Rainbow Hair: 38 Ting å vite om farger, fargestoffer, stiler og mer DIY

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

For hvem er det?

Farging av hår er en ufeilbarlig måte å uttrykke deg selv. Regnbuehår spesielt er en titt som bokstavelig talt alle kan prøve, uavhengig av deres alder, identitet eller lengde på håret.

Før start

Å skape regnbuehår er ikke så lett som du kanskje tror. Før du er helt D’Avtale med ideen, er det noen ting å tenke på.

Evaluer risikoen for skade

Gi en’se på håret ditt.

Hvis håret ditt er mørkt, må du decolor dem. Whitening fjerner eksisterende pigmentering slik at regnbuens nyanser kan ta tak i.

en 2011 studie viste at bleking kan skade hårstrengene. Hvis du er en hyppig dyer, kan håret ditt ikke være i en sunnere tilstand å starte.

Det er produkter som ikke krever A’overdreven hårbelysning, men disse fargene varer vanligvis ikke lenge.

Sett dine forventninger

Innse hva som er oppnåelig, er viktig.

Ofte det du ser på Instagram har vært tungt endret. Disse fargene kan ikke være så levende i virkeligheten.

Selv L’hele dødsprosessen tar tid.

Avhengig av hvor mørkt ditt nåværende hår er, må du kanskje programmere mer misfarging og dødsøkter.

Gi hår en pause mellom disse avtalene er nøkkelen til å redusere skade.

Samle ISP-bilder

Så du vet hva du vil og hva som er mulig. Nå er det på tide å finne bildene av kuttet og fargene du sikter på.

Jo mer fargen er lys, mer penger og tid vil koste deg. Dristige nyanser kan også være vanskeligere å opprettholde langsiktig.

Jeg må bleke håret mitt?

Avhenger av. Hvis du allerede har lett hår, kan misfarging ikke være nødvendig.

Men hvis håret ditt er mot L’mørkere enden av fargeskalaen, er det usannsynlig at regnbue nyanser oppstod uten peroksidhjelp.

Selv tidsperioden som du vil beholde din nye farge, har en rolle.

Hvis du prøver det i noen dager, vil poser limen av god fargestoff ung ikke kreve blekemiddel. Men det er sannsynlig at en hvilken som helst langsiktig fargeendring krever en peroksideksplosjon på 8217.

Lett hår hjemme innebærer hans risiko. La ham tennes for lenge, og du kan brenne hodebunnen, som vist av et studio i Klinisk og eksperimentell dermatologi.

Den sikreste måten å gjøre det på er å besøke en salong.

Men hvis du skal gjøre det hjemme, bør du vurdere å investere i kitet i tre faser av olaplex, som hevder å holde håret hennes sunt under blekingsprosessen.

Hva er mine alternativer for farge?

Del på Pinterest

Du har friheten til å velge fargen (eller farger!) Hva ønsker du. Ingen regel er skåret i steinen, men noen nyanser kan være egnet for deg mer enn andre.

Hvis huden din har varme nyanser

Det er et fornuftig valg å velge en farge som er motsatt av den nedsatte av huden din.

Folk med varme nyanser, som vanligvis er i kongeriket gull og gul, er ofte egnet for kaldere nyanser.

Tenk på blå og lilla som den semi-permanente maniske panikkhårfargekrem i Bad Boy Blue eller Joic & # 8217s fargeintensitet i Amethyst Purple.

Hvis huden din har kalde nyanser

Den kjøligere huden har rosa og oliven nyanser, som gjør ideelle nyanser som rose, appelsiner og gul.

Prøv fargen for semi-permanent hår jomfru rosa av arktisk rev eller hårkremet for semi-permanent hår manisk panikk i psykedelisk solnedgang.

Hvis huden din har nøytrale nyanser

De nøytrale linjene tilpasser seg nesten alle farger. Men en grønn fargetone som enhjørningshår i Jello di Lime Crime vil sikkert stige mellom mengden.

Hvis du vil prøve en trendy farge

Sekund Pinterest, Lilac Hair vil dominere i år og # 8217; år. L’Joisk fargeintensitet i Lilac varer opp til 15 sjampo.

