Proteinforgiftning: Definisjon og symptomer

Definisjon

Proteinene er en av de tre makronæringsstoffene, sammen med fett og karbohydrater. Disse er avgjørende for optimal kroppsoperasjon. Men for mange proteiner, spesielt uten fett eller karbohydrater, kan det være skadelig. Dette er noe å vurdere å vurdere utbredelsen av mange høyprotein dietter.

L’proteinforgiftning skjer når kroppen tar for mye protein uten fett nok og karbohydrater i lang tid. Andre navn for dette er & # 8220; kanin sult & # 8221; O & # 8220; Mal de Caribou & # 8221;. Disse vilkårene ble født for å beskrive forbruket av bare meget tynne proteiner, som kaninen, uten å konsumere andre næringsstoffer. Så, selv om du kan ansette nok kalorier fra proteiner, opplever kroppen din underernæring på grunn av mangelen på andre næringsstoffer, for eksempel fett og karbohydrater.

Leveren og nyrene spiller en nøkkelrolle i proteinmetabolisme. Når store mengder forbrukes, kan det sette kroppen i fare for å øke nivåene av ammoniakk, urea og aminosyrer i blodet. Selv om svært sjeldne, l’proteinforgiftning kan være dødelig på grunn av disse økte nivåene.

Hva er symptomene?

Symptomer på’Proteinforgiftning inkluderer:

 • kvalme
 • hodepine
 • Stemningsendringer
 • svakhet
 • utmattelse
 • Lavt blodtrykk
 • Sult og mat cravings
 • diaré
 • Heartbeat Slowdown

Hva årsaken?

For å fungere skikkelig, trenger kroppen din:

 • protein
 • karbohydrater
 • fett
 • Vitaminer
 • mineraler

Hvis C’det er for lite eller for mye av en av disse, vil operasjonen reduseres. Selv om du mottar kalorier tilstrekkelig av en makronæringsstoff, må du sørge for at det er balanse viktig for optimal helse.

Et overskudd av protein er definert som større enn 35 prosent Totalt kalorier antatt eller mer enn 175 gram protein for en 2000 kalori diett. L’Akseptabelt distribusjonsområde av makronæringsstoffer (AMDR) er definert som L’intervall forbundet med å redusere risikoen for kroniske sykdommer ved å tilfredsstille behovene til kropps næringsstoffer. L’nåværende Amdr i henhold til Institutt for medisin Anbefal følgende:

 • Proteininntak: Fra 10 til 35 prosent av totale kalorier
 • Karbohydratinntak: Fra 45 til 65 prosent av totale kalorier
 • Fettinntak: Fra 20 til 35 prosent av totale kalorier

Overdreven forbruk av makronutrienti utenfor’ADMR kan føre til økning i risikoen for kroniske sykdommer og en § 8217, utilstrekkelig inntak av essensielle næringsstoffer.

Det er unntak alle’Amdr for karbohydrater og fete makronæringsstoffer, men ikke for proteiner. Dietary unntak inkluderer det ketogene dietten, hvor fett utgjør det meste av dietten, eller i vegetabilske dietter, hvor karbohydrater kan utgjøre over 65% av dietten. Begge disse diettene kan føre til helsemessige fordeler.

L’proteininntak som overstiger L’AMDR eller 35% av kalorier viser ikke de samme fordelene og kan føre til proteinforgiftning.

Anbefalt daglig godtgjørelse

L’Anbefalt daglig godtgjørelse (RDA) for proteiner er 0.8 gram per kilo (0.36 gram per pund) kroppsvekt. Dette er beløpet som trengs for å tilfredsstille kroppens primære behov.

Imidlertid varierer anbefalinger for proteinkrav i henhold til din:

 • høyde
 • vekt
 • Aktivitetsnivå
 • Health State

Proteinbehovet varierer generelt fra 1.2 til 2.0 gram per kilo kroppsvekt.

Hvordan det blir behandlet?

Behandling av # 8217; proteinforgiftning er ganske enkel. Det bruker bare mer fett og karbohydrater og reduserer proteininntaket. Det anbefales å finne en sunn balanse mellom makronæringsstoffer som diskutert ovenfor.

Reduser protein som ansetter ikke mer enn 2.0 gram per kilo kroppsvekt, inkludert en moderat mengde sunne fettstoffer og karbohydrater i kostholdet, kan behandle proteinforgiftning, øke fiberinntaket og fremme generelt velvære. L’balanse er grunnleggende.

Og høy protein dietter?

De fleste høyt protein dietter, inkludert Atkins, Keto og Paleo, oppfordrer et større fettinntak og et lite karbohydrat, så det er usannsynlig at proteinforgiftningen.

Det er ikke tilrådelig å fullstendig eliminere fett og karbohydrater. Det er viktig å finne en diett som fungerer for deg og din livsstil og sørg for at det ikke er næringsstoffer for å fylle opp.

Proteinforgiftning vs. Protein toksisitet

Når driften av nyrene er utilstrekkelig og kroppen ikke er i stand til å metabolisere proteiner, kan det oppstå en toksisitet. Dette er forskjellig fra # 8217; proteinforgiftning.

L’Proteinforgiftning skyldes A’overdreven proteininntak uten karbohydrater og fett som balanserer næringsstoffer. Protein Toksisitet er L’Akkumulering av metabolsk avfall fra proteiner på grunn av feil.

Protein toksisitet er vanlig hos personer med nyresykdommer som forbruker mer protein enn kroppen deres kan tåle.

L & # 8217;

Samlet, l’proteinforgiftning er sjelden. På grunn av de mange diettene som fremmer et høyt proteininnhold, er det noe å være oppmerksom på.

Hvis du har spesifikke spørsmål om en hvilken som helst makronæringsstoff du trenger for å støtte ditt nåværende aktivitetsnivå og dine helsebehov, snakk med en registrert dietitian. Dine behov varierer basert på en rekke faktorer.

Selv om proteiner er nødvendige for optimal drift, er det en ting som å ha for mange gode ting, spesielt hvis andre makronæringsstoffer mangler.