Qi Medium: USA, globalt, som måles og kontroverser

Beskrivelse

& # 8220; qi & # 8221; står for & # 8220; intelligens kvotenient & # 8221;. QI av en person er en poengsum som er avledet fra standardiserte tester designet for å måle menneskelig intelligens og intellektuelt potensial. QI-tester inkluderer en rekke spørsmål som måler evnen til å begrunne og feilsøke.

Qi Scores brukes ofte til L’innføring i pedagogiske eller skoleprogrammer eller for å evaluere noen for psykiske funksjonshemninger. QI-tester brukes noen ganger som en del av en jobbsøknad.

Forskning har oppdaget at gjennomsnittlig Qi er forskjellig rundt om i verden. Årsaken til denne ulikheten var av stor interesse for forskere for en fin tid & # 8216;. Det var også en av de viktigste kildene til tvistet.

Debatten fokuserer på at disse forskjellene i qi er forårsaket av genetiske, miljømessige faktorer eller begge deler. Det er derfor å forstå hva gjennomsnittlig qi betyr og hva betyr ikke, er utrolig viktig.

Hva er gjennomsnittet Qi globalt og i USA?

QI-tester er laget for å ha en gjennomsnittlig score på 100. Psykologer vurderer testen hvert par år for å opprettholde 100 som et media. De fleste (ca 68%) har en qi mellom 85 og 115. Bare en liten brøkdel av mennesker har en veldig lav Qi (mindre enn 70) eller en veldig høy Qi (høyere enn 130).

Gjennomsnittlig qi i USA er 98.

I årene forskjellige forskere, inkludert Lynn og Vanhanen (2002) Renderman (2007), e Lynn og Meisenberg (2010), de prøvde å forstå hvordan hvert land rangerer i qi.

I henhold til resultatene av Lynn og MeisenbergI forskningen, for eksempel ut av 108 land og provinser, er USA i 24. plass i Qi globalt (lik det samme med Australia, Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Latvia og Spania) med en gjennomsnittlig qi på 98. De første 10 landene i gjennomsnitt IQ er:

1. Hong Kong (108)

2. Singapore (108)

3. Sør-Korea (106)

4. Kina (105)

5. Japan (105)

6. Taiwan (105)

7. Island (101)

8. Macau (101)

9. Sveits (101)

10. Østerrike (I tillegg til Liechtenstein, Luxembourg, Nederland, Norge, Storbritannia) (100)

Sekund samme studie, De siste 10 landene basert på gjennomsnittlig QI er:

93. Kenya (så vel som Namibia, Sør-Afrika, Tanzania) (72)

94. Zimbabwe (72)

95. Botswana (71)

96. Ghana (71)

97. Zambia (71)

98. Nigeria (69)

99. Swaziland (68)

100. Lesotho (67)

101. Mozambik (64)

102. Malawi (60)

Studiene som brukes til å støtte disse dataene, er imidlertid kontroversielle. Dette skyldes delvis det faktum at de kanskje har vurdert bare spesifikke befolkningsgrupper eller en liten prøvestørrelse etter land.

Hvordan Qi måles?

De moderne QI-testene i USA kommer fra en psykologs arbeid Henry Herbert Goddard. Goddard bidro til å oversette til engelsk en intelligensstest utviklet av den franske psykologen Alfred Binet.

Denne testen ble brukt av Binet for å evaluere de grunnleggende intellektuelle funksjonene i barns barn og å bistå med diagnose av mental helse. QI-tester har utviklet seg betydelig siden da. I dag er det mer enn et dusin forskjellige tester som brukes til å måle intelligens.

Generelt brukes en QI-test til å evaluere evnen til å begrunne og feilsøke en persons problemer. Noen av de mest brukte QI-testene inkluderer:

 • Wechsler Intelligence Scale for Children (Wisc-V)
 • Wechsler Intelligence Scale for voksne (WAIS)
 • Stanford-Binet Intelligence Scale
 • Differensial ferdighet trapper (das)
 • PeaBody Individuell prestasjonstest

Testene er gitt av autoriserte psykologer. De består vanligvis av flere deler. Wechsler Intelligence Scale, for eksempel, inneholder 15 sekundære tester.

Hver delvis test måler et annet aspekt av QI, for eksempel matematikk, språk, resonnement, minne og informasjonsbehandlingshastighet. Resultatene blir så kombinert i en poengsum som kalles qi. Også score er tilstrekkelig basert på # 8217; alder.

