Reaktiv leddgikt: årsaker, symptomer og diagnose

COS’er den reaktive artrittet?

L’Reaktiv leddgikt er en type leddgikt som kan utløse A’infeksjon i kroppen. Mer vanlig, en, seksuell overføring infeksjon eller en «8217; bakteriell infeksjon i # 8217; tarmene utløser utviklingen av reaktiv leddgikt.

Det regnes som en autoimmun sykdom i den spondyloarthritis-gruppen. L’Arthritis utvikler seg ofte ikke til infeksjonen har blitt behandlet med suksess.

Folk med reaktiv leddgikt manifesterer ofte symptomer i de større leddene i de nedre lemmer. L’Reaktiv leddgikt var tidligere kjent som Reiter Syndrome, en triad av leddgikt, øyebetennelse (konjunktivitt) og betennelse i urinveiene (uretritt).

Tidligere ble det antatt at tilstanden var sjelden. I følge Nasjonalt institutt for leddgikt og muskuloskeletale og hudsykdommer (niams), Menn utvikler den oftest reaktive artrittet enn kvinner, men diagnose er vanskeligere hos kvinner. L’Gjennomsnittlig alder av begynnelsen er 30 år. Menn har også en tendens til å prøve mer alvorlig ledsmerter enn kvinner.

Hva er årsakene til’reaktiv leddgikt?

L’urinveiene eller # 8217 bakteriell infeksjon; tarmen er den vanligste årsaken til reaktiv leddgikt. Den vanligste bakterien forbundet med den reaktive artrittet er Chlamydia trachomatis (leder av chlamidia infeksjoner). Denne bakterien sprer seg vanligvis gjennom seksuell kontakt.

Bakterier som forårsaker matforgiftning, kan også produsere reaktive leddgikts symptomer. Eksempler på disse bakteriene inkluderer Shigella og Salmonella.

Genetikk kan være en avgjørende faktor for utviklingen eller mindre av reaktiv leddgikt. Sekund Niams, Folk som har HLA B27-genet, er mer sannsynlig å utvikle reaktiv leddgikt. Imidlertid vil ikke alle de med HLA B27-genet utvikle den reaktive artrittet hvis de kontrakterer en & # 8217;.

Hva er symptomene på’reaktiv leddgikt?

Det er tre forskjellige sett med symptomer forbundet med reaktiv leddgikt.

Muskuloskeletal system

Muskuloskeletale symptomer inkluderer ledsmerter og hevelse. L’Reaktiv leddgikt påvirker oftere knær ledd, ankler og sakrooliske ledd i bassenget. Du kan også føle leddsmerter, en følelse av undertrykkelse og hevelse til fingrene, rygg, skinker (Sacroiliche-leddene) eller hælene (Achilles Tendon-området).

Urin apparater

En tilstand som kalles uretitt, forårsaker urin symptomer. Urethra Uretra er røret som bærer blæren urin til blæren ALL’eksteriør av kroppen. Uretritt l’betennelse i dette røret. Symptomer kan inkludere smerte eller brennende under vannlating og hyppig behov for å urinere.

Menn kan utvikle prostatitt som en del av’reaktiv leddgikt. Prostatitt er betennelsen i prostata-kjertelen. Cervicittet er betennelsen i livmorhalsen i kvinner. Det kan også være et tegn på reaktiv leddgikt.

Øyne og lær

L’Øyebetennelse er et av de viktigste symptomene på reaktiv leddgikt. L’Reaktiv leddgikt kan også innebære hud og munn. Konjunktivitt er betennelsen i okulære membraner. Symptomer inkluderer smerte, kløe og sekresjon.

Kutane utbrudd kan også forekomme, inkludert blennorrhagica keratom (små pustler på føttene anlegget). Munnsår er mindre vanlige. Imidlertid kan de følge med andre symptomer på den reaktive artrittet.

Hvordan diagnostisert L’reaktiv leddgikt?

Legen din vil evaluere din medisinske historie, vil utføre en fysisk undersøkelse av symptomer og utføre blodprøver for å verifisere tilstedeværelsen av infeksjoner eller betennelse. En blodprøve kan også avgjøre om du er bæreren til HLA B27-genet som øker sjansen for å utvikle reaktiv leddgikt.

Legen kan utføre ytterligere tester for å utelukke seksuelle overføringsinfeksjoner dersom symptomene indikerer en infeksjon på 8217; Chlamydia infeksjon. Legen vil utføre en buffer av urinrøret hos menn og utføre en bekkenundersøkelse og en livmorhalskur på kvinner. Legen kan også kjøre A’Arthrocente, som innebærer å fjerne væske i # 8217; artikulasjon med en nål. Tester utføres deretter på denne væsken.

Hva er behandlingene for den reaktive artrittet?

Behandling for den reaktive artritt avhenger av årsaken til tilstanden. Legen vil foreskrive antibiotika med rusmidler til å behandle en underliggende infeksjon på 8217. De kan foreskrive flere legemidler for konjunktivitt, magesår eller kutane utbrudd, om nødvendig.

Dressing

L’Behandlingsmål Når den underliggende infeksjonen er under kontroll, svinger til lindring og smertebehandling. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen (Advil) og naproser (Aleve) bidrar til å lindre smerte og redusere betennelse.

Legen kan foreskrive kraftigere antiinflammatoriske midler dersom benk-top-stoffene ikke lindrer smerten. Kortikosteroider er kunstige stoffer som etterligner kortisol, et hormon som kroppen din naturlig produserer. Disse stoffene virker i stor grad undertrykker kroppen betennelse.

Du kan ta orale kortikosteroider eller injisere dem direkte i de berørte leddene. Noen ganger når de ikke hjelper, kan immunomodulasjonsmidler trenge, som sulfasalazin (azulfidin). Selv doxycyklin (Acticlate, Doryx) har blitt brukt til behandling, gitt sine antiinflammatoriske egenskaper. I de mest alvorlige tilfellene som ikke svarer på standardterapier, kan TNF (organiske) inhibitorer være effektive.

Trening

Inkorporerer øvelsen i din daglige rutine for å fremme felles helse. L’Øvelse opprettholder fleksible ledd og hjelper deg med å holde din bevegelsesfrihet. Bevegelsesområdet er tiltaket der du kan bøye og forlenge leddene.

Snakk med legen din dersom stivhet og smerte begrense din mobilitet. De kunne lede deg til en fysioterapeut. Fysioterapi er en prosess med gradvis behandling. L’Målet er å gå tilbake til din sunne mobilitet uten smerte.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Utsiktene for personer med reaktiv leddgikt er positive. Mest gjenoppta helt. Men i noen tilfeller kan gjenopprettingstid variere fra noen få måneder til nesten et år. Sekund Niams, Mellom 15 og 50 prosent av mennesker med reaktiv leddgikt opplever de symptomene etter første behandling.