Pruriginøse nedre ben: årsaker og behandling

Beskrivelse

En kløe kan være irriterende, irriterende og frustrerende. Og ofte når du riper på en kløe, kan skrape forårsake ytterligere hudirritasjon. Det kan være vanskelig å motstå pulsen om å skrape bunnen av de pruriginøse bena, men kan være D’hjelp hvis du forstår hvorfor kløe.

Fordi jeg har kløe på bunnen av bena?

Her er de syv grunnene til at du kanskje har kløe i bena og ankler.

Allergisk kontaktdermatitt

Ved kontakt med et allergen, en typisk harmløs substans som utløser en immunrespons, kan huden blåses, irritert og kløe. Dette svaret refererer til allergisk kontaktdermatitt. De kjente elementene for å forårsake allergisk kontaktdermatitt for noen mennesker inkluderer:

 • anlegg
 • Metaller
 • såper
 • kosmetikk
 • parfymer

Behandling: Hovedbehandlingen består i # 8217; unngå kontakt med stoffet som utløser reaksjonen. L’anvendelse av fuktighetskrem på det betente området eller benken (OTC) anti-kløe medisiner, som lotionen på blekksprut, kan lindre kløe.

Xerose

Xerose er et annet navn for veldig tørr hud. Denne tilstanden er ofte ikke ledsaget av noe åpenbart utslett, men hvis du begynner å skrape området for å lindre kløe, kan du begynne å se rødhårede fremspring, linjer og irritasjoner på grunn av riper. Xerosis er mer vanlig for folk aldring og deres hud blir tørrere. Kløen kan utløses av tørket varm i huset om vinteren eller et varmt bad.

Behandling: L’Påføring av fuktighetsgivende kremer tre eller fire ganger om dagen kan bidra til å lindre tørrhet og kløe. Det er også tilrådelig å lage kortere bad eller dusjer og bruke varmt vann i stedet for varmt.

Diabetes

Kløe er et vanlig diabetes symptom. Kløen på huden kan skyldes høye nivåer av blodsukker i lengre tid. Noen ganger kan hud kløe være forårsaket av diabetes komplikasjoner, som dårlig sirkulasjon, nyresykdom eller nerveskade.

Behandling: Diabetes må behandles av en lege. Kløen på huden på grunn av diabetes kan adresseres ved hjelp av en delikat såpe under badet og påfør en god fuktighetskrem.

Sykdommer annet enn diabetes

Prurito til bena kan være et symptom eller et tegn på andre sykdommer enn diabetes, inkludert:

 • hepatitt
 • nyresvikt
 • lymfomer
 • hypothyroidisme
 • Hyperthyroidism
 • Sjögren syndrom

Behandling: En passende behandling for den underliggende årsaken til kløen til bena bør anbefales og overvåkes av legen. Legen din kan også anbefale spesifikke aktuelle behandlinger og livsstilsendringer for å håndtere kløe.

Insektbitt

Insekter som lopper kan forårsake røde fremspring, elveblest og intens kløe. Videre kan mite biter som chiggers forårsake kløe.

Behandling: En gang diagnostisert, kan en lege anbefale en krem ​​alle’hydrokortison eller en lokal bedøvelse. Ofte bidrar en god OTC-fuktighetskrem inneholdende laktat, mentol eller fenol til å lindre betennelse og kløe. Du bør også sjekke for å sikre at ditt oppholdsrom ikke er angrepet.

Lav hygiene

Hvis du ikke kommer dit regelmessig og hensiktsmessig, kan smuss, svette og døde hudceller samle seg på bena, irritere dem og få dem til å føle seg puriginøse. Dette kan forverres fra varme, fra den tørre luften og kontakt med klær.

Behandling: Bad eller dusj regelmessig i varmt vann med nøytral såpe og deretter påfør en fuktighetsgivende krem, vil rengjøre huden og hjelpe deg med å forhindre at den tørker ut.

STASI eller gravitasjonseksem

Spesielt vanlig blant mennesker som bor med vaskulære lidelser som åreknuter eller dyp venetrombose, stasis eller gravitasjonseksem kan forårsake pruriginøse, hovne og fiolette rødde flekker på bunnen av bena.

Behandling: Under behandling av underliggende forhold kan legen anbefale å bruke kortikosteroider til de berørte områdene & # 8211; å redusere ubehag og # 8211; Og for å holde beina hevet. Legen din kan også gi deg råd med kompresjonstrømper.

Når du skal se legen din

Hvis du har forsøkt å ta vare på deg selv, hvordan du bruker fuktighetsgivende kremer, i et par uker, og kløen til bena dine ikke har forbedret, er det på tide å konsultere legen din.

Hvis kløe forårsaker så mye ubehag å kompromittere din evne til å sove eller bli skade for ditt daglige liv og forstyrre arbeidet ditt, sikre en avtale med legen din.

Det er viktig å konsultere legen din umiddelbart hvis kløe er ledsaget av andre symptomer, for eksempel:

 • feber
 • Endringer i tarmvaner
 • Endringer i urinfrekvens
 • ekstrem tretthet
 • Vekttap

Ta bort

Kløen til bena kan ha en enkel forklaring som lett kan løses med selvhjelp, for eksempel bruk av fuktighetsgivende kremer eller justering av badevaner. Prurito til bena kan også være symptomet på en underliggende årsak, så hvis kløe er uvanlig vedvarende eller er ledsaget av andre symptomer, er det i din beste interesse å konsultere legen din.