Radonforgiftning: Symptomer, risikofaktorer og mer

Cos’det er radon?

Radon er en radioaktiv gass tilstede i naturen.

Den er produsert når uran, Torium og radioen bryter ned i bakken, i fjellet og i vannet;. Det slippes deretter ut i luften;. Radon er luktfri, smakløs og usynlig.

Radon kan akkumulere på enkelte steder hvor ventilasjon er utilstrekkelig, som i en underjordisk gruve. Kan også akkumulere alle arkivene i bygninger. Langsiktig eksponering ved høye nivåer av radon kan være farlig for helse.

Fortsett å lese for å finne ut hvor du kan finne høye nivåer av radon, hvordan du tester det og hvordan det kan påvirke helsen din.

Hvordan du er utsatt?

Du er utsatt for radon når du sender den. Høye mengder radon kan bli funnet på arbeidsplassen, i en skole eller i en hvilken som helst bygning. Tilbring mesteparten av tiden hjemme, så det er der at det er mer sannsynlig l’eksponering for radon.

Radon kan gå tilbake fra bakken og trenge inn i hjemmet ditt gjennom Crepas i grunnlaget. Når han krysset sprekkene, kan han forbli fanget alle’inne, hvor han samler seg. Det kan også komme inn i huset ditt gjennom brønnvannet. Sjelden, Det ble oppdaget at byggematerialer frigjør radon i bygninger.

L’Radoneksponering kan finne sted i alle typer hus, enten det har en kjeller, en vespaio eller bygget på en tallerken. Men det er mer sannsynlig å samle seg i husene som er:

 • Veldig godt isolert
 • hermetisk lukket
 • Ligger hvor jorda inneholder veldig uran, Torium og Radio

Hvem vi er en hver 15 Det antas at hus har høye nivåer av radon. Radons høyeste konsentrasjon har en tendens til å være i kjelleren eller første etasje.

Hvordan teste Radon i ditt hjem

Det er ikke nok å vite at huset ved siden av har blitt testet, fordi radon nivåer kan variere fra en bygning alle & # 8217;. L’Enkelt måte å vite med sikkerhet hvis du har for mye radon hjemme, er testing. Du kan gjøre det alene uten # 8217; en profesjonell hjelp.

Kortsiktig test

Hvis du har det travelt, kan du bruke en kortsiktig test. Noen av disse testene måler radon bare i 2 eller 3 dager, mens andre måler opptil 90 dager. For en kortsiktig test må du holde vinduene og dørene lukket så mye som mulig og unngå fans som bærer luft fra ytre.

Kortsiktige enheter inkluderer:

 • Alpha-Track Detektorer
 • Kullbeholdere
 • Flytende kull glitrende detektorer
 • Elettete ion rom
 • Kontinuerlige skjermer

Langtidstester

Radon nivåer varierer for dag til dag og måned i måneden, så du får mer nøyaktige resultater fra en langsiktig test. Disse testene måler radonnivåer i mer enn 90 dager. Alpha-Track og Electret ion kammer detektorer brukes vanligvis til langsiktige tester.

I alle fall er testene ganske billige og enkle å bruke. Du kan kjøpe en i de fleste maskinvareforretninger. For nøyaktige resultater er det viktig å følge instruksjonene nøye på pakken. Testsettet må plasseres i kjelleren eller på det laveste nivået av huset. Når enheten er installert, trenger du ikke å gjøre Nient’andre.

Når testen er fullført, er det bare å pakke den som angitt og sende den til analysen. Du bør få resultater innen få uker.

Hva å gjøre hvis ditt hjem har høye nivåer

Et radonnivå på 4 piccurias per liter (PCI / L) eller mer betraktes som høy.

Mesteparten av tiden kan du redusere radonen uten å måtte renovere huset eller bruke en formue.

kan

 • Seler og forårsaker sprekker og åpninger av fundamentet for å redusere mengden radon som kan komme inn.
 • Installer et jord sug radon reduksjon system, også kjent som ventilasjonsrør og ventilasjonssystem. Et tre eller fire tommers rør ekstrakter radonen fra under huset og antrekket alle & # 8217;. Dette forhindrer deg i å akkumulere alle’inne i ditt hjem.
 • Lag et gasspermeabelt lag under platen eller gulvet. Dette gjør at Radon kan bevege seg under hjemmet ditt, men det fungerer bare hvis du har en kjeller eller et slabfunn. Det er ikke for hus med en vespaio.
 • Installer et plastbelegg. Belegget går over gassgjennomtrengelig lag under platen for å hindre at radon kommer inn i hjemmet ditt. Hvis du har en Vespaio, dekker belegget gulvet i vespaioen.

L’byrå for beskyttelse av’miljø Gir detaljert informasjon om hvordan du reduserer radon hjemme og hvordan du finner en kvalifisert entreprenør for å utføre jobben.

Hvis radonivåene ikke er lik eller større enn 4 PCI / L, men de nærmer seg, kan det være verdt å vurdere noen av disse rettsmidler uansett.

Hva er symptomene på radonforgiftningen?

Radon er rundt oss. Faktisk puster du sannsynligvis hver dag, selv om den er på et lavt nivå. Du kan imidlertid ikke si om du inspirerer ham på et høyt nivå. Faren i # 8217; Radoneksponering er at du ikke kan se det, smake det eller lukte det. Og du vil ikke ha noe symptom for å advare deg.

Det er sant at radonforgiftningen kan forårsake kreft?

Radongass kan skade lungecellene, forårsaker kreft. Radon er ansvarlig for om 21.000 Dødsfall for lungekreft hvert år i USA, selv om det vanligvis tar det fra 5 til 25 år å utvikle seg.

De første tegnene og symptomene på lungekreft kan inkludere:

 • Vedvarende hoste
 • Kaster blodet
 • Wheezing
 • pust
 • heshet
 • brystsmerter, spesielt når du kaster eller ler
 • Hyppige infeksjoner som bronkitt og lungebetennelse

Over tid kan du også oppleve tap av appetitt, vekttap og tretthet.

Sekund American Cancer Society, Røyking er den første årsaken til lungekreft. Radon kommer i henhold til. Om lag 10% av dødsfallene for radonrelatert kreft innebærer folk som ikke røyker. Folk som røyker og blir utsatt for høye nivåer av radon, driver en enda større risiko.

Det anslås at L’senking av radon nivåer under 4 PCI / L kunne redusere dødsfall for lungekreft 2 prosent 4, som kan spare ca 5000 skruer.

Hva å gjøre i tilfelle symptomer

Det er ingen spesifikke medisinske tester som kan evaluere eksponeringen for radongass. Derfor er det viktig å være oppmerksom på tegn og symptomer på lungekreft, selv om du ikke røyker.

Kontakt legen din dersom du har en vedvarende hoste, hoste med blod eller brystsmerter. Lungekreft er lettere å behandle i de tidlige stadiene, før det har sjansen til å spre seg.

Bunnlinjen

Radon er en del av miljøet og er generelt ingen skadelig. Men L’langsiktig eksponering for høye nivåer av radon kan sette deg i fare for å utvikle lungekreft, spesielt hvis du røyker.

Radon-testen er ganske billig og lett å gjøre, så ikke nøl med å starte. Og hvis du finner det C’Det er for radon i hjemmet ditt, det er rettsmidler som er kjent for å gjøre ditt hjem et sikrere sted.