Psoriasisartritt og depresjon: Hva er forbindelsen?

Beskrivelse

Hvis du bor sammen med den psoriasisartrittet (AP), er du sannsynligvis klar over at det ikke krever bare en fysisk toll.

De fysiske og følelsesmessige effektene av tilstanden kan redusere livskvaliteten dramatisk. Ikke bare føler du smerte, ugyldige symptomer og tretthet, men du er mer utsatt for stress, lav selvtillit, svinger D’humør og følelser av isolasjon.

Det er viktig å forstå hvorfor dette skjer og behandle symptomer før de blir verre. Her er hvordan AP og depresjon er tilkoblet og hva du kan gjøre for å bekjempe symptomer.

Det er en kontinuerlig syklus

Folk som bor sammen med PSA, er mer sannsynlig å oppleve depresjon og angst i forhold til de uten PSA.

Det er kjent at smerte frigjør depresjon, mens L’angst og depresjon kan forverre smerte. Videre kan dårlig søvn på grunn av smerte føre til irritabilitet for å være så sliten, noe som bare fører til mer smerte, med effekter på mental helse.

Slik at du kan finne deg selv i en endeløs syklus som gjør at ledelsen av Ptil enda mer utfordrende.

Betennelse og depresjon

Det er også nye tester som depresjon og # 8217; AP er nærmere knyttet enn tidligere antatt.

Forskere undersøkte rollen som cytokiner, eller proteiner, som frigjøres under inflammatoriske reaksjoner som de som forekommer i PSA. Disse proteinene kan også bli funnet hos personer med depresjon.

I en nylig studere, Forskere har identifisert depresjon som en viktig risikofaktor for personer med psoriasis som utvikler PSA. De fant også at folk med psoriasis som utvikler depresjon, hadde en risiko på større enn 37% av utviklingen av PSA, sammenlignet med de uten depresjon.

Symptomer for å være oppmerksom på

Det er vanlig å føle seg trist eller engstelig når du klarer en kronisk sykdom. Du kan bekymre deg for fremtiden eller kjempe for å tilpasse seg nye grenser for hva du var i stand til å gjøre en gang.

Men hvis dine følelser av tristhet varer mer enn et par uker, kan du lide av depresjon. Hvis dette skjer, bør du informere legen din og utforske behandlingsalternativene.

Depresjon er en av de vanligste psykiske lidelsene i USA. Det treffer folk på forskjellige måter, men noen symptomer inkluderer:

 • Kontinuerlige følelser av tristhet
 • føler seg maktløs og håpløs
 • føler seg skyldig eller har lav selvtillit
 • Sinne og irritabilitet
 • Endringer i søvnmodeller
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Gå tilbake fra familie og venner
 • Endringer i’appetitten
 • Vekttap eller økning
 • Tap av interesse for aktivitetene du liker
 • Tanker om død eller selvmord

Behandlingsalternativer

Siden AP og depresjon er nært forbundet, bør behandlingen av AP for tilstanden ikke bare adressere fysiske symptomer, men også psykologiske symptomer.

Behandlingen for depresjon inkluderer vanligvis en kombinasjon av narkotika og ordterapi. Antidepressiva kan bidra til å redusere symptomene, spesielt i mer alvorlige tilfeller.

Ordterapi er også en effektiv måte å behandle depresjon. En psykolog eller en annen kvalifisert psykisk helsepersonell kan overvåke deg og veilede deg under behandlingen.

To av de vanligste terapiene for depresjon er:

 • Kognitiv atferdsterapi. Dette er en slags terapi der folk lærer å gjenkjenne og håndtere negative tanker og atferd som kan forverre deres depresjon.
 • Mellommenneskelig terapi. Dette er en form for terapi der folk lærer å tilpasse seg Bourets D & # 8217, arrest og bygge sine relasjoner for å hjelpe dem med å takle depresjon.

Andre måter å redusere stress på

Stress er en vanlig utløserfaktor for PSA Rehaustizations. Innlemme følgende vaner for å redusere stress i din daglige rutine kan gjøre mye for å hjelpe deg med å administrere din tilstand:

 • Trening og meditasjon. Når du trener, øker endorfiner produksjon, kjemikalier som øker humøret ditt og # 8217; energi. Prøv lav-effektøvelser som er enkle for ledd, for eksempel svømming eller sykling. Meditasjon kan rolige tanker som kjører og lindre angst.
 • Følg et sunt kosthold. Et sunt kosthold kan ikke bare føle deg bedre fysisk, men det kan også ha positive effekter på din mentale helse. Anser å unngå selv L’alkohol og røyk, som symptomene dine kunne forverres.
 • Finn et støttetettverk. Utvikle en sirkel av nære slektninger og venner som er i stand til å hjelpe deg når du blir bedt om, spesielt når du er trøtt. Du kan også kontakte andre som bor med PSA på fora og online supportgrupper.

Ta bort

Å leve med Ptil betyr ikke at du også må godta symptomene på depresjon. Depresjon og L’Angst kan behandles effektivt med narkotika og ordterapi. Gjenoppretting kan ta tid, men motta hjelp så snart som mulig kan forbedre livskvaliteten i stor grad.