Rødbeter og diabetes: fordeler basert på & # 039; bevis, oppskrifter og mer

Beets er ofte definert superfood. Denne juvelfargede rotgrønnsak har blitt brukt i århundrer for å behandle en rekke forhold, fra forstoppelse til feber.

Rødbetet er rik på folater, kalium og andre næringsstoffer som er gode for helse generelt, men søket viser at rødbeter kan være spesielt nyttige for personer med diabetes.

Hva med C’er så vakker i Beets?

Beets er rike på kraftige antioksidanter og næringsstoffer som har vært koblet til en rekke helsemessige fordeler.

Her er en titt på de påviste fordelene for helsen til rødbeter, inkludert de positive effektene av rødbeter for personer med diabetes.

Nedre blodsukker og # 8217; insulin

Beets er rike på fytokjemiske stoffer som har vist seg å ha en regulatoreffekt på glukose og på «12217; insulin hos mennesker.

En studie i 2014 studerte effekten av sukkerroer på blodsukkernivået etter å ha spist. Wooton-beard pc, et al. (2014). Effekter av en betesaft med høyt neotaninnhold på insulinresponsen i den første fasen i friske frivillige. Gjør jeg: 10.1017 / jns.2014.7 Studien viste at drikking 225 ml, eller bare under 1/2 kopp, bete juice har forårsaket en betydelig undertrykkelse av glukose nivåer etter måltid.

Lavere risiko for kroniske sykdommer

Ifølge Nasjonalt senter for komplementær og integrert helse har høye antioksidant matvarer, som rødbeter, vist seg å være nyttige i sykdomsforebygging. (2016). https: // nccih.NIH.Gov / Helse / Antioxidanter / Introduksjon.htm

Antioksidanter bidrar til å forhindre sykdommer ved å bekjempe frie radikaler som kan skade celler. Celleskader forårsaket av frie radikaler kalles oksidativt stress, som var knyttet til en rekke alvorlige sykdommer, inkludert hjertesykdom og kreft.

Beetsene inneholder opptil 1.7 millimol antioksidanter for 3.5 gram, inkludert en gruppe antioksidanter kalt Betalaine, som er ansvarlige for deres rødaktige farge.Carlsen MH, et al. (2010). Det totale antioksidantinnholdet i over 3,100 matvarer, drikkevarer, krydder, urter og kosttilskudd brukt over hele verden. Gjør jeg: 10.1186/1475-2891-9-3

De inneholder også andre forbindelser som undertrykker betennelsen, som også var forbundet med alvorlige medisinske forhold.

Lavere risiko for diabetes komplikasjoner

Diabetes forårsaker skade på små blodkar (mikrovaskulær) og større blodkar (makrovaskulær). Dette fører til komplikasjoner som kan påvirke øynene, hjertet, nyrene og andre deler av kroppen.

Forskning viser at antioksidanter, som de som finnes i beets, reduserer risikoen for diabetes komplikasjoner, inkludert: Bajaj S, et al. (2012). Antioksidanter og diabetes. https: // www.NCBI.NLM.NIH.Gov / PMC / artikler / PMC3603044 /

  • retinopati
  • nyresykdom
  • Neuropati og diabetisk fotsykdom
  • kardiovaskulære sykdommer

Redusert insulinresistens

Det er noen tester som en av metabolittene som finnes i høye konsentrasjoner i Beets, kan redusere motstanden mot motstanden mot insulinet.

Den samme metabolitten finnes i menneskelige blodnivåer, men er lavere hos personer med insulinresistens, prediabetes og kardiovaskulære risikofaktorer sammenlignet med friske mennesker.

Ifølge en liten studie av 2017 har obese deltakere som har konsumert sukkerjuice med karbohydrater, demonstrert mindre motstand mot de ikke-overvektige deltakerne, noe som tyder på at overvektige personer kan dra nytte av retekonsum og andre rike matvarer nitrat. (2017). Samtidig antagelse av sukkerroer Juice og karbohydrater: Påvirkning på glukosetoleranse i overvektige og ikke-overvektige voksne. Gjør jeg: 10.1155/2017/6436783

