Rødvin vs hvitvin: hva er den sunneste?

Hvis du foretrekker hvit eller rødvin, er det generelt et spørsmål om smak.

Men hvis du vil ha det sunneste valget, som du bør velge?

Rødvin tiltrukket mye oppmerksomhet til sitt potensial, støttet av forskning, for å redusere risikoen for hjertesykdom og forlenge levetiden.

Hvitvin har de samme fordelene?

Denne artikkelen vil undersøke hva du trenger å vite om rød og hvitvin: Hvordan de er laget, hva skal du være oppmerksom på og hva som er sunnere.

COS’Vin er?

Vinen er hentet fra Juice D’gjærede druer.

Druene er samlet, presset og plassert til gjæringer i bøtter eller vasker. Fermenteringsprosessen forvandler naturlige sukkerarter til juice d’alkohol druer.

Fermentering kan foregå naturlig, men noen ganger legger vinprodusenter gjær for å bidra til å kontrollere prosessen.

L’presset druer kommer gjennom en trykk, som fjerner skinnene og andre sedimenter. Hvis dette passet er gjort før eller etter gjæring, sammen med fargen på # 8217; druer, bestemmer om vinen blir rød eller hvit.

Å lage hvitvin, L’druer presses før gjæring. Rødvin er vanligvis presset etter gjæring.

Etter dette trinnet er vinen raffinert i rustfritt stål eller eik fat opp til øyeblikket av flasken.

Hva er forskjellen mellom rød og hvitvin?

Hovedforskjellen mellom hvit og rødvin har å gjøre med fargen på druene som brukes. Har også å gjøre med hvis juice d’druer er gjæret med eller uten skrell av # 8217;.

Å lage hvitvin, L’druer presses og skinnene, frøene og stengene fjernes før gjæring.

Men for å lage rødvin overføres de røde druene Paieres direkte til vasker og gjæring med peeling, frø og stengler. Peeling av # 8217; druer gir vinen sin pigment, så vel som mange av de hei særegne forbindelsene som er tilstede i rødvin.

Etter macerasjonen med skinnene er den røde vinen spesielt rik på planteforbindelser som er tilstede i slike skinn, som tanniner og resveratrol (1).

Hvitvin har også noen av disse sunne vegetabilske forbindelsene, men generelt i svært lavere mengder (2).

For vinproduksjon brukes mange varianter av forskjellige druer, inkludert Pinot Grigio, Syrah og Cabernet Sauvignon.

Mens røde varianter brukes til å produsere rødvin, kan hvitvin faktisk fås fra røde eller hvite druer. For eksempel er tradisjonell fransk champagne laget med svarte Pinot Black Druer.

Mange land produserer vin. Noen av de viktigste vinregionene er i Frankrike, Italia, Spania, Chile, Sør-Afrika, Australia og California i USA.

Mens de fleste regioner dyrker forskjellige typer vinstokker, er noen steder spesielt kjent for en eller to, for eksempel Chardonnay of Napa Valley, den spanske Tempranillo og den sørafrikanske Chenin Blanc.

Ernæringsmessig sammenligning

Rødvin og hvitvin har svært lignende ernæringsmessige profiler.

Men observere næringsinnholdet for 5 gram (148 ml) glass, kan du se at det er noen forskjeller (3, 4):

Rossovine Wine Biancocalorie125121Carburi4 Grambe4 Grammizuccheri1 Gram1 RDI3% RDI3% RDI3% RDI4% RDI4% RDI4% RDIIron 4% RDI3% RDI3% RDI3% RDI3% RDI3% RDI2% av RDICALCIO, vitamin K, Zinc1% av RDI1% av RDI

Totalt sett har den røde vinen en liten fordel over hvit fordi den har større mengder av vitaminer og mineraler. Men hvitvin inneholder mindre kalorier.

Fordelene med rødvin

Fordi gjæringer med peeling og frø av druene, er rødvin veldig rik på planteforbindelser som gir en rekke helsemessige fordeler.

Kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom

Rødvin er den antatte hemmeligheten bak det franske paradokset.

Dette er ideen om at det er relativt få hjertesykdom i Frankrike, til tross for tradisjonen for å følge en diett rik på mettet fett (5, 6).

Forskning har oppdaget at drikking av rødvin kan ha en beskyttende effekt på kardiovaskulærsystemet (7, 8).

Faktisk har det vært knyttet til en lavere risiko for 30% for å dø for hjertesykdommer (9).

Delvis kan dette skyldes at vinen inneholder forbindelser som har både antioksidant og antiinflammatoriske effekter. Disse bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom (10).

Kan bidra til å øke HDL-kolesterolet & # 8220; god & # 8221;

Det har også vist seg at rødvin øker HDL-kolesterolnivåene og er forbundet med lavere hjertesykdommer (11).

Et lite studio fant at de voksne som han ble fortalt om å drikke 1-2 glass rødvin om dagen i fire uker, så en økning i HDL-nivåene, sammenlignet med de de bare har drakket vann eller vann og en abstrakt D’druer (11).

Kan senke hjernens nedgang

Flere studier foreslo at drikking av rødvin kan bidra til å redusere den mentale nedgangen knyttet til alderen (12, 1. 3, 14, 15).

