RASH anemi: årsaker, bilder og behandling

Anemi og hudproblemer

Det er mange forskjellige typer anemier med forskjellige årsaker. De har alle samme effekt på kroppen: en unormalt lav mengde røde blodlegemer. Røde blodlegemer er ansvarlige for transport av oksygen gjennom kroppen.

Noen typer anemi kan forårsake kutane utbrudd, som er uregelmessige på huden. Noen ganger, # 8217; utslett presentert med anemi kan skyldes samme tilstand av # 8217;. Andre ganger, L’utslett kan skyldes komplikasjoner på grunn av behandling av # 8217; anemi.

Bilder av utslett av anemi

Hva forårsaker og # 8217; anemi og utseende?

Aplasty anemi

L’Aplastisk anemi er en av de vanligste årsakene til kutane utbrudd av anemi. Den aplastiske anemi er en sjelden tilstand, men kan være seriøs. Kan utvikle eller være arvet. Det er hyppigere hos ungdom og eldre. I følge National Heart, Lung and Blood Institute, Det er to til tre ganger mer vanlig i asiatiske land enn i noen annen del av verden.

L’Aplastisk anemi oppstår når kroppens benmarg ikke produserer nok nye blodlegemer. Hudutslett ligner flekker av røde eller lilla poeng, kjent som petecy. Disse røde flekkene kan heves eller flate på huden. De kan vises hvor som helst på kroppen, men er vanligere på nakke, armer og ben.

Petechial røde flekker forårsaker generelt ingen symptom som smerte eller kløe. Du bør legge merke til at de forblir røde, selv om du trykker på huden.

I # 8217; aplastisk anemi, ikke bare C’er mangel på røde blodlegemer, C’er også et nivå av blodplater lavere enn normalt, en annen type blodceller. En lavt blodplate teller har en tendens til å forårsake lettere blåmerker eller blødninger. Dette fører til blåmerker som virker hudutslett.

Trombocytopenisk trombotisk lilla

Trombocytopenisk trombotisk lilla er en sjelden blodsykdom som forårsaker dannelsen av små blodpropper i hele kroppen. Dette kan forårsake små røde flekker eller lilla notater som petecy, så vel som uforklarlige fiolett blåmerker som kan virke som en’utslett. Brukeren er kjent som Purpura.

Natt paroksysmal hemoglobinuri

L’Natt paroksysmen Hemoglobinuri er en svært sjelden genetisk sykdom hvor en genetisk mutasjon betyr at kroppen din produserer unormale røde blodlegemer som nedbryter for fort. Dette kan forårsake blodpropper og uforklarlige blåmerker.

Uremisk hemolytics syndrom

Uremisk hemolytisk syndrom er en tilstand hvor en immunreaksjon forårsaker ødeleggelse av røde blodlegemer. Immunreaksjonen kan utløses av bakterielle infeksjoner, noen rusmidler og til og med fra graviditet. Det kan forårsake små og uforklarlige blåmerker og hevelse, spesielt i ansikt, hender eller føtter.

Andre årsaker

L’jernmangelanemi er en av de vanligste typer anemi. Personer med jernmangel av noe slag kan utvikle kløe, som er det medisinske begrepet for hud kløe. Når kløe, kan du skrape huden, noe som kan forårsake rødhet og fremspring som virker hudutslett.

I noen tilfeller kan behandling for jernmangelanemi også forårsake kutane utbrudd. Ferrous sulfat er en type jerntilskudd som legen din kan foreskrive hvis du lider av jernmangelanemi. Noen mennesker kan utvikle en «8217; terapiallergi med jernholdig sulfat. Dette kan få deg til å utvikle en Pruriginous og Urticaria utslett. L’urticaria eller utslett kan vises hvor som helst i kroppen og kan også presentere en viss hevelse i huden under de røde områdene.

Du bør umiddelbart konsultere en lege hvis du tror at du har urticaria eller en’allergisk utbrudd på grunn av jernholdig sulfat, spesielt hvis du manifesterer hevelse lepper, tunge eller hals.

Diagnose av utslett av anemi

Legen kan mistenke anemi som en årsak til Dell’utslett hvis tilfredsstiller den fysiske beskrivelsen og er ledsaget av andre symptomer på vanlig anemi. Disse inkluderer:

 • blek hud
 • utmattelse
 • pust

Legen kan sjekke for den aplastiske anemi hvis du manifesterer symptomene som:

 • Akselerert eller uregelmessig hjerterytme
 • Uforklarte og enkle blåmerker
 • Forlenget blødning av kutt, spesielt mindre
 • Svimmelhet og hodepine
 • Epistaxis
 • Blodige tannkjøttet
 • Hyppige infeksjoner, spesielt de som krever mer tid til å løse sammenlignet med normal

Hvis du finner A’utslett eller hudendringer, bør du gjøre en avtale for å se legen din eller dermatologen, spesielt hvis:

 • L’utslett er alvorlig og manifestert alle’plutselig uten noen forklaring
 • L’utslett dekker hele kroppen
 • L’utslett varer mer enn to uker og har ikke forbedret seg med hjemmebehandling
 • Andre symptomer som tretthet, feber, vekttap eller endringer i tarmbevegelser forekommer

Hvis du tror at hudutbruddet er en reaksjon på nye jerntilskudd som du har startet, kontakt lege umiddelbart. Du kan ha en allergisk reaksjon, eller du kan ta en for høy dose.

Behandling for utslett anemi

Den beste måten å behandle anemiutbrudd er å behandle de underliggende forholdene som forårsaker dem. Hvis legen mistenker eller diagnostiserer mangel på jern som en årsak, vil det trolig begynne å ta jerntilskudd.

Behandlingen av’Aplastisk anemi er noen ganger vanskeligere. Behandlingene som brukes i # 8217; aplastisk anemi inkluderer:

Blodtransfusjoner: Blodtransfusjoner kan redusere symptomene, men ikke kurere den aplastiske anemi. Du kan motta en transfusjon av røde blodlegemer og blodplater. Ikke C’er en grense for antall blodtransfusjoner du kan motta. Imidlertid kan de bli mindre effektive i tide som kroppen din utvikler antistoffer mot blodtransfusjon.

Immunosuppressor Drugs: Disse stoffene undertrykker skade som immunceller gjør beinmarget. Dette gjør at beinmargene kan gjenopprette og skape flere blodlegemer.

Stamcelle transplantasjoner: De kan bidra til å rekonstruere benmarg til det punktet hvor det skaper nok blodceller.

Forhindre huden utbrudd anemi

L’anemi kan ikke forebygges, så den beste måten å forsøke å forhindre anemiske utbrudd på er å behandle de underliggende årsakene. Pass på at du ansetter nok jern gjennom kostholdet ditt eller med kosttilskudd for å forhindre jernmangelanemi og kløen knyttet til jernmangel.

Hvis du utvikler A’uforklarlig kutan utbrudd, kontakt legen din umiddelbart.

Les videre: The 10 Best Food Rich Foods »