Pruriginøs skjegg: utslett, rettsmidler og vekst

Fordi skjegget mitt prude?

Enten du vokser skjegget ditt for første gang eller har en i år, er det normalt for håret ditt på ansiktet ditt kløe. Kløen til skjegget kan være milde og noen ganger kan du knapt legge merke til det. Andre ganger synes hver centimeter å være kløe. Kan våkne opp midt på natten eller distrahere deg fra viktige hendelser i livet ditt.

Skjeggets hår er ikke som håret på hodet ditt. Det kalles androgen hår, noe som betyr at veksten hovedsakelig styres av testosteronen din. Mer testosteron forårsaker mer vekst og tykkelse på disse hårene. Av denne grunn må du ta vare på skjegget ditt annerledes enn andre hår på kroppen din.

Hva gjør mitt skjegg slitt?

Årsaken til et purriginøst skjegg kan variere fra en liten infeksjon til en og # 8217; mer alvorlig infeksjon:

Vokse ansikt hår

Når du bruker deg, la en skarp kant ALL’Enden av hvert hår alle «8217; innsiden av follikelet, det lille røret som inneholder og beskytter hvert hår. Når håret vokser, kan denne skarpe kanten skrape follikkelen, forårsaker kløe. Når du vokser skjegget etter at du har lang barbert, kan alle ansiktsfølikene kløe.

Tørket hud

Den tørre huden, også kalt xerose, kan være forårsaket av tørt eller kaldt klima eller fra og fra og fra og med varmt vann, spesielt under badet eller dusjen. Sjampo og såper kan vaske bort naturlige oljer fra huden, tørke den og forårsake et skjegg kløe.

Tørket hud der bonden og fortykning av huden kan skyldes ichthyosen. Denne familien av hudsykdommer inkluderer kjøpt og genetiske typer.

Selv hudsykdommer som psoriasis og eksemet kan gjøre huden kronisk tørr, forårsaker skjegget kløe. Oppdag andre årsaker til tørrhet og råd til behandling og forebygging.

Ingrown Hairs

Det inngrodde håret oppstår når et hår som har blitt barbert eller kuttet regraves i follikkelen, i stedet for ut. Dette forårsaker follikelbetennelse og kløen på skjegget. Det er mer sannsynlig å skje med deg hvis du har krøllete og krøllete hår.

Du vil legge merke til inngrodde hår når folliklene blir røde, uregelmessige, prurdige og noen ganger smertefulle rundt områdene du har barbert. Lær å håndtere det inkarnate håret på ansiktet.

Follikulitt

Follikulitt oppstår når hårsekkene som inneholder skjegghår som er betent. Denne betennelsen kan skyldes en infeksjon fra bakterier, virus, sopp eller parasitter. Alternativt kan det være relatert til hindring av hårfollikelen, som et inngrodd hår.

Når follikulittet manifesteres i skjeggområdet, vises de bette folliklene vanligvis røde, føle øm eller smertefullt for berøring og kan bli blærer som mister pus. Mer informasjon om follikulitt.

Pseudofolled skjegg

Den pseudofollikolitiske barbae er betennelsen som oppstår når ansiktshåret som vokser fra folliklene, kutter huden til innsiden av follikkelen eller busken i huden mens du prøver å vokse. Denne tilstanden oppstår ofte i forbindelse med ansiktshår barbering og kan forårsake razor-skudd.

Symptomene på barberhuden er som de av follikulitt. Ansiktet ditt kan virke rødt, uregelmessig og utvikle folks blærer av pus. I motsetning til de fleste tilfeller av follikulitt, er de razor-skuddene i pseudofollikolitisk barbae forårsaket av ikke-smittsom irritasjon og ikke fra noen form for infeksjon. Razor Burns og Razor Irritation er forskjellige forhold, selv om de kan ha lignende symptomer.

Seborroic eksem

L’Seborroic eksem (seborrheic dermatitt) er en hudtilstand som kan gjøre squamous, rød og skummel hud. Det er også kjent som flass når det er på hodebunnen.

Denne tilstanden påvirker vanligvis hodebunnen, men det kan også skje på ansiktet i og rundt skjegget, spesielt hvis du har naturlig fet hud. Symptomer inkluderer gule skalaer, fettete og røde lær. Flakene kan falle når du gni skjegghåret eller ansiktshuden. Mer informasjon på # 8217; Seborroic eksem.