Andre trendy nyanser inkluderer røykfylte rose, fiske og neonfarger som Jerome Russells rosa krem ​​i lysegul.

Hvis du vil prøve en’trendy frisyre

Du trenger ikke å fargestille # 8217; hele hårhodet. Dø ender eller fryns er like effektiv.

Så det er en delvis buzz. Du kan velge å barbere siden eller nedre del av hodet og legge til standard Rainbow Strips eller et ekstraordinært mønster.

Nivåene er mye mindre åpenbare. Hold bare naturlig det øvre laget av håret ditt og Tingi den nedre for en skjult behandling.

Hva er mine alternativer for farging?

Del på Pinterest

Typen av fargestoff du velger, avhenger av det faktum at du vil ha regnbuehåret durino i måneder eller bare for noen få vasker.

Pastaer, kremer, skum og sprayer

Midlertidige fargestoffer vil bare vare opp til din neste vasking. Pleier å være for personlig bruk i stedet for profesjonell.

Mofajang selger en rekke strålende pasta som også fungerer som styling voks. Hvis en spray er mer din lidenskap, prøv Colorist Range of L’Oreal Paris.

Dessverre har skum en tendens til å være tilgjengelig bare i naturlige nyanser, så det vil være vanskelig å finne en regnbue tone.

Du trenger ikke å bleke håret ditt før du bruker en pasta eller en spray.

Det er også verdt å merke seg at det endelige resultatet kan være ganske uforutsigbart, så vær forberedt på å ta en dusj hvis ting går galt.

Midlertidige og semi-permanente fargestoffer

De halvfaste fargestoffene varer fra seks til åtte vasker og har en tendens til å være mer delikat på håret. Teknikken er enkel, så du trenger ikke # 8217; en profesjonell hjelp.

Det er verdt å merke seg at midlertidige fargestoffer ikke vil rydde håret. EN International Trichology Newspaper Studioet sier som bare dekker stammen til det ytre håret med fargen.

Schwarzkopf Ultra brights og manisk panikk er to områder av halvfaste fargestoffer som tilbyr et bredt spekter av farger.

Permanente fargestoffer

Permanente fargestoffer vil faktisk ikke vare for alltid, men fargestoffmolekylene endrer kapillærfiberstrukturen etter å ha blitt blandet med hydrogenperoksid.

Dette betyr at du ikke bør tenke på å retusjemere røttene opp til minst 28 xnumx uker etter døden. Den totale fargen kan begynne å falme etter omtrent XNUMX vasker.

Det er vanskelig å finne permanente hårfarger til personlig bruk, så det planlegger å besøke en frisør for å få de beste resultatene.

Og hvis du trenger å fargestille forlengelsen eller en parykk?

Dette anbefales ikke av produsentene.

Den beste tilnærmingen er å kjøpe utvidelser som samsvarer med ønsket hårfarge, selv om det med regnbuehår kan være lettere å si enn å gjøre.

Hvis du vil fargestille en parykk eller forlengelse, må du alltid teste fargingen på en enkelt lås først.

Normal hårfarge kan brukes på ekte menneskehår, mens syntetisk hår krever et fargestoff for syntetiske stoffer eller noe lignende.

Vanligvis vil forsøket på å lette fargen på utvidelsene ende opp i en katastrofe, og deretter unngå å bruke blekemiddel hvis det er mulig.

I tvilstilfeller, se etter profesjonell hjelp.

Hvis du skal gjøre DIY

Del på Pinterest

Hvis du trenger en hårklipp, gjør det før farging

Hvis du må bruke blekemiddelet, vil du at låsene dine skal være i utmerket stand før du begynner å spille med fargen din.

Bestill en avtale for en ny oppsett før du dør. Det vil garantere at regnbuen din vises så frisk som mulig.

Søk og kjøp dine produkter

L’liste over produkter du trenger kan virke skremmende, men de er alle ganske enkle å bruke.

Et lightende pulver vil sjekke misfargingsprosessen, lette håret til ønsket skygge. Du må blande dette pulveret med en utvikler.

Utvikleren inneholder hydrogenperoksid. Den er tilgjengelig i formuleringer fra 10, 20, 30 eller 40 volumer. Jo mer håret er mørkt, jo høyere tallet som skal brukes.

