Psoriasis Arthritis Smerte: Narkotika, Andre behandlingsmetoder og mer

Hjelp til forebygging av smerte og skade

Psoriasis påvirker ikke bare huden din. Ifølge National Psoriasis Foundation, om 30 prosent av mennesker Med psoriasis utvikler også en smertefull felles tilstand som kalles psoriasisartritt.

Akkurat som immunforsvaret angriper huden din for å produsere en scaly utslett, kan den også angripe leddene dine, slik at de blir hovnet og betent.

Smerten av den psoriasisartritt er vanligvis konsentrert i fingrene av hender og føtter, men du kan også legge merke til smerte i deg:

 • håndledd
 • knær
 • ankel
 • nakke
 • Baksiden av ryggen

Smerten blir verre når du er under stress, eller du har en psoriasisrehabilitering. Blant disse flammene er det perioder uten smerte som heter Replings.

Ikke lider for smerten din. L’Psoriasis artritt er ikke bare dårlig. Over tid kan det skade leddene. Hvis du ikke mottar behandling, kan du miste muligheten til å bruke de berørte leddene. Fikse en avtale med revmatologen din for å snakke om behandlingsalternativer.

Her er en guide for å hjelpe deg med å håndtere psoriasis artritt smerte og stoppe felles skade.

Poter for psoriasis artritt smerte

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans)

Legen kan først anbefale å behandle psoriasis leddgikt smerte med ibuprofen (Motrin, Advil) eller naproser (Aleeve). Disse stoffene lindrer smerte og reduserer felles hevelse.

Du kan kjøpe noen benk-top fans. De sterkeste versjonene av disse stoffene er tilgjengelige med medisinsk resept.

Celecoxib (celebrex) er en annen type fans som heter Cox-2-inhibitor. Det er bare tilgjengelig på medisinsk resept. COX-2-hemmere lindrer smerte og # 8217; betennelse med mindre mageskader enn andre fans, men kan fortsatt forårsake hjerteproblemer og andre bivirkninger.

PDE4-hemmere

Dette er en ny klasse med narkotika godkjent for psoriaseri artritt. For tiden er Apremilast (Otezla) det eneste tilgjengelige stoffet som faller inn i denne kategorien.

PDE4-hemmere forhindrer immunforsvaret ditt å forårsake for mye betennelse. Dette kan føre til mindre hevelse og ømhet til leddene. PDE4-hemmere omhandler også andre symptomer på den psoriasisartritt, som rød eller squamosa hud.

Anti-Emoticotic Drugs Endre sykdommen (DMARD)

DMARDene lindrer ikke bare smerten. De senker også felles skader forårsaket av den psoriasisartritt. Ta disse muntlige stoffene gjennom injeksjon eller direkte i venen.

Dmards inkluderer:

 • Ciclosporina (Neoral, Sandimmun)
 • MetOtolexato (Rheumatrex, Trexall)
 • Sulfasalazin (Azulfidin)

Dmards kan ta noen uker for å begynne å jobbe. Fordi de demper responsen til immunforsvaret, kan de redusere kroppens evne til å bekjempe infeksjoner.

Organiske stoffer er en ny form for DMARD. Hindre at blodstoffene starter immunresponsen mot leddene.

Økologiske produkter som kalles TNF-alfa-hemmere, målretter et protein som kalles tumor-alfa nekrosefaktor, som fører til artikulasjonsbetennelse. TNF-alfa-hemmere inkluderer:

 • Adalimumab (Humira)
 • Certizumab (Cimzia)
 • Etanercept (Enbrel)
 • Golimmab (Simponi)
 • Infliximab (Remicade)

Secuinumab (Cosentyx) er ikke en TNF-hemmer, men er en inhibitor av’interleukin-17a.

Andre legemidler for psorialasica artritt

Hvis fans og dmards ikke hjelper med smerte, kan legen din foreslå ett eller flere av disse stoffene:

 • Aktuelle smertestillende midler. Du kan gni disse kremer, geler og salver på huden over de vondtede leddene. Capsaicin er en type aktuell smertestillende som inneholder en aktiv ingrediens tilstede i chili. Det virker ved å redusere smertesignaler.
 • Steroidmedisiner. Disse legemidlene injiseres direkte i # 8217; artikulasjon for å redusere hevelse og lindre smerte.

Ikke-farmakologiske metoder for å håndtere smerte

Medisin er en måte å lindre psoriasis artritt smerte. Du kan også prøve noen ikke-farmakologiske terapier for å lindre ubehaget ditt:

Akupunktur

I denne behandlingen settes lange og tynne nåler i huden. Nålene aktiverer frigjøringen av naturlige anti-spennings kjemikalier i kroppen. L’Akupunktur regnes som trygt og har få bivirkninger.

Trening

Når du lider, ofte l’siste ting du vil gjøre er å trene. Likevel er øvelsen en av de beste tingene du kan gjøre for leddene dine. Å holde seg i form holder leddene fleksible. Det hjelper deg også med å gå ned i vekt, redusere trykket på leddene.

De beste øvelsene for psoriasisartrittet er de delikate på leddene, for eksempel:

 • yoga
 • Tai Chi
 • svømming (spesielt i varmt vann, som kan berolige ledd)

Spør legen din hva øvelsene er de beste for deg. De kan råde deg til å se en fysioterapeut for å hjelpe deg med å starte et treningsprogram. Din fysioterapeut kan lære deg hvordan du utfører hver bevegelse trygt og riktig.

Varmt og kaldt

Både varmen og kulde kan lindre smerte, så velg hvilken som fungerer best for deg. Påfør en kaldpakke til ømme leddene bidrar til å dumpe smerte og redusere hevelse. En elektrisk tallerken vil puste avhandlingsmusklene.

Meditasjon

Denne øvelsen hjelper deg med å slappe av og fokusere på å puste for å lindre stress. Mindre stress kan bety mindre smerte fra psoriasis artritt.

Hvile

Ikke prøv å gjøre for mye også. Når du føler deg smerte, ta en pause og hvile for å lindre stress fra leddene.

Brukerstøtte

Bruk en verge eller en splint for å lette presset på de vondtede leddene.

Tilpass behandlingen din

Samarbeide med legen din for å finne det beste alternativet for å lindre smerte for deg. Noen forsøk og feil kan være nødvendig, men til slutt bør du finne noe som fungerer.

Som en siste utvei, hvis leddene er alvorlig skadet, kan kirurgi må reparere dem eller erstatte dem.