Psykotisk lidelse: Symptomer, behandlinger og mer

A & # 8220; Psychotic Disorder & # 8221; Det er et generisk begrep for å beskrive flere typer psykiske helsemessige forhold som involverer et fenomen som kalles psykose.

Den samme psykosen er preget av et kompromittert forhold til virkeligheten, som ofte inkluderer forvirring, hallusinasjoner og vrangforestillinger.

Det anslås det 3 av 100 personer Vi vil oppleve psykose på et tidspunkt i deres liv.

Det er viktig å merke seg at psykose ikke er tilstede i alle psykiske lidelser, og symptomene varierer sterkt fra individuelle til individuelle.

Begrepet & # 8220; psykotisk lidelse & # 8221; har en tendens til å bli brukt av noen psykiske helsepersonell, men det er ikke alltid sosialt akseptabelt på grunn av stigmas assosiert med det.

Aksjer

Psykose er relatert til flere typer psykiske lidelser. Nedenfor er de mest relaterte forholdene.

Schizofreni

Schizofreni er en av de vanligste typene psykotiske lidelser og har ofte en genetisk komponent.

Det kan forårsake hallusinasjoner: å se eller føle ting som ikke eksisterer. Skuffelser er også mulige, der du kan tro på ting som ikke er sant.

Schizoaffective Disorder

Schizoaffektiv lidelse er en tilstand der det forekommer både psykose og # 8217; humør.

Det er mer bemerkelsesverdig for sine dollingstrekkene til Dell’humør, som depresjon og bipolar lidelse. Det kan også forårsake hallusinasjoner, paranoia og vrangforestillinger.

Det antas at de genetiske og kjemiske endringene i hjernen er begge mulige årsaker til denne psykiske lidelsen.

Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en type lidelse i Stemningen som ofte er preget av konjunkturendringer mellom høy ekstreme (mani) og bass (depresjon).

Symptomer på psykose kan forekomme under maniske episoder, hvor du kan oppleve en kombinasjon av hallusinasjoner og vrangforestillinger.

Catatonia

Det anslås at rundt 10 prosent av mennesker med psykiske lidelser har et psykomotorisk syndrom kalt Catatonia.

Selv om en gang betraktet en subtype av schizofreni, er Catatonia nå anerkjent som sin egen psykiske sykdom.

Denne tilstanden kan forårsake fysisk og motorhimmel og endrede språkkunnskaper.

Lidelse fra bruk av stoffer

L’Feil bruk av narkotika eller alkohol er sterkt knyttet til utviklingen av psykisk sykdom senere i livet.

Det antas at folk på Vent’år med problemer med bruk av stoffer kan være spesielt sårbare for utviklingen av psykose, siden hjernen fortsatt utvikler seg på dette stadiet av livet.

Andre forhold

Noen ganger kan psykose stammer fra depresjon, nevrologiske lidelser og traumatiske hendelser.

I andre tilfeller kan enkelte aspekter av psykose forårsake autonome symptomer, for eksempel tilfelle av vrangforstyrrelser.

Symptomer

Symptomene på psykose kan variere avhengig av psykiske lidelser, men noen mulige tegn er rapportert nedenfor:

 • Konsentrasjonsproblemer
 • Skjølet hjerne
 • Økning av # 8217; angst eller # 8217; agitasjon
 • Tap av interesse eller glede i normale aktiviteter
 • økt eller redusert appetitt
 • hallusinasjoner, hvor du hører eller ser ting som virker ekte
 • Sosial tilbaketrekking
 • Innpakket personlig hygiene
 • har sterke overbevisninger som egentlig ikke er sanne
 • Paranoia på folk og situasjoner rundt deg

Våre initiativer

Ikke c’det er en eneste årsak til psykose. Genetikken og kjemiske endringene i hjernen er sterke bånd. Traumatiske hendelser, bruk av stoffer og helsemessige forhold nedenfor kan noen ganger føre til endringer i måten hjernen fungerer.

Passert søk Han indikerte at dopamin, serotonin og glutamatavbrudd i hjernen kan forårsake noen psykotiske lidelser. Imidlertid er det ikke nok bevis for å knytte noen forstyrrelser av nevrotransmitteren med psykose.

Behandlinger

Psykotiske lidelser behandles mer effektivt med en kombinasjon av narkotika og terapier. En psykiater kan hjelpe deg med å finne ut hva dine behov er basert på alvorlighetsgraden av tilstanden din.

Dressing

Antipsykotiske stoffer er blant de første behandlingslinjene for psykose. Disse bidrar til å blokkere serotonin eller dopaminreseptorer i hjernen for å forhindre hallusinasjoner og vrangforestillinger.

Antipsykotika kan imidlertid ikke være hensiktsmessig for relatert psykose; bruk stoffer. Dette er i stor grad avhengig av stoffet som brukes.

Lav dosering benzodiazepiner, en klasse av beroligende midler, kan fungere bedre for Catatonia. Legen kan også anbefale elektroconvulsiv terapi i noen tilfeller.