Dette kan delvis på grunn av # 8217; resveratrol antioksidant og antiinflammatorisk aktivitet, en forbindelse som ligner antioksidanter i rødvin (16, 17).

Resveratrol ser ut til å forhindre dannelsen av proteinpartikler som kalles beta-amyloider. Disse beta-amyloidene spiller en nøkkelrolle i dannelsen av plaketter i hjernen som er et særegent tegn på Alzheimers sykdom (18).

Andre fordeler med resveratrol

Resveratrol ble veldig studert for sine potensielle fordeler som et supplement. I disse konsentrerte dosene ser resveratrol å ha følgende fordeler:

 • Lindrer ledsmerter: Forhindrer skade på brusk (19, 20).
 • Hjelper med diabetes: øker følsomheten for insulinet. I dyreforsøk, forhindret resveratrol diabetes komplikasjoner (21, 22, 23, 24, 25).
 • Strekker levetiden til ulike organismer: det gjør det ved å aktivere generene som forsvarer sykdommene i aldringene (26, 27).
 • Kan hjelpe med kreft: potensialet for resveratrol for å forebygge og kurere kreft har blitt mye studert, men resultatene var kontrasterende (23, 28, 29).

Andre mulige fordeler for vinhelse

Mange undersøkelser har spesifikt uthevet rødvin, men også hvitvin og andre typer alkohol er knyttet til helsemessige fordeler.

Her er noen av de viktigste:

 • Reduksjon av risikoen for hjertesykdom: Mer enn 100 studier har vist at moderat alkoholforbruk er knyttet til en reduksjon på 25-40% av risikoen for hjertesykdom (30).
 • Reduksjon av dødsrisiko for hjertesykdom eller slag: I en dansk studie var folk som drikker mengde lavvin til moderat, mindre sannsynlig å dø for hjertesykdom eller hjerneslag, sammenlignet med folk som drikker øl eller annen alkohol (31).
 • Beste kolesterolnivåer: Moderat mengder alkohol ser også ut til å forbedre kolesterolnivået (32).
 • Reduksjon av dødsrisiko: Mange studier på befolkningen har vist at vin drikkere har lavere risiko for dødsårsaker for alle årsaker, inkludert hjertesykdom (33).
 • Redusert risiko for neurodegenerative sykdommer: Lette drikkere til moderat vin eller andre alkoholer har også lavere risikoer for neurodegenerative sykdommer, som L’Alzheimer og Parkinson, sammenlignet med ikke-drikkere (33, 34).
 • Risikoreduksjon av artrose: Minst en studie fant at vin drikkere hadde en lavere risiko for sykdom, sammenlignet med øldrikkere (35).
 • Lavere risiko for noen svulster: Observasjonsstudier tyder på at vin drikkere kan ha lavere priser på lungekreft (36).

Etter å ha sagt dette, er det viktig å huske på at disse studiene blir observert. De kan ikke prøve årsak og effekt og bør tas med tanger.

Ulemper med å drikke vin

De store ulempene med å drikke vin kommer fra å drikke også (37).

Hvor mye er det for mye, avhenger av hvem som skal spørre, siden retningslinjene for lavrisiko alkoholforbruk varierer fra land til land.

L’Verdens helseorganisasjon (hvem) anbefaler ikke mer enn to standard drinker om dagen, fem dager i uken (37).

Mange individuelle land, inkludert USA, anbefaler å begrense LE’alkohol mindre enn to drinker per dag for menn og en drink per dag for kvinner. De maksimale grensene til enkelte land er enda lavere.

En standarddrink er definert som et 5-unse glass (148 ml) av 12% alkoholvin (38).

Legg merke til at mange Reds & # 8220; stor & # 8221; som de av California, er ofte rikere enn alkohol, i området 13-15% i volum.

Rødvin helsemessige fordeler kan enkelt kanselleres ved å drikke for mye. I overdreven mengder kan det forårsake skade på kroppene, avhengighet og hjerneskade (35, 37).

Drikke for mye kan også øke risikoen for å få smittsomme sykdommer, fordi det kan svekke immunforsvaret (39).

Videre synes alkoholforbruket å øke risikoen for å utvikle flere krefttyper (40).

Disse alvorlige risikoen er hovedårsakene til at helseeksperter oppfordrer folk til ikke å begynne å drikke av helsemessige grunner.

Rødvin er sunnere enn hvitvin?

Hvis du skal drikke vin, er det klart at rødvin er betydelig sunnere & # 8211; eller mindre dårlig & # 8211; av hvitvin.

Med andre ord er rødvin den klare vinneren når det gjelder helseeffekter.

Når det er sagt, bør alkoholforbruket aldri bli forfremmet som en måte å forbedre helsen på, da de skadelige effektene kan være enorme hvis du drikker for mye.

Videre observeres de fleste studiene som viser fordelene, noe som betyr at de ikke kan demonstrere årsak og effekt.

Hvis du liker å drikke vin, er rødvin det beste valget, men begrensende alkoholforbruk (eller unngå det helt) er alltid det sikreste valget.