Rødvin: bra eller dårlig?

Fordelene for helsen til rødvin har blitt diskutert i lang tid.

Mange tror at et glass om dagen er en dyrebar del av et sunt kosthold, mens andre tror at vinen er litt & # 8216; overvurdert.

Studier har gjentatte ganger vist at moderat rødt vinforbruk synes å redusere risikoen for ulike sykdommer, inkludert hjerte sykdommer.

Det er imidlertid en tynn linje mellom en og overdreven rekruttering.

Denne artikkelen gir et detaljert titt på rødvin og dets effekter på helse.

Hva en COS’er rødvin og hvordan den er produsert?

Rødvin er hentet fra knusing og gjæring av mørke fargede druer.

Det er mange typer rødvin, som varierer i smak og farge. Vanlige varianter inkluderer Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Nero og Zinfandel.

Alkoholinnhold varierer vanligvis fra 12 til 15%.

Forbruket av moderat mengde rødvin har vist seg å ha helsemessige fordeler. Dette skyldes hovedsakelig sitt høye innhold av kraftige antioksidanter.

Det er også antatt at L’alkohol i vin bidrar til noen av fordelene med moderat vinforbruk (1).

Det franske paradokset

Rødvin holdes ofte ansvarlig for French Paradox & # 8221;.

Denne setningen refererer til observasjonen at franskmennene har lave hjertesykdom, selv om det forbruker mange mettede fettstoffer og kolesterol (2).

Noen eksperter trodde at rødvin var diettagenten som beskyttet den franske befolkningen fra de skadelige effektene av disse næringsstoffene.

Imidlertid har nye studier vist at matkolesterol og mettet fett ikke forårsaker hjertesykdom ved forbruket i rimelige mengder (3, 4).

Den virkelige grunnen bak den gode helsen til franskmenn er sannsynligvis det faktum at de spiser mer integrert mat og lever enda sunnere livsstil.

Rødvin inneholder kraftige vegetabilske og antioksidantforbindelser, inkludert resveratrol

L’druer er rik på mange antioksidanter. Disse inkluderer Resveratrol, Catechina, Epicatechin og Proantocyanidines (5).

Det antas at disse antioksidanter, spesielt resveratrol og proanthocyanidiner, er ansvarlige for fordelene for helsen til rødvin.

Proantocyanidines kan redusere oksidativ skade i kroppen. De kan også bidra til å forhindre hjertesykdom og kreft (6, 7, 8).

Resveratrol ligger i skallet av druene. Den er produsert i noen planter, som svar på skader eller skader (9).

Denne antioksidanten har vært assosiert med mange helsemessige fordeler, inkludert å bekjempe blodbetennelsen og koagulasjonen, samt redusere risikoen for hjertesykdom og kreft. Resveratrol kan også gjøre at dyr lever lenger (10, 11, 12).

Imidlertid er resveratrolinnholdet av rødvin ganske lav. Du bør konsumere flere flasker om dagen for å nå mengden som brukes i dyreforsøk. Dette anbefales ikke av åpenbare grunner (1. 3, 14).

Hvis du bare drikker vin for resveratrol innhold, ta det fra et supplement kan være en bedre ide.

Rødvin kan redusere risikoen for hjertesykdom, hjerneslag og tidlig død

Små mengder rødvin er knyttet til større helsemessige fordeler enn noen annen alkoholholdig drikke (5, 15, 16).

Det ser ut til å være en J-formet kurve som forklarer forholdet mellom vininntaket og risikoen for hjertesykdom.

Folk som drikker ca 150 ml (5 gram) rødvin om dagen, ser ut til å ha en lavere risiko på om lag 32% sammenlignet med ikke-drikker.

Imidlertid øker større inntak i stor grad risikoen for hjertesykdom (14, 17).

Drikke små mengder rødvin kan redusere risikoen for hjertesykdom ved å bidra til å beholde kolesterol HDL & # 8220; god & # 8221; i blodet. Også oksidativ skade og # 8217; oksydasjon av kolesterol LDL & # 8220; dårlig & # 8221; Opptil 50% kan reduseres (18, 19, 20, 21).

Noen studier indikerer at befolkningen allerede har høy risiko for hjertesykdom, som eldre, kan til og med dra nytte av moderat vinforbruk (22).

Drikk også 1-3 glass rødvin om dagen, 3-4 dager i uken, kan redusere risikoen for hjerneslag i middelaldrende menn (23, 24).

