Pulmonal granulom: behandling, symptomer, kreft og andre

Beskrivelse

Noen ganger, når stoffet i et organ er betent, ofte som svar på A & # 8217; infeksjon, grupper av celler kalt histiocytter gruppe for å danne små knuter. Disse små bønneformede bunches kalles granulomer.

Granulomer kan danne hvor som helst i kroppen din, men mer vanlig Utvikle seg i deg:

  • hud
  • lymfeknuter
  • lungene

Når granulene dannes for første gang, er de myke. Over tid kan de herdes og kalsifisere seg selv. Dette betyr at fotball danner innskudd i granulomene. Fotballavsetninger gjør disse typer lungegranulomer lettere synlige i bildebehandlingstester, for eksempel brystet røntgenbilder eller TC-skanninger.

På en brytradiografi kan noen lungegranulomer virke potensielt kreft. Imidlertid er granulomer ikke kreftfremkallende og forårsaker ofte ikke symptomer eller krever noen behandling.

Hva er symptomene?

Det er sjelden symptomer forbundet med lunge granulomer selv. Imidlertid er granulomer som svar på respiratoriske tilstander, slik som sarkoidose eller # 8217; histoplasmose, så den underliggende årsaken har en tendens til å presentere symptomene. Disse kan inkludere:

  • hoste som ikke går bort
  • pust
  • brystsmerter
  • feber eller kulderystelser

Hva forårsaker er?

Vilkårene som oftest forbundet med lungegranulomer kan deles inn i to kategorier: inflammatoriske infeksjoner og sykdommer.

Infeksjoner er der:

Histoplasmose

En av Mest vanlige årsaker Pulmonal granulomer er en type soppinfeksjon kjent som histoplasmose. Du kan utvikle L & # 8217; histoplasmose puste sporene til en sopp som normalt finnes i fuglefugl og flaggermus.

Ikke-tuberkulære mykobakterier (NTM)

NTMS, som naturlig finnes i # 8217; vann og jord, er blant de vanligste kildene til bakterielle infeksjoner som fører til lungegranulomer.

Noen ikke-smittsomme inflammatoriske forhold inkluderer:

Granulomatose med polyangitt (GPA)

GPA er en «8217, sjelden, men alvorlig betennelse i blodkarene i nese, hals, lunger og nyrer. Det er ikke klart hvorfor denne tilstanden utvikler seg, selv om det ser ut til å være en unormal reaksjon av immunsystemet til A & # 8217;.

Reumatoid artritt (RA)

L & # 8217; AR er A & # 8217; en annen unormal respons av immunsystemet som fører til betennelsen. L & # 8217; AR påvirker hovedsakelig ledd, men kan forårsake lungegranulomer, også kjent som revmatoidnoduler eller lungeknuter. Disse granulomene er generelt ufarlige, men C & # 8217; Det er en liten risiko for at en reumatoid nodule kan briste og skade lungene.

Sorcoulose

Sarkoidose er en inflammatorisk tilstand som oftest påvirker lungene og lymfeknuter. Det ser ut til å være forårsaket av en unormal respons av immunsystemet, selv om forskerne fortsatt må identifisere hva dette svaret utløser. Kan korreleres til en bakteriell eller virusinfeksjon, men det er ingen klare bevis for å støtte denne teorien.

Sarkoidose-relaterte lungegranuler kan være ufarlige, men noen kan påvirke lungefunksjonen.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Fordi de er små og vanligvis ikke forårsaker symptomer, blir granulomer ofte utilsiktet oppdaget. Hvis du for eksempel utfører en brystradiograf eller en rutinemessig tac på grunn av et respiratorisk problem, kan legen oppdage små flekker på lungene som viser seg å være granulomer. Hvis de er kalsifisert, er de spesielt enkle å se på en røntgenstråle.

Ved første øyekast ligner granulomer potensielt kreftfremkallende svulster. En TC-skanning kan oppdage mindre noduler og gi en mer detaljert visning.

Kreftose lungenoduler har en tendens til å være mer uregelmessig og større enn godartede granulomer, enn i gjennomsnittet Fra 8 til 10 millimeter diameter. Selv de høyeste knuterne i lungene er mer sannsynlig å være kreftformige tumorer.

Hvis legen din ser ut til å være en liten og harmløs granulom på en radiograf eller en TAC, kan det overvåke det for en PO & # 8216; å anskaffe flere bilder i en periode på år for å se om den vokser.

Et større granulom kan evalueres over tid ved hjelp av positron-utslippstomografi (PET). Denne typen bildebehandling bruker injeksjonen av et radioaktivt stoff for å identifisere områder med betennelse eller ondskap.

Legen kan også utføre en biopsi av en pulmonal granulom for å avgjøre om det er kreftfremkallende. En biopsi innebærer fjerning av et lite stykke mistenkelig stoff med en tynn nål eller et bronkoskop, et tynt rør satt inn i halsen og i lungene. Stoffprøven undersøkes deretter under mikroskopet.

Hvordan det blir behandlet?

Pulmonal granulomer krever vanligvis ikke behandling, spesielt hvis du ikke er symptomer.

Fordi granulomene vanligvis er resultatet av en diagnostisk tilstand, er behandlingen av den underliggende tilstanden viktig. For eksempel, en bakteriell infeksjon i lungene som utløser granulomvekst må behandles med antibiotika. En inflammatorisk tilstand, som sarkoidose, kan behandles med kortikosteroider eller andre antiinflammatoriske stoffer.

Hva er perspektivet?

Når du har kontrollert den underliggende årsaken til de pulmonale granulomene, har du kanskje ikke flere knuter i lungene. Noen forhold, som sarkoidose, bryr seg ikke, men kan håndteres ganske bra. Selv om du kan holde betennelsesnivåene lave, kan flere granulomer danne seg.

Pulmonal granulomer og andre vekst i lungene er vanligvis identifisert når legen leter etter andre respiratoriske problemer. Dette betyr at det er viktig å raskt rapportere til lege symptomer som hoste, kortpustethet og brystsmerter. Først vil du evaluere og diagnostisere symptomer, først kan du få en nyttig behandling.