Tinea barbae

Tinea Barbae er en soppinfeksjon i ansiktshårregionen. Det er forårsaket av en type sopp som kalles sopp dermatofyo. Denne soppinfeksjonen vises vanligvis som en rød, betent og sprø hud rundt munnen, til kinnene og under haken. Det ligner på ringorm i hodebunnen, kjent som tinea capitis.

De to vanligste typene tinea som forårsaker at skjegget er:

 • Tinea Mentagrophytes Var. Equinum, som kan være utbredt av kontakt med hithester
 • Tinea verrucosum, som kan være utbredt av kontakt med kyr eller andre berørte dyr

Hvordan å tegne mitt pruriginøse skjegg?

Noen barb skjegg årsaker er små og kan behandles for å svømme regelmessig og betale mye oppmerksomhet til # 8217; ansiktshygiene. Andre årsaker kan be om narkotika eller spesielle antibiotika for å behandle kilden til kløe.

God hygiene

Hold ansiktet og skjegget rent for å unngå oljeakkumulering, smuss og bakterier. Prøv følgende for å unngå kløe til skjegget:

 • Ta et bad eller dusj regelmessig, minst en gang om dagen eller på alternative dager.
 • Selv om du ikke bader, vask skjegget hver dag med varmt vann.
 • Bruk et ansikts- eller skjeggvaskemiddel for skjeggpleie.
 • Bruk en skjeggbalsam med jojoba eller arganolje for å holde håret naturlig fett.
 • Begrenser varigheten av dusjene eller badene og ikke bruk ekstremt varmt vann.
 • Hver gang du bruker deg eller kutter skjegget ditt, bruk et vaskemiddel eller en naturlig aftershave-lotion, som den som inneholder mele olivenolje eller aloe vera. Unngå produkter som inneholder for mange harde og syntetiske kjemikalier.

Når du vokser skjegget ditt for første gang, kan du prøve å unngå reverseringer eller kutte dem for å gi håret tiden til å vokse utover folliklene, noe som kan forhindre irritasjoner og skade på huden eller folliklene.

Medisinering

Hvis du har A’infeksjon eller A’annen hudtilstand nedenfor, kan legen foreslå at du bygger, kremer eller medisinske lotioner. Vanlige stoffer inkluderer:

 • Å behandle tørr hud: salve eller krem ​​med melkesyre og ureeiesyre
 • Å behandle follikulitt: muprocine (bactroban) for bakterielle infeksjoner; Antifungal krem ​​for soppinfeksjoner; muligens en kortikosteroidkrem hvis ikke smittsom
 • Å behandle seborrheisk dermatitt: hydrokortison, clobetasol (CORMAX) eller donen (doner) for ikke-smittsom betennelse; Ketokonazol (nizoral) for soppinfeksjoner
 • Å behandle pseudofollikolitisk barbae: glykolsyre (ne-lag)
 • Å behandle Tinea Barbae: Aktuell antifungal terapi kan fungere for en mild og # 8217; Vanligvis oral antifungal terapi som itrakonazol eller terbinafin for effektiv behandling

Du kan også ta noen typer orale medisiner. Behandlingsalternativene vil avhenge av hva legen mener er den beste terapien for din spesifikke tilstand.

Klinikker og prosedyrer

Legen kan anbefale laser hårfjerning hvis du lider av en kronisk tilstand som forårsaker kløe til skjegget på grunn av konstante infeksjoner eller andre årsaker til betennelse.

Legen må kanskje øve snitt for å tømme noen koker eller koker. Begge er også kjent som kutane abscesser. Tarketene består av flere sammenkoblede bobler, som kan forårsake infeksjoner eller forverres infeksjoner.

Fotodynamisk (lys) terapi kan også brukes til å behandle noen typer follikulitt.

Hva er det prurdiginøse skjeggperspektivet?

Barbene kan bli ekstremt pruriginøse, spesielt hvis du vokser en for første gang. Bor god hygiene og straks behandle eventuelle infeksjoner kan bidra til å forhindre skade på huden eller hårsekkene.