Qi på vei oppover

Fra # 8217; begynnelsen av 1900, økes råpoengene på QI-tester mye i det meste av verden. Dette fenomenet kalles noen ganger & # 8220; Flynn effekt & # 8221; Fra navnet på forskeren som oppdaget ham, James Flynn.

Gjennom årene har Flynn bemerket at det amerikanske militærpersonalet som utførte QI-tester gjennom årene og 3216; 1980 gjorde mye bedre enn de som støttet den samme testen i årene og # 8216; 1950. Etter å ha gjort videre forskning, fant Flynn at Qi Scores hadde økt rundt om i rundt tre poeng eller mer av tiår.

Videre er vi ikke nødvendigvis smartere eller mer avanserte enn våre forfedre.

Forskere mener at denne økningen i qi skyldes det faktum at vi har forbedret våre evner til å tenke på en logisk måte, løse problemer og vurdere hypotetiske situasjoner. Det er også sannsynligvis på grunn av en økning i «8217; formell utdanning, vaksinasjoner og bedre ernæring.

Fordi testen er kontroversiell

Gjennomsnittlig Qi var et kontroversielt tema siden etterretningstestene har blitt oppfunnet.

Noen mennesker tror feilaktig at folk av visse løp, sex eller bakgrunn har en lavere qi på grunn av deres gener, og at de er så lavere. Denne informasjonen har blitt brukt til å mate rasistiske programmer og eugenetiske bevegelser rundt om i verden.

Mens en rekke individuelle gener har blitt rapportert å være forbundet med QI, har ingen vært viste Å få en sterk effekt. De American Association of Psychology Videre har han ikke funnet bevis for å støtte genetiske forklaringer for qi score forskjeller mellom forskjellige løp.

Videre har studier ikke vært i stand til å finne en forskjell i gjennomsnittlig qi score mellom menn og kvinner.

Det er også viktig å huske at konseptet Qi og Qi-tester ble utviklet av vestlige europeere i henhold til sine kulturelle standarder. Det er ikke klart hvis Qi nøyaktig kan måle intelligensen hos personer med sosiale strukturer, kulturer, tro og måter å tenke helt annerledes.

Dessuten er det klart at miljøfaktorer spiller en stor rolle i gjennomsnittlig qi. De faktorene som har vært assosiert positivt på en høyere QI inkluderer:

 • Korrekt ernæring
 • Vanlig skolegang av god kvalitet
 • Les som krever å styrke visse matvarer
 • lover som etablerer sikre nivåer av forurensende stoffer, som bly
 • Musikkopplæring i # 8217; barndommen
 • Høyere sosioøkonomisk status
 • Lavere forekomst av smittsomme sykdommer

TIL nylig studie oppdaget at smittsomme sykdommer kan være den eneste virkelig viktige prediktive faktoren i gjennomsnittet qi. Forskere mener at dette skyldes det faktum at hvis et barn blir syk, bruker kroppen sin energi til å bekjempe infeksjonen i stedet for å bruke sin hjerneutvikling.

En studie De oppdaget at kognitive evner og skoleopptreden ble kompromittert hos mennesker som lider av malaria (en smittsom sykdom utbredt av mygg) sammenlignet med sunne kontroller.

TIL studere Laget i USA fant en sterk korrelasjon mellom stater med større forekomst av smittsomme sykdommer og en lavere qi.

Qi er ikke den eneste måten å måle intelligensen på

Gjennomsnittlig Qi er mye brukt til å måle menneskelig intelligens og er et nyttig verktøy. Det kommer imidlertid med mange advarsler. Gjennomsnittlig QI varierer i henhold til landet, og noen har manipulert denne informasjonen for å rettferdiggjøre rasistiske motivasjoner.

Det har imidlertid vist seg at miljøfaktorer, som L’tilgang til utdanning og riktig ernæring, samt forekomsten av smittsomme sykdommer, spiller en viktigere rolle i å forklare forskjellen på qi fra land til land.

En qi score sannsynligvis ikke forteller hele historien. Selv om qi score kan gi oss viktige intuisjoner på’intelligens kan ikke være i stand til å måle større definisjoner av intellekt, som kreativitet, nysgjerrighet og sosial intelligens.

Så ikke bekymre deg hvis du ikke anses som et geni fra resultatene av din qi & # 8211 test; De aller fleste mennesker er ikke. Det er mange andre faktorer som bestemmer din suksess.