Rask før en kolesteroltest: Du bør gjøre det?

Beskrivelse

Kolesterol er et fettmateriale produsert av «8217; organismen og innholdet i visse matvarer. Mens kroppen din trenger en PO & # 8216; kolesterol til å fungere skikkelig, har for kolesterol eller høy øker risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

På grunn av denne risikoen er det en viktig del å vite nivåene av kolesterol en viktig rolle for en god helse i hjertet. De American Heart Association (AHA) Anbefaler til voksne å gjennomgå en kolesterol test hvert 20-xnumx år, fra xnumx år.

Personer med kjente høyt kolesterolnivå eller andre kroniske helsemessige forhold skal sende oftere.

For å forberede seg på en kolesteroltest, kan du ha hørt at du skal raskt eller unngå å spise. Men faste er virkelig nødvendig? Svaret er kanskje.

Du må raskt?

Sannheten er at kolesterolet ditt kan testes uten fasting. Tidligere trodde eksperter at faste på forhånd produserte de mest nøyaktige resultatene. Dette skyldes at lavdensitetslipoproteiner (LDL), også kjent som kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;, kan bli påvirket av det du har spist nylig. Selv dine triglyseridnivåer (en annen type fett i blodet) kan påvirkes av et nylig måltid.

Nye retningslinjer, publisert i Journal of American College of Cardiology, La oss si at folk som ikke tar statiner, ikke trenger å raskt før de gjennomgår blodprøver for kolesterolnivåer.

Legen kan gi deg råd til å raskt før du lager kolesterolkontroll. Hvis de forteller deg at du skal raskt, vil de sannsynligvis prøve å unngå å spise i 9-12 timer før testen.

Av denne grunn er kolesterolprøver ofte planlagt om morgenen. På denne måten trenger du ikke å passere en «8217 hele dagen sulten mens du venter på testen din.

Hvordan kolesterol er testet?

Kolesterol måles ved hjelp av en blodprøve. En lege vil ta blodet ditt med en nål og vil plukke den opp i et hetteglass. Dette skjer vanligvis på legekontoret eller i et laboratorium hvor blodet blir analysert.

Testen tar bare et par minutter og er relativt smertefritt. Men du kan ha litt & # 8216; av smerte eller blåmerker på armen rundt injeksjonsstedet.

Resultatene vil nok være tilgjengelige i noen dager eller innen et par uker.

Hvordan jeg må forberede meg på min kolesterol test?

Hvis du ikke allerede tar medikamenter for kolesterol, kan det ikke være nødvendig å raskt.

Avhengig av situasjonen, kan legen råde deg til å drikke bare vann og unngå mat, andre drinker og noen stoffer for å sikre at resultatene er nøyaktige.

Så’Mer du bør unngå? Alkohol. Drikk innen 24 timer før testen kan påvirke triglyseridnivået.

Hvordan lese resultatene dine

Ditt blod vil trolig bli sjekket ved hjelp av en test kalt Total Lipid Profile. For å forstå resultatene av kolesterolprøven, er det nødvendig å kjenne de forskjellige typer kolesterol målt av testen, og det som anses som normalt, potensielt risikabelt og høyt.

Her er en sammenbrudd av alle slag. Husk at folk som har forhold som diabetes, må kanskje målrette enda lavere tall.

Totalt kolesterol

Det totale antall kolesterol er den totale mengden kolesterol i blodet.

 • Akseptabelt: mindre enn 200 mg / dl (milligram per decilitre)
 • Borderline: Fra 200 til 239 mg / dl
 • Høy: 240 mg / dl eller høyere

Lav tetthet lipoproteiner (LDL)

LDL er kolesterol som blokkerer blodkar og øker risikoen for hjertesykdom.

 • Akseptabelt: mindre enn 70 hvis en koronar sykdom er tilstede
 • Mindre enn 100 mg / dl hvis det er i fare for koronar sykdom eller hvis den har en historie om diabetes
 • Borderline: Fra 130 til 159 mg / dl
 • Høy: 160 mg / dl eller høyere
 • Veldig høy: 190 mg / dl og utover

High Tensity Lipoproteins (HDL)

L’HDL kalles også godt kolesterol og bidrar til å beskytte deg mot hjertesykdom. Denne typen fjerner overflødig blodkolesterol, noe som bidrar til å hindre akkumuleringen. Høyere er dine HDL-nivåer, bedre.

 • Akseptabelt: 40 mg / dl eller høyere for menn og 50 mg / dl eller høyere for kvinner
 • Lav: 39 mg / dl eller lavere for menn og 49 mg / dl eller lavere for kvinner
 • Ideell: 60 mg / dl eller høyere

triglyserider

Høye nivåer av triglyserider assosiert med høye LDL-nivåer øker risikoen for hjertesykdom.

 • Akseptabelt: 149 mg / dl eller lavere
 • Borderline: Fra 150 til 199 mg / dl
 • Høy: 200 mg / dl eller høyere
 • Veldig høy: 500 mg / dl og øvre

Du vil ha resultatene av kolesterolet ditt tilbake til akseptable intervaller. Hvis tallene dine er på grensen eller høye nivåer, må du gjøre noen endringer i livsstilen, og du må kanskje ta medisiner som en statin. Legen kan også sjekke nivåene dine oftere.

Ta bort

Kolesterolnivået testen er en viktig rolle for å holde hjertet og blodårene sunne. Generelt er faste før testen ikke nødvendig. Men legen kan gi deg råd om deg raskt hvis du allerede tar en kolesterolmedisinering.

Pass på at du spør legen din før testen hvis du trenger å raskt.