Psoriasis artritt: det beste (og verste) rådet

Bor med en kronisk tilstand som leddgikt Psoriasica (AP), sannsynligvis har du fått mange tips. Enten det er legen din, din venn, ditt familiemedlem eller en og en annen person med PSA som jeg antar med deres råd, har du hørt alt.

Noen ganger kommer det beste rådet fra personen eller stedet der du minst forventer det. Andre ganger vil du kanskje at du aldri har hørt # 8217; noens mening.

Her er det beste (og verste) rådet mottatt fra tre personer som bor sammen med PSA. Du kan koble til?

Julie Cerrone Croner

Det beste rådet jeg noensinne har mottatt har vært fra en smertestillende lege. Mine smerteproblemer og mobilitet begynte å få det beste av meg. Legen foreslo meg å undersøke yoga stolen for å se om han resonerer med meg. Ser tilbake, det kan ikke virke som et sjokkerende bord, men denne lille beliggenheten har helt forandret veien min på den måten jeg klarte min PSA.

Jeg så opp og begynte å praktisere sakte alle & # 8217;. Over tid ble jeg sterkere. De fysiske og følelsesmessige fordelene som denne praksisen har instillet meg, ga de meg tillit og motivasjon til å se helhetlig til alt i mitt liv. Han utløste min interesse for å endre kostholdet mitt, legge meditasjon til min daglige rutine og få holistisk helse sertifisering.

Det verste rådet jeg noensinne har mottatt er at endringer i kosthold, meditasjon og livsstil ikke kan hjelpe deg med å håndtere din psoriasisartritt. Men dette er ikke sant.

Hvorfor ikke støtte kroppen vår på best mulig måte? Viser kroppene våre L’kjærlighet og støtte de trenger, de kan fokusere på helbredelse.

Julie Cerrono er en sertifisert helhetlig helseinstruktør, tålmodig ansvar, yoga instruktør, autoimmun kriger og blogger bak Det er bare en dårlig dag, ikke et dårlig liv. Pass på at du kobler deg til deg Twitter, Instagram, eller Facebook.

Krista lenge

Det beste rådet jeg mottok er å ta ting til min rytme. C’er bare så mye at kroppen vår kan bære, spesielt med en kronisk sykdom. Kjenn disse grensene og ikke streve for mye Spill en stor og positiv rolle for helsen min.

Det verste rådet jeg mottok er å overvinne det. Noen fortalte meg: Eldre folk lider av leddgikt hele tiden og står overfor det, så du kan suge det. Du er ung.& # 8221;

Krista lenge bodde med psoriasis fra en alder av 12 år og med den psoriasisartritt av’alder av 20. Den har en fantastisk kjæreste, dekan, som er en stor del av hans støttesystem. Han bor i Halifax, New Skottland, og nyter å le til han har skadet magen, familie middager, ridning og koser med sine to katter.

Denise Lani Pascual

Det beste rådet jeg noensinne har mottatt er at øvelsen er et legemiddel. Før du vet at du har Ptil, så jeg flere leger for forskjellige lidelser. Min podiater var den som viste meg hvor ille leddene mine flyttet. Han spurte meg om jeg hadde dette problemet andre steder. Jeg var, og det var smertefullt. Han fortalte meg at den eneste måten å stoppe alle disse fellesskader var å styrke musklene som støtter leddene mine.

Jeg var ennå ikke diagnostisert med PSA, men hans råd var imponert over meg. I juli 2015 så jeg en revmatolog som bekreftet at jeg hadde PSA og startet behandlingen. Over tid mistet jeg nesten 25 pund på grunn av bivirkningene av behandling, og jeg følte den svakeste jeg hadde hørt i mitt liv.

Jeg kom tilbake fra rådet i min podiater og begynte å trene. Jeg begynte sakte fordi håndrykkene mine og hendene mine var svake. Men jeg passerte fra # 8217; for å knapt kunne overvinne en styrke leksjon og motstand med 5 pund vekter en gang i uken, trene hver dag i minst 30 minutter om dagen. Jeg stoppet vridning anklene, håndleddene sluttet å skade meg, jeg kunne åpne bokser av tomatsaus igjen, og jeg var i stand til å ta vare på guttene mine.

Det verste rådet jeg noensinne har mottatt var at jeg ble fortalt at jeg måtte slutte å spise gluten. Dette er ikke det verste rådet fordi det er et dårlig råd; Det er det verste fordi det forenkler spørsmålet om mat og # 8217; betennelse. God mat er medisin, og vi må alle forstå hvilke matvarer de gjør det bra. Menneskekroppen er kompleks. Å si at å unngå gluten ville bidra til å kontrollere’betennelse i kroppen min forenkler også kroppen min.

Det er bedre å fortelle noen enn gluten, forskjellige matvarer har forskjellige inflammatoriske egenskaper. Siden vi alle har forskjellige reaksjoner på disse agenter, er det viktig å holde oversikt over hva du spiser og legger merke til om det forårsaker betennelse.

Denise Lani Pascual er gift med sin kjærlige og solidaritet mann siden 2002. Sammen har de to søte barn. Denise lærer ulike klasser på et universitetsnivå siden 1997. I dag er en’lagt til, men har bestemt seg for at situasjonen på datamaskinen i flere timer skadet helsen og åpnet et bakeri: den stablede kaken. Det er også en’lidenskapelig bombetta og spiller med en gruppe vidunderlig solidaritets kvinner som stadig presser den til å være bedre.