En studie har også vist at forbruket av 2-3 glass rødhandelisert rødvin kan senke blodtrykket (25).

Mange studier har vist at moderate vin drikkere har en lavere risiko for døden for hjertesykdom, sammenlignet med ikke-drikker eller øl og brennevin drikkere (22, 26, 27, 28, 29, 30).

Andre fordeler for å drikke rødvin

Rødvin har vært assosiert med mange andre helsemessige fordeler, hvorav mange tilskrives sine kraftige antioksidanter.

Forbruket av rødvin er knyttet til:

 • Reduksjon av kreftrisiko: Studier har vist at moderat vinforbruk er knyttet til redusert risiko for forskjellige svulster, inkludert kolon-svulster, basale celler, eggstokker og prostata (31, 32, 33, 34).
 • Risikoreduksjon av demens: Drikke 1-3 glass vin om dagen har vært knyttet til redusert risiko for demens og Alzheimers sykdom (35, 36).
 • Reduksjon av risikoen for depresjon: En studie om middelaldrende og eldre viste at de som drikker 2-7 glass vin per uke, hadde mindre sannsynlig å bli deprimert (37, 38).
 • Motstandsreduksjon All’Insulin: Drikk 2 briller En dag med vanlig eller devalisert rødvin i 4 uker kan redusere motstanden mot insulinet (39, 40).
 • Redusert risiko for type 2 diabetes hos kvinner: Moderat rødt vinforbruk har vært knyttet til redusert risiko for å utvikle type 2 diabetes hos kvinner (41).

Det er klart at moderate mengder rødvin kan gjøre det bra. Det er imidlertid også noen viktige negative aspekter å vurdere, som diskuteres nedenfor.

Negative effekter på helsen til overdreven alkoholforbruk

Mens en moderat mengde rødvin kan gi helsemessige fordeler, kan overdreven alkoholforbruk forårsake ødeleggende helseeffekter.

Disse inkluderer:

 • Alkoholavhengighet: Alkoholdrikking kan regelmessig miste kontrollen og bringe alle 8217; alkoholisme (42).
 • Hepatisk cirrhose: Når mer enn 30 gram alkohol forbrukes (ca 2-3 glass vin) hver dag, øker risikoen for å utvikle leversykdom. Den hepatiske sykdommen på terminalstadiet, kalt cirrhose, er farlig for livet (43).
 • Økt risiko for depresjon: De sterke drikkene driver en mye høyere risiko for depresjon enn moderate eller ikke-drikkere (37, 44).
 • Vektøkning: Rødvin inneholder doble kalorier med hensyn til sugared øl og alkoholfrie drikker. Overdreven forbruk kan derfor bidra til et høyt kaloriinntak og gjøre deg fett (45, 46).
 • Økt risiko for død og sykdom: Drikker mye vin, selv bare 1-3 dager i uken, kan øke risikoen for diabetes hos menn. L’Høy alkoholinntaket var også knyttet til økt risiko for tidlig død (21, 41, 47).

Du bør drikke rødvin? Hvis ja, hvor mye?

Hvis du liker å drikke rødvin, trenger du ikke å bekymre deg, med mindre du overskrider anbefalt mengde.

I Europa og Amerika vurderes moderat rødvinforbruk (48, 49):

 • 1-1.5 glass en dag for kvinner.
 • 1-2 glass om dagen for menn.

Noen kilder anbefaler også å ha 1-2 dager uten alkohol hver uke.

Husk at dette refererer til det totale alkoholinntaket. Drikker denne mengden rødvin i tillegg til andre alkoholholdige drikker kan lett sette deg i bandet av overdreven forbruk.

Hvis du har en historie om rusmisbruk, bør du sannsynligvis helt unngå vin og annen alkoholholdig drikke. Gjør mye forsiktig hvis du har en familiehistorie av alkoholisme.

Ta med hjemmemeldingen

Til tross for den røde vinen er knyttet til noen helsemessige fordeler, er ingen av dem verdig til å oppmuntre til alkoholforbruk.

Det er mange andre effektive måter å forbedre helsen din på, som ikke krever at du bruker noe som kan være skadelig (50).

Men hvis du allerede drikker rødvin, er det ikke nødvendig å stoppe (med mindre du drikker for mye).

Til du drikker mer enn 1-2 glass om dagen, bør du bare gjøre det bra.