Rask og kreft: Vitenskapen bak denne behandlingsmetoden

Fasting som kreftbehandling

Fasting, eller ikke å spise mat i lang tid, er kjent som en religiøs kostholdsøvelse. Men noen begynner også å bruke den til spesifikke helsemessige fordeler. I de senere år har mange studier blitt publisert som viser at intermittent fasting eller en diett som imiterer fasting, kan redusere risikofaktorer og omvendt symptomer på alvorlige helsemessige forhold, inkludert kreft.

Cos’det er intermitterende fasting?

Intermittent fasting er fasting i henhold til et program, vekslende med øyeblikk av forbruk. For eksempel kan du normalt spise for det meste av uken, men tirsdag og torsdag spiser bare i en periode på 8 timer og fastsetter for de resterende 16 timene. Noen kaller det også en diett som imiterer fasting.

Selv om det virker uvanlig i det moderne samfunnet hvor maten er rikelig, er menneskekroppen bygget for å tilpasse seg tider når matkilder er knappe. I historien har fasting ofte vært nødvendig foran hungersnød eller andre naturkatastrofer som begrenser matforsyningen.

Hvordan Fasting Works

Kroppen din er designet for å beskytte deg mot sult. For å gjøre dette, lagre en reserve av næringsstoffer som trengs for å overleve når du spiser.

Når du ikke spiser normalt, sender dette celler til et lite stress, og kroppen din begynner å frigjøre disse reserver til å mate. Legene foreslår at så lenge kroppen din har tid til å helbrede alene etter denne stress tid, vil du ikke oppleve negative effekter.

En av de mest umiddelbare resultatene av denne typen diett er vekttap, siden kroppen din bruker flere kalorier enn de som tar.

Det er viktig å være forsiktig med å faste i lang tid kroppen din ikke kan tåle. Komplett eller kontinuerlig fasting vil aktivere & # 8220; sultemodus & # 8221; hvor kroppen din begynner å bremse for å forlenge livet ditt. Dette er vanligvis startet etter tre dager med kontinuerlig fasting. I løpet av denne fastende perioden på mer enn tre dager, vil kroppen din holde drivstoffbestandene så mye som mulig, og du vil ikke merke vekttap.

Vitenskapen bakfast og kreft

Vekttap er bare en av fordelene med intermittent fasting for en sunn normal voksen (uten sykdom). Nylige dyreforsøk og noen foreløpige studier på G & # 8217, viste en reduksjon i risikoen for kreft eller en nedgang i kreftveksten. Disse studiene indikerer at dette kan skyldes følgende effekter av fasting:

  • Redusert blodsukkerproduksjon
  • Stamceller aktivert for å regenerere immunforsvaret
  • Balansert ernæringsinntaket
  • økning i produksjonen av celler som dreper svulsten

I en studie Begrenset tid i tid I ​​trinn på 9-12 timer har fasting blitt vist å reversere utviklingen av # 8217; type 2 fedme og diabetes i mus. L’Fedme er en viktig risikofaktor for kreft, som kan støtte fasting for å behandle kreft.

TIL Andre studie av mus har vist at en bi-månedlig diett som etterligner faste, reduserte forekomsten av kreft. Resultatene var lik i en piloteksperimentering av de samme forskerne med 19 mennesker; viste en reduksjon i biomarkører og risikofaktorer for kreft.

I en 2016 studio, Forskning har vist at en kombinasjon av fasting og kjemoterapi har redusert progresjonen av bryst- og hudkreft. Kombinert behandlingsmetoder har ført til organismen for å produsere høyere nivåer av vanlige lymfoider (CLP) og infiltrerende lymfocytter. CLPene er de forløpende cellene i lymfocytter, som er hvite blodlegemer som migrerer i en svulst og er kjent for å drepe svulster.

Den samme studien fant at kortsiktig sult gjør kjemoterapi følsomme tumorceller ved å beskytte normale celler og har også fremmet produksjon av stamceller.