Pruriginøs arr: årsaker, behandlinger og forebygging

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Arstandene er tilgjengelige i mange former og størrelser, men de har alle en ting til felles: kløen.

Mens de nye arrene ofte er de mest prurdige, selv den gamle arrofarmen, spesielt når hudendringer oppstår som vekttap. Typer arr inkluderer:

 • strekkmerker
 • cheloider
 • Atrofiske arr
 • kontrakturer

De pruriginøse arrene må ikke holde deg våken om natten eller riste på jobben. Les videre for mer informasjon om hvordan du skal behandle dem.

Våre initiativer

Arrene er den naturlige responsen av kroppen til en hudlesjon som når dermis, lærlaget like under det ytre laget av huden. Skaden utløser kroppen for å produsere kollagen, et hudprotein. Kollagenfibre er naturlig tykkere og mindre fleksible enn den omgivende huden.

Her er noen grunner til at arr kan bli pruriginose:

Nye arr

Når noe sår huden din, kan selv nerveenden i kroppen din bli skadet. Nerve termineringer kan bli svært følsomme og forårsake følelser av kløe når de begynner å helbrede.

Nye arr er dannet av flere grunner:

 • På grunn av akne flekker
 • Kutt og riper
 • Overflødig hud som strekker seg som fører til strekkmerker
 • kirurgi

Gamle arr

De gamle arrene regnes som gamle på minst 2 år og kan det av flere grunner.

Noen ganger kan et arr få huden til å se veldig spent ut. Dette er ofte tilfelle hvis arr oppstår etter en og brenner på:. Den tidlige og spente huden er ofte mer pruriginøs.

Videre, hvis vi plutselig vekt eller hudendringer oppstår, kan arr itekalen mer. Det samme gjelder hvis du har tørr hud.

Etter operasjonen

Kirurgiske arr er ofte dypere enn media hud lesjonen. Når huden begynner å helbrede, er det vanligvis pruriginøs.

Behandlinger

Behandlinger for arr kan avhenge av typen arr du har. For eksempel anbefaler en lege vanligvis ikke kirurgi for å korrigere et lite arr. Men de kan foreslå det for store hypertrofiske arr som stiger over huden.

Legen din kan anbefale ikke-invasive og invasive behandlingsalternativer.

Ikke-invasive behandlinger

Legene anbefaler vanligvis ikke-invasive behandlinger for å redusere kløe og # 8217; generelt aspekt av et arr. Eksempler på disse typer behandlinger inkluderer:

 • Påføring av svært fuktighetsgivende kremer eller oljer. Eksempler er kakaosmør eller kokosnøttolje. L’vitaminolje og er også en «8217; alternativ for eldre arr, men det er viktig å vite at det kan påvirke helbredelsen av nye arr. Disse produktene kan hjelpe huden tørr, noe som også kan redusere kløe.
 • Bruk av bandasjer i silikonark. Disse bandasjer er tilgjengelige i de fleste apotek og kan påføres som et klistremerke eller plassert på LESA-området.
 • Bruk løkbaserte salver. Salver som mederma kan bidra til å redusere utseendet på et arr. De må brukes regelmessig i flere måneder for å se resultatene. Imidlertid publiserte den nåværende forskningen i bladet Plast og rekonstruktiv kirurgi har ikke vist at disse salverne er en svært effektiv arrbehandlingsbehandling.
 • Påføring av spesielle kompresjonsbandasjer. Disse bandasjer er tilgjengelige på legen eller apoteket. Tren konstant press på arret for å hindre det fra herding.
 • Massasje arrvæv. Dette kan bidra til å myke og flate arret. Masser arret med små sirkulære bevegelser i en periode på 10 minutter eller mer minst tre ganger om dagen, påføring av tolerabelt trykk. Det er viktig å vite at massasjen vanligvis ikke er effektiv i behandlingen av arr på 2 år eller mer.

I tillegg til disse tiltakene, er det alltid en god ide å bruke solkrem på et LESA-område på A & # 8217. Dette bidrar til å forhindre at arr blir hyperpigmentert eller mørkere enn huden som omgir dem.

Invasive behandlinger

Hvis et arr ikke reagerer på hjemmebehandlinger og forårsaker et betydelig ubehag eller uønsket aspekt, kan en lege anbefale invasive behandlinger. Disse inkluderer:

 • Injeksjon av intralionale kortikosteroider. En lege injiserer et kortikosteroid i lesjonen, som kan redusere betennelsen.
 • Kirurgisk ekskisjon. En lege vil gi råd om kirurgisk fjerning av et arr hvis han føler seg for å kunne redusere arrens utseende uten å forverre henne.
 • Laserterapi. Legene kan bruke lasere til å brenne eller skade skinnlag under arret for å fremme helbredelse.
 • Cryophurgia. Denne tilnærmingen inkluderer anvendelse av kjemikalier som fryser arrvev. Dette ødelegger stoffet og kan redusere utseendet;. Legene kan følge kryofurgen med injeksjoner av steroider eller andre legemidler, for eksempel 5-fluorouracile-kremet (5-FU) eller Bleomycin.
 • Radioterapi. I noen tilfeller anbefaler leger radioterapi for choloider eller arr veldig i lettelse. Fordi det har betydelige bivirkninger, er stråling vanligvis L’siste utvei for arr som ikke har svart på andre behandlinger.

Legen vil evaluere om behandlingen vil bidra til å forbedre arret eller verre det. De vil diskutere risikoen og fordelene med alle intervensjoner, samt gjenopprettingstider.

Forebygging

Pruriginøs arr forebygging kan starte før arret er dannet. Fremme sunn hudhelbredelse, når det er mulig, er et stort skritt for å minimere et arr og hudskade. Estimater inkluderer:

 • Hold såret rent rent. Vask LESA-området med nøytral såpe og varmt vann. La smussforsinkelsen øker risikoen for betennelse og infeksjoner.
 • Påfør salver for å holde huden fuktig. Tørket hud kan forårsake skorpeformasjon, noe som øker helbredende tider og øker kløefaktoren. Oljegelten påført med rene hender eller med en gasbind er et godt alternativ. Du kan også bruke antibakterielle salver, men vanligvis er det ikke nødvendig hvis du holder det rene området.
 • Bruker silikon gel eller ark av hydrogel på det skadede området. Disse kan holde huden hydrert for spesielt pruriginøse skader.

Hvis du prøver disse forslagene og arret ditt begynner å skade mer eller ikke synes å helbrede, ring legen din.

Når skal du se en lege

De prurdiginøse arrene er sjelden A’medisinsk nødsituasjon. Men hvis du pruver for mye, kan du introdusere bakterier som forårsaker infeksjoner. Tegn på infeksjon inkluderer rødhet, hevelse og følelse varmt til berøring. Du bør konsultere en lege hvis du har en av disse symptomene.

Du bør også konsultere en lege hvis:

 • Et pruriginøst arr forstyrrer ditt daglige liv.
 • Arret gjør at du føler huden så spent som gjør vondt.
 • Du er bekymret for det estetiske aspektet av ditt arr.

Legen kan evaluere arr og formulere behandlingsanbefalinger.

Bunnlinjen

Kløe kan være et symptom på arr helbredelse prosessen og behandlinger er tilgjengelige.

Fra å opprettholde arret fuktet for å massere det, kan disse trinnene hjelpe deg med å minimere kløe. Hvis de planlagte stoffene ikke bidrar til å minimere ubehag, snakk med legen din om andre potensielle behandlinger.