Pungent varme: Behandlinger, årsaker og mer

Cos’er den tornete varmen?

Tilstanden vi kaller skarp varme, også kjent som varmeutslett av varme, forekommer hos voksne og barn når svette forblir fanget under huden.

Den skarpe varmen kalles noen ganger hudutslett av svette eller med sitt diagnostiske navn, Billia Rubra. Barn har en tendens til å skaffe det mer enn voksne fordi deres svette kjertler fortsatt utvikler seg.

Pungent varme er irriterende og pruriginøs. I de fleste tilfeller er utviklingen av # 8217; utslett er ikke en grunn til å konsultere en lege. Men det er behandlingsmuligheter og forebyggende forslag til folk som ofte lider av skarp varme.

Bilde av hudutslett av tornvarme

Del på Pinterest

Symptomer

Symptomene på den skarpe varmen er ganske klar. Røde støt og kløe forekommer i A’område hvor svette ble fanget under lag av lær.

Nakken, skuldrene og brystet er de vanligste stedene der den skarpe varmen vises. Selv hudfolder og poeng hvor klær gni huden er områder der den stikkende varmen kan oppstå.

L’Irritasjonsområdet kan ta en reaksjon lidd eller noen dager kan være nødvendig for å utvikle seg på huden.

Noen ganger vil den skarpe varmen ta formen på en flekk av Vescich veldig liten. Dette er din hud som reagerer på svetten som har kommet ut av lagene. Andre ganger kroppen av kroppen der svetten er fanget, kan virke hovne eller potter vedvarende.

Årsaker og utløse faktorer

Varmen, spesielt sammen med fuktighet, er den vanligste utløsende faktoren for skarp utslett. Kroppen din gjør deg svette for å oppdatere huden din.

Når du svetter mer enn vanlig, kan kjertlene dine bli overveldet. Svette kanaler kan stoppe, fanger svette i dybden under huden. Eller svetten kunne flykte gjennom lagene i huden nær det øvre laget og forbli fanget der.

Du kan få en skarp varmt når som helst på # 8217; år, men det er mer vanlig i de varmere månedene. Noen som er vant til å kalde klima.

Behandling og rettsmidler

Behandlinger og rettsmidler for Pungent Heat inkluderer:

  • Calamine Lotion
  • Aktuelle steroider
  • Vannfri lanolin
  • Bruk brede klær
  • Unngå hudprodukter som inneholder olje- eller mineralolje

Den første måten å behandle skarp varme beveger seg bort fra # 8217; irriterende som forårsaker hud svette. Pass på at du endrer deg svette eller våte klær umiddelbart etter å ha opplevd en intens varme.

Når du har funnet deg selv i et kjøligere miljø, kan følelsen av kløe under huden ta litt og rolig tid.

Et naturlig middel for den skarpe varmen er lotionen på blekksprut. Det kan brukes på det berørte området for å avkjøle huden. Kremet All’lav dosering hydrokortison kan også lindre følelsen av kløe.

Forslag til forebygging

Den mest effektive måten å unngå den skarpe varmen er den av hold deg unna fra situasjoner som forårsaker en «8217; overdreven svette. Hvis du vet at du finner deg selv i et varmt eller vått klima, bruk store bomullsklær.

Når du trener alle’åpne, velg klær som fjerner hudfuktighet. Ofte friske dusjer når du besøker varme og våte klima.

Starling Varmeutslett hos barn

Barn, spesielt nyfødte, er spesielt utsatt for skarp varme. Deres svette kjertler er ennå ikke helt utviklet. Deres hud er ikke vant til temperaturer som endres raskt.

Babyer har en tendens til å oppleve skikkelig varme på ansiktet og huden folder rundt halsen og # 8217; inguine.

Som de fleste babyutslett av barnet, L’varmeutbrudd er vanligvis ufarlig og vil gå bort alene. Barnet ditt kunne handle på en irritabel måte og være vanskelig å berolige mens du prøver den pruriginøse følelsen av skarp varme.

Hvis du oppdager en liten flekk med rød blære liten under barnets hud, valuta omgivelsene. Bruk for mange lag? Klærne er egnet for temperatur?

Barnet ditt oppfører seg rastløs og dens urin indikerer at den kan bli dehydrert? Et kult bad vil lindre barnet ditt i de fleste situasjoner. Hold tørr hud når det ikke er på badet. Unngå oljebaserte produkter, da de ytterligere kan hindre porene.

Hvis barnet ditt viser feber høyere enn 100.4 ° C (38 ° F) eller andre symptomer, ring barnelege.

Outlook

L’utslett forsvinner vanligvis av seg selv. Hvis L’utslett virker verre eller hvis det ser ut til at området er infeksjon, kan du konsultere en lege.

Husk at bakteriene lever i huden din. Overdreven kløe kan skape et åpent sår som vil oppstå mens du fortsetter å berøre det.

Noen mennesker har en tilstand der kroppene deres produserer for mye svette, kalt hyperhidrose. Hvis du mistenker å svette for mye, kan du konsultere en dermatolog.

Hvis du oppdager en skarp varme på huden din, vær oppmerksom på hva kroppen din prøver å fortelle deg.

Pass på at du blir hydrert i varme klimaer og under den fysiske aktiviteten. Vær oppmerksom på andre varmeutmattelsesskilt (for eksempel svimmelhet, hodepine eller akselerert hjerterytme) og flyttet til et kjøligere område så snart som mulig.