Proteinmangel C: Diagnose, behandling og mer

COS’Det er mangel på protein c?

Protein C er et protein produsert av leveren. Den ligger ved lave konsentrasjoner i blodet. Er inaktiv til vitamin K ikke aktiverer den.

Protein C spiller en rekke funksjoner. Hovedfunksjonen hindrer blodkoagulasjon. Hvis du mangler protein c, er det mer sannsynlig at blodet ditt er koagulært i forhold til noen med normale nivåer. Proteinnivåer C høyere enn normalt er ikke forbundet med kjente helseproblemer. Men det kan øke blødningen.

Protein C-mangel er lokalisert på lignende nivåer både hos menn og kvinner og mellom forskjellige etniske grupper.

Hva er symptomene på proteinmangel c?

I noen tilfeller kunne noen med protein deflens ikke vise koagulasjonsproblemer eller andre symptomer. Andre ganger kan en mangel på protein C føre til høye nivåer av blodkoagulasjon.

Blodkoagulasjon kan kobles til ulike forhold:

 • Dyp venøs trombose (TVP): Kropper i bena på bena kan forårsake smerte, hevelse, misfarging og ømhet. Tyngdekraften avhenger vanligvis av laken av klutten. Hvis TVP ikke er i ett ben, kan du ikke ha noen åpenbare symptomer.
 • Pulmonal emboli (EP): L’EP kan forårsake brystsmerter, feber, svimmelhet, hoste og kortpustethet.
 • Neonatal lilla: Denne tilstanden observeres hos nyfødte. Symptomene vises innen 12 timer etter fødselen og inkluderer hudlesjoner som starter mørk rød og blir så lilla svart.
 • Tromboflebitt: Denne tilstanden forårsaker betennelse og rødhet langs den interesserte part i venen.

Hver av disse forholdene har sine unike symptomer.

Personer med proteinforrims har en økt risiko For TVP og EP.

Ytterligere informasjon: Hvordan vite om du har en blodpropp «

Hva forårsaker mangel på protein c?

Mangelen av protein C kan arves, ervervet eller utvikle seg over tid som følge av andre forhold.

Protein C mangel er forårsaket av genetikk eller arvet. Dette betyr at det er mer sannsynlig å utvikle det hvis du har en familiehistorie av proteinmangel. Du har en 50 prosent Mulighet for å utvikle den hvis en av foreldrene dine har en mangel på protein c. Ca 1 person i 500, eller 0.2% av den generelle befolkningen, har en mangel på protein c.

Du kan også utvikle en mangel på protein c uten en genetisk binding. Betingelsene som kan føre til mangel på C protein inkluderer:

 • Vitamin K mangel
 • Bruk av antikoagulantia som warfarin (Coumadin, Jantoven)
 • hepatisk insuffisiens
 • Utbredt metastatiske svulster
 • alvorlig sykdom, inkludert infeksjonen
 • Intravaskulær koagulasjon spredt

Den oppkjøpte reduksjonen i proteinnivåene C er ikke klinisk signifikant i måten det er mangel på protein c arvet.

Hvordan det er diagnostisert?

Protein C-testen er enkel og rask. Legen vil utføre en enkel blodprøvetaking og deretter utføre en test for å bestemme nivået av protein C i blodet. En lege bør utføre testen flere uker etter en blodpropp episode og etter å ha forstyrret ansettelsen av noen legemidler for å fluidifisere blod, slik som warfarin (Coumadin, Jantoven).

Legen kan utføre blodprøver fordi de falske positive er vanlige.

Proteinmangel C og graviditet

Kvinner med proteinmangel C har større risiko for å utvikle koaguli både under og etter graviditet. Dette skyldes at graviditet er en risikofaktor for utviklingen av blodpropper.

Forskere mener at proteinmangel kan Fare For spontane abort alle «8217; start og slutten av graviditeten. Snakk med legen din hvis du tror du er i fare for proteinmangel. Sammen kan du utdype en plan for en graviditet og en trygg fødsel.

Hvordan kan du håndtere protein c?

De antikoagulerende legemidlene, også kjent som antikoagulantia, kan behandle mangelen på protein C. Disse stoffene reduserer risikoen for blodpropper ved å forhindre blodkoagulasjon i blodkar. Stoffet vil ikke tillate blodpropper å forstørre og vil ikke bryte blodproppene som allerede er blitt dannet.

Blodfluidemidler inkluderer heparin (Hep-Lock U / P, monoject prefill avansert heparinlås flush), som injiseres, og warfarin (Coumadin, Jantoven), direkte orale antikoagulanter ansatt av oralt. En behandlingsplan kan inkludere heparininjeksjon i huden for den første uken, og deretter rekruttering av et oralt stoff etter den første uken.

Hva er perspektivet?

Mangelen på protein C er ikke vanlig. Hvis du har mangel, er ditt perspektiv positivt. Mange mennesker med protein C-mangel har ikke bemerkelsesverdige bivirkninger. Hvis koagulasjon er et problem, er det mange måter å administrere det på og forhindre det ved å fortsette som følger:

 • Tar tilstrekkelige stoffer
 • Hold en sunn livsstil
 • Vær proaktiv om tilstanden din

Forslag til forebygging

Du kan ikke være i stand til å forhindre mangel på protein C, men du kan ta tiltak for å redusere risikoen for blodpropper:

 • Jevnlig.
 • Ta alle legemidlene som er foreskrevet av legen din.
 • Iført sokker kaller & # 8220; kompresjonstrømper & # 8221; Hvis legen din foreskriver dem.
 • Unngå å stå eller sitte i lengre perioder.
 • Hold deg hydrert. Drikk mye vann i løpet av dagen.

Videre, hvis du har en kjent historie med protein C eller blodkoagulasjon, snakk med legen din om en forebyggingsplan. Å være proaktiv er det beste skrittet for forebygging.