En tidligere studie fant at sunne deltakere som konsumerte sukkerjuice under et måltid hadde lavere insulin svar og glukose etter måltidet.Wooton-beard pc, et al. (2014). Effekter av en betesaft med høyt neotaninnhold på insulinresponsen i den første fasen i friske frivillige. Gjør jeg: 10.1017 / jns.2014.7 Imidlertid har en 2013-studie på 27 personer med type 2 diabetes som drakk bete juice hver dag ikke funnet noen forbedring i motstanden mot motstanden mot insulinet. Gilchrist m, et al. (2013). Matnitrat-effekt på blodtrykk, endotelfunksjon og følsomhet for insulin i type 2 diabetes. Gjør jeg: 10.1016 / J.freeradbiomed.2013.01.024

Disse studiene involverte et lite antall deltakere og videre forskning er nødvendig. Det er mulig at redusert motstand mot insulinet kan være en av fordelene med beteforbruk og kan potensielt dra nytte av personer med diabetes

Lavt blodtrykk

L’Hypertensjon er en vanlig komplikasjon hos personer med diabetes. Forskningen tyder på at å spise rødbeter eller drikke sukkerroer juice kan senke blodtrykket.

En studie av 2013 bemerket at folk med hypertensjon har opplevd en betydelig dråpe i blodtrykk ved å drikke en kopp sukkerjuice hver dag.Siervo M, et al. (2013). Uorganisk nitrattilskudd og betesjuice reduserer blodtrykket hos voksne: en systematisk gjennomgang og en meta-analyse. Gjør jeg: 10.3945 / jn.112.170233 Noen har også opplevd en forbedring i elastisiteten i deres blodkar.

Forskere mener at nitrater i sukkerroerjuice er ansvarlige for effekter og opptrer ved å utvide blodårene og forbedre blodstrømmen. En kopp sukkerjuice inneholder 100 kalorier og ca 23 gram karbohydrater.

Studier har også oppdaget at bete juice betydelig reduserer systolisk blodtrykksnivå.Siervo M, et al. (2013). Uorganisk nitrattilskudd og betesjuice reduserer blodtrykket hos voksne: en systematisk gjennomgang og en meta-analyse. Gjør jeg: 10.3945 / jn.112.170233 Systolisk blodtrykk måler trykk i blodkar når hjertet slår.

Mer nylig fant et randomisert kontrollert studio at nitrater i betesaft reduserer sentral blodtrykk i noen personer med type 2 diabetes. CE Mills, et al. (2017). Matnitratet fra bete juice reduserer selektivt sentral blodtrykk i type 2 diabetes: det randomiserte og kontrollerte Vasera Studio. Gjør jeg: 10.1017 / S0029665117003706

Det er risiko i å spise rødbeter hvis du har diabetes?

Det er ingen risiko som er kjent i å spise Beets hvis du har diabetes. Beet forbruk er oppmuntret av’American Diabetes Association. Ikke-vennlige grønnsaker. (2017). http: // www.diabetes.Org / Food-and-Fitness / Food / What-Can-I-Eat / Making-Sunn-Food-Choices / Non-Starchy-Grønnsaker.HTML

Med mindre du er allergisk mot bete, er den eneste risikoen Beeturia. Dette betyr at urinen eller avføringen vises rosa eller rødt. Et lite antall mennesker opplever Beeturia etter å ha konsumert Beets.

Selv om det kan være alarmerende, er Beeturia vanligvis ikke skadelig. Det er forårsaket av en av forbindelsene i beets som gir vegetabilsk fargen og løser vanligvis alene.

Måter å inkludere rødbeter i kostholdet

Beets er utrolig allsidige og kan brukes til å legge til farge, smak og crunchiness til en serie av retter og drikkevarer. Du kan bruke rødbeter i salater, stewed, formet og smoothies.

Ikke glem å bruke grønnsaker, som er rike på næringsstoffer og spist som du ville med spinat eller kål. En 2-tommers bete inneholder ca 8 gram karbohydrater.

Kjøp fersk rødbeter med intakte grønnsaker. Søk etter rødbeter, glatt og en lys lilla rød farge.

Med grønnsakene intakt, kan du lagre rødbeter i kjøleskapet i tre eller fire dager. Uten grønnsaker kan rødbeter vare i kjøleskapet fra to til fire uker.

Bunnlinjen

Rødbeteren er rik på antioksidanter og næringsstoffer som har vist helsemessige fordeler for alle.

Beetroot-forbruket synes å være spesielt fordelaktig for personer med diabetes. Beets reduserer risikoen for komplikasjoner av felles diabetes, inkludert skade på nerver og øyne.

De er også allsidige, deilig og enkle å inkludere i alle typer oppskrifter.