Hvis du lider av en forstyrrelse av humøret, kan legen også gi råd til deg antidepressiva. De bidrar til å forbedre symptomene knyttet til depresjon, som tristhet og fortvilelse.

Terapi

Ulike former for terapi brukes til behandling av psykose:

 • Behavioral kognitiv terapi (CBT) kan være spesielt nyttig ved å endre tankemodeller som kan føre til vrangforestillinger og hallusinasjoner.
 • Individuell språkterapi kan også hjelpe deg med å utdype dine følelser, som kan være nyttig i behandlingen av traumer.
 • Psykoanalytisk terapi kan ha en betydelig innvirkning på funksjonen til personer med psykose.
 • Noen mennesker finner også nyttig gruppe eller familieterapi i styringen av psykose.
 • Sosial rehabilitering kan være spesielt nyttig for kjære som har blitt isolert på grunn av deres symptomer.

Husholdningsartikler kan hjelpe?

Mens hjemmemedisinene fortsetter å være et trendy tema i alle aspekter av helse, er det viktig å ikke bytte narkotika og terapier som er bevist for naturlige versjoner.

Samtidig vil livsstilstiltak sikkert hjelpe din generelle psykiske helse, inkludert et sunt kosthold og regelmessig trening.

Det er viktig å diskutere bruk av urter eller kosttilskudd med legen. Dette inkluderer fiskeoljen.

Mens det er noen Klinisk bevis Viser at omega-3 fettsyrer i # 8217; fiskeolje kan støtte hjernens helse og følgelig psykiske lidelser, du må gjøre flere søk for å konkludere hvis L & # 8211; Og hvor mye & # 8211; Det kan effektivt behandle psykiske helseforstyrrelser.

Ikke alle studier støtter L’bruk av omega-3 fettsyrer for psykose og andre psykiske forhold.

Hos barn

Psykosen har en tendens til å utvikle for første gang i årene av tenårene. Noen ganger manifesterer det seg også under den første voksenalden.

Hvis du har en familiehistorie av psykiske lidelser med psykose, er det viktig å være spesielt oppmerksom på muligheten for at symptomene utvikler seg i barna dine. Hallusinasjoner er vanlige hos barn som lider av psykose.

Et annet tidlig tegn er at barnet ditt plutselig mister interesse for aktiviteter som vanligvis elsker. De kunne også trekke seg tilbake fra sine vennegrupper og har problemer med skolen.

Behandling for psykose hos barn fokuserer mer på terapier enn narkotika. CBT, for eksempel, kan bidra til å korrigere tankemodellene i de tidlige stadiene i et forsøk på å forhindre hallusinasjoner og vrangforestillinger.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Det antyder også at stresshåndtering kan hjelpe denne aldersgruppen.

Antipsykotiske stoffer kan brukes som en siste utvei, men bare ved lave doser. Bivirkningene av disse stoffene hos barn kan omfatte:

 • døsighet
 • tåkesyn
 • opphopning
 • vektøkning

Når skal du se en lege

Gitt kompleksiteten til psykose, er det ikke tilrådelig å selv diagnostisere det og behandle det alene. Du kan imidlertid legge merke til symptomene dine for å avgjøre når det er på tide å søke hjelp fra en psykiater eller en annen psykisk helsepersonell.

Hvis du mistenker psykose symptomer, og hvis disse er ganske alvorlige å forstyrre ditt daglige liv, vurder muligheten for å be om faglig rådgivning. Din grunnleggende lege er et utgangspunkt for anbefalingene.

Du kan også søke etter mental helse leverandører gjennom ditt forsikringsselskap, eller finn en terapeut i ditt område her.

Hvis du eller en elsket du har problemer med stoffmisbruk, kan du også vurdere å finne hjelp gjennom Misbruk av stoffer og administrasjon av psykiatriske tjenester (Samhsa).

Som å takle

Hvis du støtter en venn eller et familiemedlem som lider av psykose, er det viktig å lære coping-mekanismene snart, slik at du best kan være.

Å ta vare på deg selv er grunnleggende, og du må også ta deg tid til å håndtere stress hver dag.

Du kan også hjelpe:

 • Lær alt du kan på tilstanden til din kjære
 • Sikre at den kjære tar alle stoffene og går til terapi, som angitt
 • Reduser de utløsende situasjonene som kan forverre symptomene på den kjære
 • Lytter til hva den kjære passerer, uten dom
 • Unngå skadelige situasjoner, for eksempel drikking og bruk av ulovlige stoffer

Du kan også finne nyttig Koble til med andre familier Hvem kunne krysse lignende situasjoner.

Bunnlinjen

Psykose kan forekomme i schizofreni og andre psykiske lidelser.

Selv om psykose kan forlate deg eller dine kjære til å føle seg usikre, er det behandlet, spesielt hvis det oppdages tidlig. Behandling vil bestå i en kombinasjon av narkotika, terapier og livsstilsendringer.

Det er også viktig at dine kjære er tålmodige og støtte familie og venner som sliter med psykiatriske lidelser. Hvis du mistenker at psykisk lidelse forstyrrer virkeligheten, kan du konsultere en psykisk helsepersonell for en evaluering.