; tarmen)
 • Vanskelighetsgrad med urinering

Disse risikoene er svært sjeldne.

Forstå resultatene av en rektal biopsi

Stoffprøven gjenvunnet under rektal biopsi vil bli sendt til et laboratorium for undersøkelse;. En patolog, en lege som spesialiserer seg på diagnosen, vil undersøke stoffet. En rapportrapport vil bli sendt til legen din.

Hvis resultatene av den rektale biopsien er normal, vil resultatene indikere følgende:

 • L’anus og rektum er av normal størrelse og utseende.
 • Ikke c’er blødning.
 • Ingen polypper, hemorroider, cyster eller svulster har blitt funnet.
 • Ingen anomalier har blitt oppdaget.

Hvis resultatene av den rektale biopsien er unormal, kan legen ha funnet:

 • Amyloidose, som involverer unormal opphopning av en bestemt type protein
 • abscess
 • infeksjon
 • betennelse
 • polypper eller andre unormale vekst
 • tumorer

Annormale resultater av rektal biopsi kan også indikere en positiv diagnose for:

 • kreft
 • Crohns sykdom, en intestinal inflammatorisk sykdom som påvirker mage-tarmkanalen
 • Hirschsprungs sykdom, en tarmsykdom som kan forårsake en & # 8217;
 • Ulcerativ kolitt, en intestinal inflammatorisk sykdom som påvirker tykktarmen og endetarmen

Legen kan bestille flere laboratorietester eller fysiske eksamener før de kan nå en diagnose.