Reker, kolesterol og hjertehelse

Beskrivelse

For mange år siden ble rekerne ansett som tabu for folk som har hjertesykdom eller ser på deres antall kolesterol. Dette er fordi en liten del av 3.5 gram gir ca 200 milligram (mg) kolesterol. For folk med høy risiko for hjertesykdom, er dette ekvivalent med en hel dag. For alle de andre er 300 mg grensen.

Imidlertid er reker svært dårlig med total fett, med ca 1.5 gram (g) per del og nesten ingen mettet fett. Det mettede fettet er kjent for å være spesielt skadelig for hjertet og blodkarene, delvis fordi kroppen vår effektivt kan konvertere den til lipoproteiner med lav tetthet (LDL), ellers kjent som kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;. Men et nivå av LDL er bare en del av det som påvirker risikoen for hjertesykdom. Mer informasjon om årsakene og risikoen for hjertesykdommer.

Hva sier forskningen

Fordi pasientene mine ofte spør meg om reker og kolesterol, bestemte jeg meg for å vurdere medisinsk litteratur og oppdaget en Sjarmerende studie av Rockefeller University. I 1996, Dr.SSA Elizabeth de Oliveira og Silva og kollegaer har testet et rekerbasert kosthold. Atten menn og kvinner ble matet med ca 10 gram reker & # 8211; gir nesten 600 mg kolesterol & # 8211; Hver dag i tre uker. Ifølge et roterende program ble fagene også matet med en diett på to egg om dagen, noe som gir omtrent samme mengde kolesterol, i tre uker. De ble drevet opp med et lavt kolesterol basal diett i ytterligere tre uker.

Etter de tre ukene hadde brukt, økte reke dietten faktisk LDL-kolesterolet på ca 7% sammenlignet med lavt kolesterol diett. Imidlertid økte det også HDL-kolesterol, eller kolesterol & # 8220; god og senket 13% triglyserider. Dette avslører at reker har hatt en total positiv effekt på kolesterol fordi de har forbedret både L & # 8217; HDL som triglyserider for totalt 25% med en netto forbedring på 18%.

TIL 2015 Studio antyder at lave HDL-nivåer er knyttet til den totale betennelsen i forhold til hjertesykdom. Derfor er en høyere HDL ønskelig.

Den eggbaserte dietten var verre, økende 10% LDL og økte HDL bare 8217; ca. 8217;.

Bunnlinjen

Bunnlinjen? Risikoen for hjertesykdom er basert på mer enn bare et nivå av LDL eller totalt kolesterol. L & # 8217; Betennelse er en viktig skuespiller med risikoen for hjertesykdom. På grunn av HDL-fordelene med reker, kan du nyte dem som en del av et intelligent kosthold for hjertet.

Kanskje like viktig, finn ut hvor reker kommer fra. Mye av reker som selges i USA kommer fra Asia & # 8217;. I Asia har landbrukspraksis, inkludert bruk av plantevernmidler og antibiotika, blitt ødeleggende for miljøet og kan ha negative effekter på menneskers helse. Mer informasjon om rekerbrukspraksis i Asia På nettsiden til National Geographic, I en artikkel i utgangspunktet publisert i 2004.