Protein filler vil sikre en’ensartet hårfarging. Velg en klar eller nøytral for denne typen farging.

L’Viktig fargestoff kommer senere. Toner fortsetter etter blekemiddel og farging og bidrar til å rette fargen som skifter tonen.

Toner er spesielt nyttig for gule, oransje eller røde nyanser. Det kan også bidra til å skape pastell nyanser.

L’Fargebinding er en relativt ny fase i fargingsprosessen. Det vil bidra til å styrke farget hår. Du kan også bruke en dyp kondisjoneringsbehandling som den for Arvazallia for en lignende effekt.

Vurdere l’ide å engasjere en assistent

Dø lengre hår kan være komplisert, så spør en venn for å hjelpe deg. Dette gjelder også for enhver kreativ teknikk i regnbuen du vil prøve!

Lag din plass

Nå kommer det øyeblikket av konfigurasjon. Dekke overflater med avis, du vil ha produkter, børster til fargestoffer og boller for å blande og forandre seg med en gammel kjole som du ikke har noe imotfarge på.

Ikke glem et par beskyttelseshansker!

Forbered håret ditt

Børste eller kam håret ditt for å fjerne noen noder. Klipp håret ditt lenge eller tykt i fire seksjoner for å gjøre dem mer håndterbare.

Til slutt, bruk vaselin på håret hengende for å hindre fargestoffet i å bevege seg til huden.

Blekemiddel, om nødvendig

De fleste produktene vil bli levert med instruksjoner. Disse involverer vanligvis å blande en bestemt mengde lynstøv med like mye utvikler i en bolle.

Gjør alltid en oppdateringstest først for å se hvordan produktet påvirker håret ditt og huden din.

Hvis alt går bra, gjelder det jevnt på håret med en fargestoff. Gå på for den foreslåtte tiden.

30 minutter er vanligvis maksimumet. Lengre enn du setter deg i fare for å brenne i hodebunnen og overdreven skade på håret.

En liten brennende eller brennende følelse er generelt ikke en årsak til bekymring. Skyll produktet umiddelbart hvis du begynner å prøve et sterkt ubehag.

Sparrow whitening økter

Hvis du må gå fra en mørk tone til en klar, må du kanskje bleke håret mer enn en gang.

Spread bleking økter bidrar til å redusere risikoen for skjøre eller ødelagte hår.

De fleste hårtyper bør være gode etter en uke med pause. Men hvis håret ditt er spesielt skadet, må du kanskje vente fra fire til seks uker.

Du kan bruke en dyp balsam for å mate håret blant misfargingsøktene.

Vent til å ha nådd den endelige nyansen før du bruker en stucco eller en tonic på bleket hår.

Påfør farging

Selv om du kan frigjøre, bruk en fargebørste, vil hjelpe deg nøyaktig.

Påfør fargestoffet til røttene før du kombinerer fargen til tipsene. La fargen hele tiden produsenten anbefaler.

Skyll, form og ren

For å fjerne farging, skyll bare til vannet blir klart.

Deretter legger du til toner og ethvert annet etterbehandlingsprodukt og tørt og håret håret normalt.

Hvis du har fargestoffet på huden, prøv å gni den med mer vaselin eller sminkefjerner.

For farging av flekker på overflatene, prøv å blande en kopp natriumbikarbonat med en halv kopp vann og gjelder for forvirringen.

Fargen skal ikke bevege seg til klær og sengetøy, men hold puter og mørke klær for de første dagene for eventuelle tilfeller.

Hvis du skal gå til en salong

Del på Pinterest

Finn en stylist

Noen fagfolk kan ha liten eller ingen erfaring med regnbueaspektet. For å finne den beste lokale designeren, bruk nettsteder som Yelp og Instagram. Ikke glem å spørre bildene av deres tidligere verk.

Setter en konsultasjon

Ta bildene av drømmet ditt til ditt første råd og vær på forhånd med stylisten din om staten og rutinen i håret ditt.

Det er også verdt å snakke om postfarget vedlikehold for å se om du er helt klar for regnbuens liv;.

Forbered deg på avtalen din

Så du bestemte deg for å gå videre. Vask håret minst 24 timer før D ‘# 8217; avtale.

