Psoriasis leddgikt på føtter: smerte, hevelse og stivhet

COS’er den psoriasisartritt?

L’psorialasica artritt (AP) er en type inflammatorisk leddgikt som påvirker mennesker med psoriasis. Psoriasis er en tilstand som forårsaker røde flekker på huden med silvery skalaer.

Sekund Nasjonalt psoriasis fundament, 30% av personer med psoriasis utvikler Ptil på et bestemt tidspunkt. Ptil forårsaker smerte, hevelse og ømhet til leddene.

Ptil deler mange symptomer med andre typer inflammatorisk leddgikt, for eksempel reumatoid artritt, men har også spesifikke funksjoner. Disse særegne tegnene inkluderer problemer på føttene, til tærne og tåneglene.

Hva slags problemer på føttene kan forårsake PSA?

Ptil kan forårsake en rekke problemer ved føttene, inkludert smerte og hevelse til tærne, ankler, hæler og fotplanter.

Hevelse i tærne

Et vanlig trekk ved Ptil på føttene er hevelsen av en eller flere fingre. Denne tilstanden er kjent som dattilitt av tærne. Hevelse har en tendens til å treffe’hele festen av foten, i stedet for en enkelt ledd. tenosinovite, o Betennelse i senekappen, det er i stor grad ansvarlig for hevelse. Kan gi fingeren ser ut som en pølse, noen ganger referert til som & # 8220; pølse tips & # 8221;.

Annen hevelse

Hevelsen er en felles PSA symptom. Du kan merke hevelse i tærne, ankler eller hæler. Hevelse er noen ganger ledsaget av fargeendringer, spesielt utviklingen av en rød eller lilla fargetone. De puffete områdene kan være varmt til berøring og ekstremt beholde.

Hæl smerte

Personer med PSA utvikler ofte en tilstand som kalles Entitres. Dette refererer til # 8217; betennelse på et punkt hvor sener og leddbånd forbinder med beinet. Hos personer med PSA, L’Movesite påvirker ofte Achilles Tendon. Senon D’Achille er det harde bandet som forbinder hælen til kalvemuskulaturen.

Du kan prøve ømhet og smerte på baksiden av hælen eller legge merke til ankel hevelse. Du kan også legge merke til ankel stivhet om morgenen eller etter hvileperioder.

Smerter til fotplanter

L’Entesite kan også forårsake smerte til fotplanter. Plantarbandet er et ark med bindevev på bunnen av foten som stikker hælen til fotens forside. Kjører langs bunnen av føttene.

Hvis du har smerte og ømhet på bunnen av hælen, spesielt etter oppvåkning, kan dette være årsaken.

L’Betennelse i dette bindevevet er også kjent som Plantar fasciitt. Det er en vanlig tilstand som regelmessig påvirker mennesker med og uten PSA.

Neglendringer

Neglproblemer er vanlige blant personer med PSA, spesielt de med spiker psoriasis. Du kan legge merke til at neglene dine har veralature, rygger, peeling, misfarging eller løfting av # 8217; Nail (Onicolisi). Du kan også oppdage deg å utvikle flere bakterielle eller soppinfeksjoner i neglene.

Nailendringer oppstår som følge av betennelse og celleavbrudd forårsaket av PSA.

Bilder av PSA Standing

Hvordan disse problemene behandles?

L’PSA-behandlingsmål er å redusere smerte og hindre permanent skade på bein. Uten behandling kan føttene bli utsatt for permanent skade. En rekke stoffer kan bidra til å redusere betennelse og beskytte leddene, inkludert føttene.

Vanlige stoffer for PSA inkluderer:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans). Fans, som L’Ibuprofen (Advil, Motrin) og Naproxene (Aleve) bidrar til å redusere betennelse og omsorgssmerter.
 • Anti-Emoticotic Drugs Endre sykdommen (DMARD). Dmard, Like metotreksat (Trexall), leflunomide (Arava), sulfasalazin (Azulfidin), tofacitinib (XELJANZ) og apretemilast (OTEZLA), for å hindre artikulasjonen fra permanent skade.
 • Organiske agenter. Biologics Jeg er en ny generasjon medikamenter mot leddgikt, dannet gjennom den genetiske konstruksjonen, og tar sikte på betennelse i kroppen.

Symptomene på Ptil på føttene styres med orale narkotika nevnt ovenfor, biologiske og fans basert på alvorlighetsgraden av symptomene. Disse stoffene behandler hele kroppen betennelse, inkludert føtter og hæler.

For seriøs rehabilitering på føttene, kan du imidlertid vurdere en mer lokalisert tilnærming, for eksempel:

 • Kortisoninjeksjoner. Kortisoninjeksjoner kan administreres direkte på hælene, på føttene anlegget eller på en enkelt betent finger. Kan redusere betennelsen og behandle smertefulle rehabilisasjoner.
 • Is. Is kan også bidra til å redusere føttens fellesbetennelse. Rull foten på en flaske D’frosset vann innpakket i et håndkle eller bruker en ispakke på det berørte området i 20 minutter. Du kan gjenta prosessen fra to til fire ganger om dagen.
 • Medisinske pulver for føtter. Sprekker i negler eller hud kan gi en G’åpning for infeksjoner som kan utløse PSA-rehabilisasjoner. Et pulver til medisinske føtter kan bidra til å kontrollere fuktighet mens du kjemper sopp og bakterier.
 • Nattlige slats. En natt cue hindrer deg i å slappe av på plantarbandet mens du sover, noe som kan bidra til å forhindre hæl smerte.
 • Personlig Plantar. Plantariene er innsatser for skoene dine som hjelper deg med å opprettholde en god holdning ved å beskytte leddene på føttene dine. De er designet spesielt for å lindre smerte til fots, ankler og hæler.

Andre trinn Du kan utføre for å administrere symptomene på’AP i føttene og hindre fremtidig rehabilitering inkluderer:

 • råd podiater (Fot Doctor) I tillegg til din reumatolog (Dell’leddgikt) og dermatolog (hud lege)
 • Unngå uegnet sko som kan utløse en forverring
 • Bruk sko med høypunkts bokser, ekstra pute, brede størrelser og flyttbare innsatser
 • Bruker hællagre eller kopper på benkhælen for å legge til pute og sko støtte
 • Bruk kompresjonstrømper for å redusere og kontrollere hevelse
 • miste ekstra vekt, noe som bidrar til å redusere mengden stress på føttene

Bunnlinjen

Ptil kan føre til en rekke irriterende symptomer på føttene. Det er flere stoffer som kan bidra til å håndtere symptomene på AP. Du kan også ta med hjem tiltak for å redusere smerte og redusere risikoen for å ha rehabilitering.