Psoriasis vs Lichen Planus: Hva er forskjellen?

Beskrivelse

Hvis du la merke til A’utslett på kroppen din, er det naturlig å være bekymret. Du bør vite at det er mange hudforhold som kan forårsake hudanomalier. To av disse forholdene er psoriasis og Lichen Planus.

Psoriasis er en kronisk tilstand av hud og epidemier kan virke nesten hvor som helst på kroppen. Lichen planen manifesterer seg også huden, men er vanligvis plassert alle’innsiden av munnen. Les videre for å lære mer.

Cos’er psoriasis?

Psoriasis er en permanent autoimmun tilstand. Det er en genetisk sykdom som fører til at hudceller vondt for raskt. Denne utskiftningen kan forårsake dannelse av skalaer og flekker på hudoverflaten. Utbruddene kan variere i intensitet og kan gå og komme over tid.

Psoriasis er en betingelse for vanlig hud og mer enn 7 millioner mennesker I USA er de berørt. Har en innvirkning på mennesker i alle aldre, selv om de fleste mottar det for første gang mellom 15 og 30 år.

COS’er Lichen Planus?

Lichen Planus er en inflammatorisk tilstand av huden som kan forårsake utseendet på fremspring eller skader på huden, munnen eller neglen. Det er ingen kjent årsak til Lichen Planus og forsvinner vanligvis alene. De fleste tilfeller de siste 2 årene.

Denne tilstanden er mer vanlig i middelaldrende voksne mellom 30 og 60 år. Det påvirker ofte kvinner i perimenopause. Det er ikke smittsomt, så det kan ikke overføres av person til person.

Forstå symptomer: Psoriasis

Psoriasis kan manifestere i forskjellige former. Den vanligste formen er plate psoriasis, som vises på overflaten av huden som røde flekker med silvery skalaer. Plate Psoriasis utvikler seg ofte i hodebunnen, på knærne, på albuene og på nedre rygg.

Fire andre former for psoriasis inkluderer:

 • Gutted, som ser ut som små poeng i hele kroppen
 • Omvendt, preget av røde lesjoner i kroppsfolk
 • Postolosa, som består av hvite blærer omgitt av rødt skinn
 • erythrodermic, en utbredt rød utslett irritert i hele kroppen
 • Du kan oppleve disse forskjellige typer psoriasis på samme tid.

  Hvis du har en psoriasis forverring, kan du prøve disse åpenbare visuelle tegnene sammen med smerte, ømhet, brennende og sprukket og blødende hud. Psoriasis kan også manifestere seg som psoriasisartritt, som forårsaker smerte og stivhet til leddene.

  Forstå symptomer: Lichen Planus

  Lichen-planen ser ut som fremspring eller skader på kroppen. De som vises på huden er lilla røde. Noen ganger har disse Dossi hvite linjer gjennom dem.

  Lesjonene vises vanligvis på håndleddene, på bena, på bysten eller på de interne kjønnsorganene. De kan være smertefulle og prurdiginøse og kan også danne blærer. Av 20 prosent av tiden krever Lichen-planen som vises på huden, ingen behandling.

  Et annet vanlig sted hvor Lichen Planus utvikler seg, er i munnen. Disse lesjonene kan virke som tynne linjer og hvite flekker, som kan vokse over tid. De kan være på tannkjøtt, kinn, lepper eller tunge. Ofte forårsaker Lichen-planen i munnen noen få symptomer, selv om epidemier kan være smertefullt.

  Du kan også ha Lichen Planus på negler eller hodebunnen. Når det vises på neglene, kan det forårsake furrows eller splitter, eller du kan til og med miste # 8217;. Lichen planen i hodebunnen kan forårsake hårtap.

  Behandlingsalternativer

  Det er ingen kur mot psoriasis eller lavplan, men det er behandlinger for å redusere ubehag for begge.

  Psoriasis utbrudd kan behandles med aktuelle salver, lysterapi og til og med systemiske stoffer. Fordi psoriasis er en kronisk tilstand, vil du alltid være utsatt for epidemier.

  Du kan redusere forekomsten av utbrudd ved å redusere stress, overvåke kostholdet ditt og gjenta vekk fra solen i lange perioder. Du bør også være oppmerksom på de potensielle utløsende faktorene som kan forårsake psoriasisutbrudd og forhindre dem hvis du kan.

  Lichen-planen forsvinner vanligvis alene. For å redusere smertefulle symptomer og akselerere helbredelse, kan legen din foreskrive aktuelle og muntlige stoffer, i tillegg til lysterapi.

  Hvis du fortsetter å merke seg misfargingen av huden etter at Lichen Planus er løst, kan du be om en lege mening at du kan anbefale kremer, lasere eller andre metoder for å redusere det.

  Risikofaktorer

  Hvis du har psoriasis, kan du ha en økt risiko For diabetes, fedme, høyt kolesterol, kardiovaskulær sykdom og depresjon. Lichen-planen er ikke knyttet til slike alvorlige risikoer, men magesår kan øke risikoen for oral kreft. Snakk med legen din dersom du merker skade eller skalaer i munnen din.

  Se legen din

  Hvis du oppdager en «8217 uvanlig hudutbrudd på huden eller i munnen, kontakt legen din for å bestemme årsaken til # 8217, epidemi. Selv om Psoriasis og Lichen Planus ikke kan behandles med narkotika, kan begge forholdene styres med legenes hjelp og spesialiserte behandlingsplaner.