Pulmonal emboli etter kirurgi: Kjenn risikoen

Beskrivelse

TIL Pulmonal emboli (EP) Det er en blodpropp i lungene. Kluten danner ofte i de dype årene av bena. Denne tilstanden er kjent som Dyp venøs trombose (TVP).

Hvis blodproppen er frigjort og beveger seg gjennom blodet, kalles det en Venosa Tromboembolia (TEV) og kan representere en farlig tilstand for livet. En EP er vanligvis en tev som reiser fra benet til lungene.

Hvis du ikke får effektiv behandling for dette, kan en EP føre til Pulmonal hypertensjon. Dette er en tilstand der blodtrykket i lungens arterier øker på et usunt nivå.

Videre på høyre side av hjertet. Når hjertet må jobbe hardere enn normalt i lang tid, kan det forårsake hjertesvikt.

De fleste tilfeller av TEV utvikler seg under eller etter et sykehusopphold, vanligvis etter operasjonen;. Mange av disse blodproppene kan forebygges med tilstrekkelig omsorg på sykehuset og hjemme etter operasjonen;.

Symptomer på lungeemboli

Når en blodpropp blokkerer en Pulmonal Artery, er en av de første symptomene mangelen på pusten. En EP kan også forårsake uvanlig rask pusting. Du kan også føle brystsmerter med en EP.

En blodpropp i lungene kan også redusere blodstrømmen til hjernen, noe som gjør at du føler deg litt og nr. 8216; bedøvet.

Pulmonal emboli og kirurgi

L’EP har mange mulige årsaker.

Den vanligste årsaken er forlenget sengestøtte. Når du ikke går eller ikke beveger bena dine i lange perioder, sirkulerer blod ikke som det skal. Blod akkumuleres eller samler i blodårene og blodproppene kan danne seg.

Mindre vanlige årsaker inkluderer beinmarget av et langt og knust bein, tumor stoff og til og med bobler d & # 8217;.

Årene er blodårer som returnerer blod til hjertet.

Hvis en blodpropp fra en dyp venen når hjertet, er det neste etappen lungene, hvor blodet mottar oksygen og blir fri fra / karbondioksid. Blodkarene blir svært små. Dette kan føre til at kluten innskudd i fartøyet, blokkerer blodstrømmen gjennom lungene.

Risikofaktorer

Enhver operasjon som krever å ligge i sengen, kan øke risikoen for en EP. Noen operasjoner er imidlertid spesielt risikofylte. Disse inkluderer bekkenoperasjon, Dell’hofte eller kne.

Risikoen med disse operasjonene er ikke bare forlenget tid i sengen. Stillingen som trengs for operasjonen, kan øke risikoen for TVP og EP.

Husk disse risikofaktorene:

 • En benbrudd eller andre skader som krever benens immobilisering for en PO & # 8216; De kan også øke risikoen for at en blodpropp skal dannes i benet og muligens reise til lungene.
 • Mange former for kreft, inkludert hjerne, lunge, bukspyttkjertelen, nyre, kolon Og eggstokk Svulster, indusere kroppen for å skape et stoff som øker sannsynligheten for blodpropper.
 • Hvis du er en røyker, har du større risiko for lungeemboli.
 • Overvekten, selv under graviditet, er en annen risikofaktor.
 • Prevensjon Piller E Hormon erstatning terapi Det kan også sette noen kvinner i større risiko.

Diagnose av lungeemboli

Å ha hjerte eller lungesykdom Det kan gjøre EP-diagnosen vanskeligere. Imaging studier er nødvendig for å bekrefte en mistanke om EP.

En blodtest på jakt etter et anropsstoff D-dimer Det kan gjøres hvis du tror du har lav risiko for å ha EP. Kan indikere om blodet ditt er koagulerende et sted.

