Radio struktur: type, funksjon, anatomi, diagram og årsaker til smerte

Hva er L’radio-leire artikulasjon?

Håndleddet er en’kompleks artikulasjon som markerer overgangen mellom underarmen og hånden. Har mange komponenter, som lar deg kjøre en serie bevegelser.

L’radio-leire artikulasjon er noen ganger definert håndledd artikulasjon. Men i virkeligheten er det en av de to leddene i håndleddet, den andre er den andre er den mediokarpane artikulasjonen. L’Radiokarpal ledd er det punktet hvor radiobenet i radioen; underarmen oppfyller den første raden med karpalben i bunnen av hånden.

Slik flytter du L’Radio-Clay Joint?

L’Radio artikulasjon selv kan ikke rotere. Kan bare flytte fra den ene siden alle og opp og ned og ned.

Hans andre bevegelser inkluderer:

  • Flexion. Dette er bevegelsen som er opprettet når håndleddet er brettet slik at håndflaten er vinklet nærmere innsiden av håndleddet.
  • Utvidelse. Det motsatte av reduksjonen, øker denne bevegelsen på baksiden av hånden, slik at den er nærmere den øvre delen av håndleddet og # 8217; underarmen;.
  • Radial avvik. Denne bevegelsen innebærer håndleddet til tommelen.
  • Ulsideavvik. Denne bevegelsen oppstår når håndleddet er tilbøyelig til den lillefingeren.

Hva er delene av’radiokarpal artikulasjon?

L’Radiokarpal ledd har mange deler, inkludert bein og ledbånd, som «8217 bidrar til å fungere som en av de mest brukte leddene i kroppen.

Bein

L’Radiokarpal ledd består av fire bein:

radius

The Ray er en av de to beinene på’underarm. Den ligger på samme side av tommelfingeren. Det kan rotere rundt # 8217; andre ben på’underarm, L’ulna, avhengig av hvordan hånden er plassert.

Scafide

Schaphoid ligger i den første raden med karpalben. Er den nærmeste til tommelen. Det meste av scaphoid er dekket av brusk, unntatt i områder der ligamenter og blodårer er funnet.

Lunate

L’semi-flowben er plassert mellom beinene i scaphidet og triquetrum. Det er også for det meste dekket med brusk.

Trequetrum

L’Triquetrumben er det siste beinet som finnes i den første raden med karpalben. Det er nærmest den lillefingeren. Bidrar til å stabilisere håndleddet og tillater artikulasjon å tåle mer vekt.

Selv om det andre beinet i’underarmen, # 8217; ulna, ja itikker med strålen, er skilt fra’håndleddet artikulasjon fra en fibrocardin disk kalt felles plate.

LIGAMENTS

Det er fire hovedledninger i # 8217; radiokarpal felles, en for hver side av artikulasjonen. Jobbe sammen for å stabilisere radiokarpalforbundet.

De viktigste ledbåndene i’Radiokarpal artikulasjon inkluderer:

Dorsal radiokarp ligament

Dette ligamentet ligger på den øvre delen av’håndleddet felles, nærmere baksiden av hånden. Det stikker til radioen og begge rader med karpalben. Hjelper med å beskytte håndleddet mot ekstreme flexion bevegelser.

Håndholdt radiokarpal ligament

Dette er ligamentet av det oftest håndleddet. Den ligger på siden av håndleddet nærmere håndflaten. Som den dorsale radiokarpalbåndet stikker til radioen og begge rader med karpalben. Det virker for å motstå ekstreme håndleddforlengelsesbevegelser.

Radial Collateral Ligament

Det radiale collateral ligamentet er plassert på siden av håndleddet nærmere tommelen. Festes til radioen og scaphoid og fungerer for å hindre overdreven bevegelse fra side til side av håndleddet.

Uls Collateral ligament

Dette ligamentet ligger på siden av håndleddet nærmere den lillefingeren. Stikker alle’ulna og triquetrum. Som den radiale sikkerhetsforbindelsen, forhindrer den overdreven sidebevegelsen av håndleddet.

Felles kapsel

L’Radio-leire artikulasjon er vedlagt i noe som kalles artikulær kapsel. Kapselen består av et internt og eksternt lag:

  • Det ytre laget av felles kapsel er fibrøs og kobles til radioen, alle «8217; ulna og den første raden av karpalben.
  • Det indre laget av kapselen er flere medlemmer. Sikre en viskøs væske som kalles synovial væske. Synovialvæsken reduserer friksjonen mellom de forskjellige komponentene i artikulasjonen og hjelper dem med å bevege seg lett.

Hva et utseende med den radiokarpale leddet?

Utforsk det interaktive 3-D-diagrammet for å finne ut mer om’Radio-leire artikulasjon:

Hva å forårsake smerte Alle’radiokarpal felles?

En rekke forhold kan forårsake smerte i korrespondanse eller rundt og # 8217; radiokarpal felles, inkludert:

Ulykke

Pulskader kan oppstå når du strekker hånden for å stoppe et fall. Når du utfører denne operasjonen, gjennomgår håndleddet den høyeste vekten av effekten, som potensielt bringer til en forvrengning eller brudd.

Repeterende bevegelser

L’utførelse av aktiviteter som gjentatte ganger sender til stress, hvordan å slå en tennisball, på håndleddet kan forårsake irritasjon og betennelse i artikulasjonen, noe som resulterer i smerte.

Leddgikt

L’leddgikt oppstår når stoffene som beskytter leddene, forårsaker hevelse, smerte og redusert mobilitet. Dette kan oppstå på grunn av nedbrytning av brusk (artrose) eller immunsystemet som angriper felles vev (reumatoid artritt).

Karpaltunellsyndrom

Carpal tunnel syndrom oppstår når median nerve, som passerer gjennom håndleddet, knuses eller komprimeres. L’Nummenhet, prikking eller smerte av karpaltunnelsyndrom blir ofte advart i hånd og fingre, men de kan også være til stede rundt håndleddet.

Bursitt

Posene er små poser som fungerer som en pute for de bevegelige delene av kroppen din, inkludert bein, muskler og sener. Du har poser i hele kroppen, inkludert rundt håndleddet. Borsitt oppstår når en pose er irritert eller betent på grunn av skade, gjentatt bruk av A’artikulasjon eller en underliggende tilstand.

Cyste

Hvis en cyste danner alle «8217; inne i eller # 8217; radiokarpal felles, kan utøve press på de omkringliggende vevene, noe som forårsaker smerte.

Kienbocks sykdom

I denne tilstanden mister semilunatbenet sitt blodforsyning, noe som medfører dødsfallet;. Dette kan forårsake smerte, hevelse og tap av bevegelse til håndleddet. Eksperter er ikke sikker på hva Kienbocks sykdom forårsaker. Denne tilstanden er også kjent som Necrosi Avaskular av semi-balansen.