Psoriatisk og gluten Arthritis: De er tilkoblet?

COS’er den psoriasisartritt?

L’Psoriasisartritt er en kronisk autoimmun sykdom som forårsaker smerte og felles stivhet. Det er ofte relatert til psoriasis, en tilstand som forårsaker røde flekker, hevet og skumlet på huden. I følge Nasjonalt psoriasis fundament, L’85% av de som utvikler psoriasisk leddgikt, opplevde psoriasis først.

Hvis du har psoriatisk leddgikt, utveksler immunsystemet sunne celler og hudceller for utenlandske invaders. Som et resultat angriper immunsystemet disse cellene. Dette kan forårsake felles betennelse, hud og tretthet symptomer.

L’Psoriasisartritt bryr seg ikke, men legen kan foreskrive medisiner for å behandle symptomer. I noen tilfeller kan de også gi råd til livsstilsendringer. For eksempel, hvis de mistenker at gluten utløser symptomene dine, kan de råde deg til å unngå det. I følge Nasjonalt psoriasis fundament, Opptil 25% av personer med psoriasis kan også være følsomme for gluten. Når de spiser matvarer som inneholder gluten, reagerer en type protein i noen kornblandinger, deres immunsystem også.

COS’Gluten?

Gluten er en form for protein i:

 • Hvete, inkludert de gamle former for hvete, som stavet og Khorasan
 • bygg
 • rug

L’havre er ofte forurenset med gluten fordi mange havre er jobbet sammen med korn eller andre glutenholdige korn. Brødprodukter, bakevarer og pasta er vanlige glutenskilder. Det finnes i mindre åpenbare matvarer og ingredienser, inkludert mange sauser, salatdressinger og krydderblandinger.

Hvis legen din mistenker at du har en gluten følsomhet som utløser symptomene på den psoriasisartritt, kan det råde deg til å følge en glutenfri diett. Før du endrer kostholdet ditt, snakk med legen din. De kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikoen.

Hva er cøliaki og # 8217; ikke-celiac glutenintoleranse?

Hvis du ikke kan tolerere gluten, kan du lide av cøliaki eller ikke-celiac glutenintoleranse.

Celiac sykdom er en autoimmun sykdom. Hvis det er # 8217; du har, reagerer immunsystemet på Gluten ved å angripe den indre fôr av tynntarmen din. Det kan forårsake et bredt utvalg av symptomer på 8217;

 • gass
 • opphovning
 • forstoppelse
 • diaré
 • Skader på din myke tarm
 • Vekttap
 • anemi
 • Articolar smerter

Hvis du ikke mottar en behandling, kan den potensielt føre til alvorlige komplikasjoner. Legen kan bestille blodprøver og utføre en kolonbiopsi for å diagnostisere cøliaki. Du må spise gluten regelmessig slik at disse testene fungerer.

Hvis symptomene oppstår når du spiser gluten, men negative resultater er oppnådd til testene for cøliaki, er det mulig at du har en glutenintoleranse på 8217; ikke-celiac glutenintoleranse. Ingen enkelt medisinsk test lar legen diagnostisere denne tilstanden. Hvis de mistenker at de har det, kan de råde deg til å kutte mat som inneholder gluten fra kostholdet ditt i flere måneder. Hvis symptomene reduseres i denne perioden, kan de oppmuntre deg til å legge til gluten i kostholdet ditt igjen. Hvis symptomene øker etter at du begynner å spise gluten igjen, er det et tegn du har en glutenintoleranse på 8217.

Hva er forbindelsen mellom glutenintoleranse og psoriasis?

L’Glutenintoleranse, L’Psoriasisartritt og andre psoriasisforhold utløser unormale immunresponser i kroppen din. Selv om ytterligere forskning er nødvendig, tror noen eksperter at det er en sammenheng mellom gluten og psoriasisintoleranse. For eksempel publisert en studie i Journal of Dermatology Investigative Han oppdaget at folk som lider av cøliaki, hadde større risiko for å oppleve psoriasis før og etter diagnosen. Ifølge forskere av Offisiell Dell’American Academy of Dermatology, Flere studier tyder på at cøliaki og psoriasis deler noen vanlige genetiske og inflammatoriske ruter.

Hvis du lider av både gluten og psoriasis artrittintoleranse, kan spisegluten utløse symptomene på begge forholdene. Legen din kan oppmuntre deg til å unngå gluten i kostholdet ditt.

Glutenfri diett

Hvis du vil følge en glutenfri diett, må du fjerne alle produktene som inneholder korn, bygg eller rug. Det er også nødvendig å unngå havrene som ikke er ren eller glutenfri sertifisert. Spør legen din eller dietten en liste over matvarer og ingredienser som vanligvis inneholder gluten. For eksempel er malt produsert av Byg og er funnet i mange pre-pakkede produkter.

Du må lese lister over ingredienser og be om informasjon om menyelementer i restauranter. All’Start kan virke som en god forandring, men du kan spise mange matvarer med glutenfri diett. For eksempel kan du fortsatt spise:

 • Frukt frukt og grønnsaker
 • Tørkede grønnsaker, som for eksempel linser og kikærter
 • Glutenfri frokostblandinger, som ris, mais og quinoa
 • Fjærkre, rødt kjøtt og sjømat

Hvis du ikke har en’melkesisk eller laktoseintoleranse, kan du også spise meieriprodukter.

Hvis legen mistenker at glutenet bidrar til symptomene på’Psoriasisartritt, det kan gi deg råd til å kutte den ut av kostholdet ditt. Men hvis du ikke viser tegn på glutenintoleranse, unngå at Gluten kan gjøre mer dårlig enn bra. Etter en begrenset diett kan det gjøre det vanskeligere å få næringsstoffene som trengs for optimal helse. Snakker alltid med legen din før du eliminerer gluten fra kostholdet ditt.

Ta ut mat

Noen søkeresultater indikerer en sammenheng mellom psoriasisartritt og glutenintoleranse. Videre forskning er nødvendig for å avgjøre hvor sterk denne lenken er.

Snakk med legen din hvis du tror du er følsom for gluten. De kan oppmuntre deg til å eliminere gluten fra kostholdet ditt. Alternativt kan de råde deg til å følge en glutenfri diett. Det viktigste er å finne en behandlingsplan som fungerer for deg.