Hvis D-Dimer-testen er negativ, er det svært lite sannsynlig at du har EP, og du må kanskje ikke gjennomgå flere tester. Nylig kirurgi, graviditet, traumer og til og med den avanserte alderen kan øke nivået på D-dimer. Når denne testen er positiv, er det vanligvis bekreftet gjennom bildebehandlingsstudier.

TIL Røntgen av brystet Identifiserer ikke blodpropp i lungene, men kan bidra til å eliminere andre mulige årsaker til symptomer.

TIL Ventilasjonsskanning / pulmonal perfusjon (VQ) kan gi legen din en veldig detaljert utseende på blodårene i lungene.

Det vanligste avbildningsstudiet som brukes til å diagnostisere L’EP er en Tac.

Behandlinger

En av de første behandlingene for lungeembolien er antikoagulant terapi. Du vil sannsynligvis begynne å ta antikoagulanter umiddelbart etter å ha mottatt en diagnose av EP.

Blodfluidanter bryter ikke eller eliminerer den eksisterende EP, men bidrar til å forhindre dannelsen av ytterligere blodpropper. Blødningsproblemer er de viktigste bivirkningene.

Over tid, kroppen din forårsaker vanligvis blodproppen å bryte og blodstrømmen din vil absorbere den.

Hvis det for eksempel forårsaker alvorlige symptomer som Hypotensjon eller lavt blodtrykk, Du kan også bli behandlet med narkotika som bryter klumpen.

Narkotika kan administreres intravenøs eller gjennom A kateter som er gjenget av en vene av benet eller nakken til koagementet. Legen din kan også bruke en liten enhet satt inn gjennom kateteret for å bidra til å bryte klumpen.

Hvis du har kronisk koaguli som forårsaker Pulmonal hypertensjon, Legen din kan utføre en kirurgisk prosedyre kalt a Tromboendarterektomi Pulmonal (PTE). PTE brukes til å fjerne koaguli fra større blodkar i lungene.

Dette er imidlertid en høyrisiko-prosedyre og utføres bare i noen spesialiserte sentre.

Forebygging

Hvis du har tenkt å gjennomgå kirurgi, snakk med legen din om risikoen for EP og hva du kan gjøre for å redusere det. De kunne gi deg en Narkotika for å fluidifisere blod, EG heparin, Warfarin (Coumadin, Jantoven) eller A Alternativ til Warfarin, før og etter operasjonen;.

Disse stoffene bidrar til å forhindre dannelse av blodpropper i kroppen, men kan øke risikoen for hemorragiske komplikasjoner.

Her er noen andre viktige måter å unngå en EP:

 • Slutt å røyke Hvis du røyker fordi det kan skade blodkarene og øke sjansene for å utvikle blodpropper, Hypertensjon (høyt blodtrykk)og andre problemer.
 • Hvis du er overvektig eller fedme, snakk med legen din om måter å miste vekt trygt og hold vekten din sunn.

Forblir også fysisk aktiv er veldig viktig. Prøv å tenke og behandle # 8217; trening som noe du gjør i løpet av dagen, og ikke bare som en 30 minutters treningsøkt.

Mer tid til å bruke ved å gå, danse eller bevege seg på annen måte, jo mindre er det sannsynlig at blodet samler seg og koagulerer i bena.

Outlook

Hvis legen din diagnostiserer tidlig diagnostikk L’EP, kan behandle det effektivt.

Kontakt legen din umiddelbart hvis du har lidd operasjon og støter på symptomene på EP eller symptomene på en blodpropp i beinet, inkludert:

 • opphovning
 • smerte
 • ømhet
 • varme

De fleste pasienter med EP tilbake helt innen uker eller måneder etter behandling starter og har langsiktige effekter.

omtrent 33 prosent av folk som har blodpropp, har større risiko for å ha en annen innen 10 år, ifølge sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC).

Vær oppmerksom på symptomer og treningsben kan hjelpe deg med å unngå dannelsen av blodpropper i lungene eller andre kroppspunkter.