Rapid Energy Booster for tretthet fra reumatoid artritt

L’reumatoid artritt (RA) påvirker ikke bare leddene. Det kan også få deg til å føle deg tømt for energi. Over tid kan dette kompromittere din livsstil og ditt velvære.

Neste gang du føler deg trøtt, prøv en av disse enkle strategiene for å øke energien; energi.

Pause

Noen ganger kan en enkel endring av scenariet være alt du trenger for å føle deg. Når du kjeder deg eller sliten, ta en kort pause fra det du gjør. Stå opp, gå i en’et annet rom og delta i en annen aktivitet i et par minutter. For eksempel, chatte med et familiemedlem eller en kollega, ta med søppel eller gjør litt og strekk. Hvis du er bekymret for å bli distrahert, må du sette en timer for å fortelle deg når pause er over.

Hydrater

Ra er ikke den eneste mulige skyldige i tretthet. Selv lave energinivåer er et vanlig symptom på dehydrering. Hvis du føler deg lat, drikk et glass D’vann eller en’andre fuktighetsgivende drikke kan hjelpe.

For de mest næringsrike alternativene, velg lavt sukkerdrikker, for eksempel melk eller usøtet te. I følge Leddgikt fundament, Grønn te, svart og hvitt er rike kilder til polyfenoler, som har sterke antiinflammatoriske effekter. Grønn te kan også bidra til å bevare brusk og bein.

Spis en næringsrik matbit

Et lavt nivå av blodsukker kan også bidra til lave energinivåer. Hvis du ikke spiser fra litt & # 8216; du kan lage en matbit eller et næringsrikt måltid. En kombinasjon av komplekse karbohydrater og proteiner kan hjelpe deg med å øke energien din, uten at du tar et sukkerskollaps langs veien. For eksempel kan et stykke integrert toast med valnøttsmør eller en del av yoghurt med friske bær være et tilfredsstillende valg.

Lage litt & # 8216;

En vanlig lavpåvirkning kan hjelpe deg med å håndtere vekten din, styrke musklene dine og holde mobiliteten din når du har L & # 8217;. L’Øvelse kan også hjelpe deg med å våkne og skjerpe dine mentale prosesser, rapporterer Monique Tello, MD, MPH, i Helseblogg av Harvard. Selv en kort periode med fysisk aktivitet kan hjelpe deg med å føle deg mer våken og konsentrere seg.

Hvis du ikke har tid til en fullstendig treningsøkt, bør du vurdere å ta en kort spasertur rundt # 8217; isolert, klatre på noen ramper av trapper eller tilbringe fem minutter på en sykkel eller en elliptisk maskin. Akutt ledsmerter under treningen er et tegn du bør stoppe. Du kan forverre din RA ved å øke eksisterende leddskader eller forårsake ytterligere skade.

Spille en po & # 8216; musikk;

Lytte til musikk kan også bidra til å øke energinivået og fremme positiv tenkning, foreslår Leddgikt fundament. Sekund Harvard Women’S Health Watch, Lytte til musikk kan også bidra til å lindre L’angst og redusere oppfatningen av smerte hos noen mennesker. Ta hensyn til muligheten for å lage en spilleliste av favorittsangene dine for å holde fingertuppene når du trenger en rask gjenoppretting. Sangene som fremkaller følelser eller positive minner, er sannsynligvis et godt valg.

Breath dypt

Hvis stress og # 8217; angst bidrar til tretthet, kan dype pusteøvelser hjelpe deg med å nå en tilstand av større rolig og konsentrasjon.

Begynn å sitte på en stol eller på gulvet med ryggen mot en vegg. Finn et sted hvor du kan sitte komfortabelt, med minimal leddsmerter. Strekker ryggraden, slapper av ribbeina og bevisst slapper av musklene i ansikt og kjeve.

Lukk øynene dine. Sett en hånd på magen din. Mens inspirerende, bør du føle magen. Mens du exhaling, bør du føle magen fallet. Inhalerer sakte gjennom nesen og utåndes gjennom munnen. Konsentrert på’oppstigning og mage faller mens du puster.

Øv denne dype pusteøvelsen for minst 10 puste.

L & # 8217;

Tretthet knyttet til Ar kan gjøre det vanskelig å konsentrere seg, motivere og delta i aktivitetene som er viktige for deg. De enkle aktivitetene som er beskrevet ovenfor, kan imidlertid hjelpe deg med å skarpere din oppmerksomhet, forbedre humøret ditt og øke energinivået når de begynner å redusere. Det er også viktig å følge behandlingsplanen som anbefales av legen, trene regelmessig, følg et godt balansert kosthold og tilstrekkelig sove om natten.

Hvis du mistenker at stoffene dine bidrar til tretthet, snakk med legen din. Kan gi råd til endringer i behandlingsplanen.