Noen sjampo kan irritere hodebunnen og fargestoffet kan føre til Ytterligere irritasjon.

Du kan være i stuen i noen timer, så ikke glem å ta med noen form for underholdning (og en telefonlader!) For å holde deg opptatt.

Slik stabler du håret ditt for å markere fargen din

Hvis du har et regnbuehår, kan du modellere det som du foretrekker. Men for en mer kunstnerisk og overraskende grunn, prøv å veve dine levende låser i en flett.

Det tynneste utseendet har noen alternativer. Bind håret i en hestehale eller i en mer forseggjort frisyre for å avsløre et regnbuelag skjult under.

Hvis fargen din er på enden, vil en vippeflettet tillate deg å være midt på scenen. Og hvis det er gjennom din fryns, binder du håret ditt for å virkelig vise disse nyanser.

Slik forlenger du fargen din

Rainbow Hair vil ikke vare lenge hvis du ikke bryr deg om dem. Hindre for tidlig fading ved å legge merke til følgende forslag.

 • Begrens sjampoen bruk. Vask hår hver dag kan uklare lyse farger. I stedet gjør sjampoen hver femte dager og bruk tørr sjampo på mellomliggende dager.
 • Vask håret ditt med kaldere vann. L’Varmtvann åpner hårklippene, sakte fjerner pigmentet fra farging. L’kaldere vann vil holde cuticles lukket.
 • Endre dine produkter. Erstatt din vanlige sjampo og balsam med et sikkert produkt eller forbedrer fargen sin. Farge bevarer sjampo og balsam av Aveda og Color Revitalize Shampoo og balsam av Tresemme er to av disse alternativene.
 • Invester i varmebeskyttelse. L’American Academy of Dermatologi sier at varmen kan ha En skadelig effekt På veldig farget hår. Hvis bruk av termiske instrumenter er uunngåelig, må du bruke en beskyttende barriere, for eksempel GHD-varmebeskyttesprayet.
 • Oppmerksom i solen. A’Overdreven eksponering for sollys kan fremme fading. Takket være produktene som beskytter UV-stråler som Bamboo Beach Summer Sunshine Spray Alternativ, kan du fortsatt sole deg. Alternativt kan du ha på seg en lue.
 • Unngå klor, om mulig. Klor, et kjemikalie som ofte finnes i svømmebassenger og boblebadekar kan bleking eller fade hår. De fleste produkter som beskytter håret mot sollys, beskytter også mot effekten av klor.
 • Dyp tilstand en gang i uken. Næringsstoffer som MonTaculous Color Goddess Color Treatment Mask kan legge til glans og livlighet til din regnbue. Påfør en eller to ganger i uken på vått hår og la det stå i ca 30 minutter før skylling.

Hvis du vil bli kvitt den

Så du hører ikke lenger regnbuen. Vet at C’Det er en bedre og mindre skadelig måte å gå tilbake over tid enn å ty til blekemiddel.

 • La det gå bort. Hvis du mener farvel raskt til regnbuehåret, gjør det nøyaktige motsatt av alt du gjorde for å forlenge dem. Slutte å bruke produkter for fargebeskyttelse og begynner å vaske håret oftere.
 • Ikke fargestoff uten å tenke. De Fargehjul Det er en ekte ting. Forsøket på å forandre en farge i en nyanse på motsatt side av hjulet vil være i et gjørmete brunt utseende. Noen fargeendringer, for eksempel grønn til blå og rød til oransje, skal teoretisk fungere. Så endringene skal forbli i samme tone.
 • brun. L’å legge til brunt til regnbuefarging kan nøytralisere det, men bare hvis du velger riktig farge. Rødt hår krever en brun med grønne toner, for eksempel.
 • Konsultere en profesjonell. Selv den mest erfarne gjør-det-selv finner prosessen med å fjerne komplisert farging. En profesjonell colorist vil vite hvordan du fjerner levende nyanser uten å sette hårets generelle helse.

Bunnlinjen

Rainbow Hair er et morsomt utseende, men de krever mye engasjement. Hver del av prosessen, fra død til vedlikehold, vil kreve tid og forpliktelse til å bli nådd.

Snakker alltid med en stylist før du går videre med noe drastisk, spesielt hvis du ikke er sikker.