Rødbeter sukker vs cane sukker: hva er sunnere?

Det anslås at 55-60% av alt sukker produsert i USA kommer fra sukkerroer (1).

Både rødbeter og stokksukker finnes i en rekke matvarer, inkludert søtsaker, bearbeidede matvarer, bakte produkter og brus.

Imidlertid skiller flere forskjeller disse to vanlige typer sukker.

Denne artikkelen undersøker forskjellene mellom rødbeter og stokksukker for å avgjøre om man er sunnere.

Del på Pinterest

COS’er sukkeret av rødbeter?

Betersukkeret er avledet fra sukkerroeranlegget, en rotgrønnsak nært knyttet til rødbeter og chard (2).

Sammen med sukkerrøret er sukkerroer blant de vanligste plantene som brukes i produksjon av hvitt sukker (3).

Sukkerroser brukes også til å produsere andre typer raffinert sukker, for eksempel melasse og rørsukker (4).

Men siden kilden til sukker ikke alltid er angitt på mat og etiketter, kan det være vanskelig å avgjøre om de inneholder bete eller stokksukker.

Forskjeller i produksjonen

En av de største forskjellene mellom rødbeter og cane sukker er deres behandling og produksjonsmetode.

Betersukkeret er produsert ved hjelp av en prosess som inkluderer den slanke kutt av sukkerroer for å trekke ut naturlig sukkerjuice.

Saften renses og oppvarmes for å skape en konsentrert sirup, som krystalliseres for å danne granulert sukker.

Julesukkeret er produsert med en lignende metode, men noen ganger arbeidet med benkull, en ingrediens oppnådd trekull av dyreben. Bone kull hjelper blekemiddel og filter hvitt sukker (5).

Selv om beinet d’bein ikke er i sluttproduktet, kan folk som ønsker å redusere matvarer laget av animalske produkter, som veganer eller vegetarianere, vurdere dette aspektet.

Husk at andre produkter, som kullbasert aktivert karbon, brukes ofte i hvitt sukkerbehandling som et vegansk alternativ til D & # 8217 Salmer; Bone (6).

Det virker annerledes i oppskriftene

Selv om rødbeter sukker og betesukker er nesten identiske når det gjelder ernæring, kan de arbeide annerledes i oppskriftene.

Dette er i det minste delvis på grunn av nettoforskjeller i form av smak, som kan påvirke måten hvilke typer sukker endrer smaken av rettene dine.

Rødbeter sukker har en jordaktig aroma, oksidert og en reventy av brent sukker, mens stokksukkeret er preget av en søtere ettersmak og en mer fruktig aroma (7).

Videre oppdager noen kokker og ovner at ulike typer sukker alter konsistens og # 8217; aspekt av sluttproduktet i enkelte oppskrifter.

Spesielt er det sagt at karamelli kant sukker lettere og oversetter til et mer ensartet produkt enn bete sukker. Beet sukker, D’Andre deler, kan skape en mer crunchy konsistens og har en unik smak som fungerer bra i noen bakevarer.

Lignende ernæringsmessig sammensetning

Det kan være flere forskjeller mellom stokk sukker og rødbeter sukker, men nøtter de to er nesten identiske.

Uavhengig av kilden, er raffinert sukker i hovedsak ren sukrose, en forbindelse sammensatt av glukose og fruktose molekyler (8).

Av denne grunn, konsumere høye mengder bete eller stokksukker, kan bidra til vektøkningen og utviklingen av kroniske forhold, som for eksempel diabetes, hjertesykdom og leverproblemer (9).

Helsevesenet organisasjoner, som for eksempel L’American Heart Association, anbefaler å begrense L’Inntaket av sukker tilsatt til mindre enn 6 ts (24 gram) per dag for kvinner og mindre enn 9 ts (36 gram) per dag for mennene (10).

Dette refererer til alle former for sukkerdesukker og rødbeter, inkludert hvitt sukker, stokksukker, melasse, turbinado og sukker som finnes i mange matvarer behandlet som søtsaker, brus og desserter.

Ofte genetisk modifisert

Mange forbrukere foretrekker cane sukker enn bete sukker på grunn av bekymringer om genetisk modifiserte organismer (GMO).

I USA er det anslått at ca 95% av sukkerroetene er genetisk modifisert (11).

Tvert imot regnes alt sukkerrør som for tiden produseres i USA, ikke GMOs.

Noen mennesker er til fordel for genetisk modifiserte kulturer som en svært resistent bærekraftig kilde til insekter, herbicider og ekstreme værforhold (12).

I mellomtiden foretrekker andre å unngå GMO på grunn av antibiotikaresistens bekymringer, matallergi og andre mulige negative helseeffekter (1. 3).

Selv om noen dyreforsøk har oppdaget at GMO-forbruket kan forårsake giftige effekter på lever, nyrer, bukspyttkjertel og reproduktivt system, er forskning på mennesker fortsatt begrenset (14).

Imidlertid har andre studier observert at mennesker kan spise GMO-avlinger trygt og som inneholder en ernæringsmessig profil som kan sammenlignes med konvensjonelle avlinger (15, 16).

Hvis du er bekymret for GMO-avlinger, er det bedre å velge stokksukker eller rødbeter sukker ikke GMO for å minimere L’eksponering for GMOS.

Bunnlinjen

Beetroot og cane sukker er forskjellig litt i smak og kan fungere annerledes på kjøkkenet og i ovnen.

I motsetning til stokksukkeret, produseres sukkerroker uten en salmer, noe som kan være viktig for veganer eller vegetarianere.

Imidlertid kan noen foretrekke kantsukkeret, da det er mindre sannsynlig at det inneholder GMO-ingredienser.

Men tross alt, er både rødbeter sukker og stokksukker sammensatt av sukrose, som kan være skadelig for helsen hvis det er forbruket i overskudd.

Derfor, selv om det kan være forskjeller mellom disse to former av sukker, L’inntak av begge typer bør opprettholdes i moderasjon som en del av et sunt kosthold.