Pruriginøse brystvorter og amming: hvordan å behandle dalen

Enten det er første gang amming eller ammer ditt andre eller tredje barn, kan du være oppmerksom på noen vanlige problemer.

Noen barn har problemer med å feste til brystvorten, og noen ganger kan strømmen av melk være for sakte eller for fort. Du kan også forberede deg mentalt for muligheten for smertefulle brystvorter, men du kan ikke forvente at kløe til brystvorten forårsaket av # 8217; amming.

Pleasantry symptomer under l & # 8217;

Kløen til brystvorten under amming kan være et tegn på en «8217» gjærinfeksjon eller en trøst i barnets munn.

A’gjærinfeksjon kan treffe brystvorten og andre deler av kroppen, inkludert munnen (hvor den kalles trøst), kjønnsorganene og brystet. Du har større risiko for å utvikle denne nippemalinfeksjonen hvis barnet ditt har oral dal. De vanlige tegnene på brystvorten gjær infeksjon inkluderer:

  • Pruriginøse eller brennende brystvorter
  • wobbly nipples
  • Chapped nipples
  • smerte under l’amming
  • Dyp brystsmerter

Avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen for & # 8217, kan brystvorten være vondt i berøring. En bh, en nattkjole eller noe annet plagg som gni mot brystvorten kan forårsake smerte. Det er også viktig å merke seg at smerte nivåer kan variere. Noen kvinner har akutt og lakende smerte til brystvorter og bryster, mens andre bare har en liten ubehag.

Hvis du mistenker A’Nippel Gjærinfeksjon, sjekk barnet ditt for tegn på A’Lily of the Valley infeksjon. I munnen ser dalen som et hvitt belegg på tungen og hvite flekker på interiøret. Barnet ditt kunne også ha hvite flekker preget på # 8217; kinnene i eller # 8217; rødt hudutslett med flekker i # 8217; bleieområdet.

Årsaker til Thrush

Dalen kan utvikle seg i noen, men forekommer vanligvis hos barn, eldre og mennesker med et svakere immunsystem. Denne infeksjonen er forårsaket av den ærlig sopp, som er en type organisme som er på huden og slimhinnene. Ditt immunsystem vil normalt sjekke veksten av denne organismen, men noen ganger C & # 8217, er en overdreven vekst av gjær.

Flere sykdommer kan bidra til overdreven vekst, for eksempel diabetes og kreft. Videre, L’inntak av et antibiotikament- eller narkotikamedispedison (et kortikosteroid) kan påvirke den naturlige balansen mellom mikroorganismer i kroppen. Denne endringen øker sannsynligheten for å utvikle en GEAD-infeksjon på 8217.

Hvis en mor har en, vaginal gjærinfeksjon på tidspunktet for levering, kan et barn bli utsatt for # 8217; infeksjon mens du går gjennom fødselskanalen. Også, hvis du tar antibiotika etter fødsel, kan stoffet trenge inn i brystmelken. Dette kan forstyrre mikroorganismer i kroppen din og forårsake dal i barnet ditt.

Hvordan behandle dalen

Selv om dalen er en ufarlig infeksjon, er det viktig å konsultere en lege hvis du merker dalen under amming eller hvis du mistenker infeksjonen i barnet ditt. Hvis ikke behandlet, kan du og barnet ditt sende infeksjonen frem og tilbake under amming.

For å behandle infeksjonen i barnet ditt, kan legen foreskrive et tørt antifungalt legemiddel. En antimikotisk som skal påføres brystvorten og på brystet vil også bli administrert. Disse stoffene er tilgjengelige i tabletter, væsker eller krem. I tillegg til antifungal, kan legen anbefale en smertestillende medisin for å redusere brystbetennelse og smerte, som ibuprofen.

Dalen kan være vanskelig å behandle. Det er viktig å følge legenes instruksjoner og leie eller bruke stoffet som angitt. Varigheten av behandlingen avhenger av nivået av infeksjon. For å eliminere infeksjonen raskere eller unngå reinfeksjon, må du sørge for at du koker brystvorten eller babyens nipples som brukes av barnet ditt i minst 20 minutter om dagen. Du bør også erstatte disse elementene hver uke. Alle leker for barnets munn må rengjøres med varmt vann og såpe.

I tillegg til reseptbelagte og benkemusikker for behandling av pruriginøs dal, kan du også ta andre forholdsregler for å forbedre tilstanden din. Pass på at du vasker din nattbras og skjorter med blekemiddel og varmt vann. Du kan bruke en sykepleieabsorberende for å hindre at brystvortene berører klærne dine, som kan bidra til å stoppe spredningen av sopp.

Gjær elsker varme og fuktige miljøer. La huden tørke til luften før du setter bhen tilbake etter at brystet bh vil bidra til å unngå gjærinfeksjonen.

Ta bort

Mens kløen og smerten forårsaket av en «8217; gjærinfeksjon er et vanlig problem knyttet til amming, det er viktig at du snakker med legen din for å motta en nøyaktig diagnose.

De pruriginøse, skumle og smertefulle brystvorten kan også være et tegn på eksem eller kutan dermatitt. I de fleste tilfeller kan legene diagnostisere dalen bare å se på brystet. Etter diagnosen, ring legen dersom infeksjonen ikke løser etter behandling eller hvis forholdene dine forverres.