Prostatakreft: Prognose og forventet levetid for benmetastaser

Benmetastase og prostatakreft

Om L’80% av tiden Prostatakreft Cellene metastatiserer eller spredes, spredt til beinene, for eksempel hofte, ryggraden og bene av bassenget. Det kan være ved direkte invasjon eller reise gjennom blodet ditt eller lymfesystemet. Metastatisk prostatakreft Det regnes som avansert prostatakreft.

Når det er overført, begynner cellene å vokse og danne nye svulster. Denne nye veksten er fortsatt klassifisert som prostatakreft fordi kreft har utviklet for første gang i prostata. Du kan legge merke til nye eller forskjellige symptomer når du har benmetastase.

Å ha benmetastaser vil endre behandlingsalternativer, prognose og prospekter. Når du begynner å vurdere dine neste trinn, er det viktig å vite at du har mange alternativer.

Hva er symptomene?

Avanserte prostatakreft symptomer inkluderer:

Forstå avansert prostatakreft »

Bein metastase

Etter at tumorceller spredte seg til bein, kan du oppleve:

Disse symptomene kan forårsake alvorlig ulempe og funksjonshemninger. Spinal Cord-komprimering kan forårsake skade på nerver, som kan føre til muskel svakhet eller lammelse, nummenhet av ben eller armer eller tap av blære og # 8217 funksjoner;.

Høyere nivåer av kalsium i blod kan oppstå fordi kreft erstatter det normale beinet. Dette kan utløse:

Snakk med legen din hvis du har en av symptomene som er oppført ovenfor. Tidlig behandling kan bidra til å redusere utviklingen av kreft i bein og forbedre levetiden din.

Hva er perspektivet?

Ingen kur for metastatisk prostatakreft er for tiden tilgjengelig, men nye terapier forlenger livet utover det som var mulig for noen år siden.

Generelt, dine langsiktige prospekter og L’forventet levetid vil avhenge av faktorer som:

 • Generell helse, inkludert andre forhold du har
 • L’Metastasis Entity
 • Tumor grad
 • Gleason score
 • Spesifikke prostata antigen nivåer (PSA)
 • Typer og svar på behandlingene du mottar

Prostata kreft og omsorg kan påvirke menn annerledes. Noen behandlinger vil være mer effektive for noen mennesker enn andre. Legen din vil kunne diskutere dine langsiktige prospekter med deg. Dette kan være nyttig når du lager prosjekter for fremtiden.

Hvordan overlevelse er påvirket?

En studie utført av forskere i Danmark studerte effekten at beinmetastaser hadde på overlevelsesraten for menn med prostatakreft.

Resultatene er under:

Avansert prostata karsinom overlevelse til et år femårig overlevelse uten bein metastase 87 prosent56 prosent med bein metastase 47 prosent 3 prosent med bein metastase og skjelett hendelser 40 prosent mindre Dell’1 prosent

Skjeletthendelsene (SRE) refererer til en komplikasjon av benmetastaser. Ifølge den kanadiske urologiske foreningsjournalen er SS når benmetastaser:

 • forårsake ryggmargs kompresjon
 • å forårsake beinfrakturer
 • krever en kirurgisk behandling alle’bein
 • krever stråling For smerte eller behandling av en overhengende fraktur

Tilstedeværelse og dødelighet av prostatakreft i USA

Den langsiktige prostata prostatestatistikken for avansert prostatakreft kan ikke være helt nøyaktig. Tallene som er tilgjengelige i dag, gjenspeiler ikke de nye behandlingsalternativene. Men den totale dødeligheten for prostatakreft fortsetter å redusere med behandlingene.

Forekomst og dødelighet av prostatakreft i USA | Healthgrove

Hvordan beinmetastaser behandles?

For tiden er det ingen avansert prostatakreftbehandling med benmetastaser. Behandlingsalternativene for tilstanden varierer i henhold til:

 • scene
 • symptomer
 • hvor kreft har spredt seg
 • Hvis noen bein er ødelagt eller svekket
 • generell helse

Dine leger vil samarbeide med deg for å bestemme det beste behandlingsalternativet for prostatakreft og benmetastaser. Behandlinger kan være systemiske (som påvirker hele kroppen) eller lokal (fokusert på & # 8217, bein). Disse inkluderer:

 • Androgen deprivasjonsterapi (ADT), som virker ved å redusere testosteronnivået og senke kreftveksten
 • Hormonelle terapier som aivaterone og enenzalutamid
 • kjemoterapi, Ofte brukt etter at kroppen slutter å reagere på hormonbehandling
 • vaksiner Og immunterapi Som sipuleucel-t
 • radioterapi
 • Radiofarmaci, som Metastron eller Xofigo
 • Bifosfonater, en gruppe medisiner for å redusere risikoen for sre og lavere fotballnivåer
 • Denosumab, A’et annet alternativ for å redusere risikoen for sre
 • ABLATION TECHNICT, med en nål for å ødelegge svulster med varme, kalde eller elektriske strømmer

Hvor du kan finne nye behandlinger?

Kliniske studier fokuserer på å finne nye strategier for behandling, forebygging og kontroll av enkelte sykdommer, inkludert avansert prostatakreft. Disse studiene utforsker også L’effektivitet av ulike behandlingsalternativer i ulike grupper av mennesker. Kontakt legen din for mer informasjon om kliniske studier du kan være egnet. Forskere søker alltid etter deltakere.

Lån til prostatakreftforskning

De fleste lån til prostatakreftforskning går til behandling.

Fordeling av lån til prostatakreftforskning | Healthgrove

Hva er bivirkningene av behandlingen?

Du kan prøve tretthet, hårtap eller humørsvingninger. Disse er vanlige bivirkninger av beinmetastaser og behandlinger mot kreft. Men bivirkningene varierer avhengig av behandling og person. De kan inkludere:

Legen din informerer deg om du finner nye symptomer. Smerte kan behandles, administreres eller løses. Og som alltid, snakk med legen din før du ansetter ibuprofenes og andre stoffer eller kosttilskudd uten resept, spesielt hvis du allerede antar andre medisiner.

Bifosfonerte bivirkninger

Det er en sjelden, men alvorlig komplikasjon av bifosfonater osteonekrose av kjeften (ONJ). ONJ er når det maksillære beinet mister blodtilførselen og dørene. Det er ingen behandling for ONJ. Det er viktig å få en dental vurdering før de starter disse stoffene. Den største risikoen for utviklingen av ONJ består av eksisterende hulrom eller forfallet tenner. Bifosfonater anbefales ikke for menn med lav nyrefunksjon, men denousumab er trygt å bruke i tilfelle nyresykdom.

Behandle smerte og bein svakhet

Symptomer som kvalme, varme blinker og smerte kan vanligvis lindres med narkotika. Noen mennesker finner ut at gratis behandlinger som akupunktur eller massasje bidrar til å håndtere bivirkninger.

Legen kan også anbefale ortopedisk kirurgi for å stabilisere beinene, lindre smerter og bidra til å forhindre beinfrakturer.

Du har prøvd disse rettsmidler for varme blinker? »

Hva er de neste trinnene?

Bone metastaser har en dyp effekt på langsiktige prostatautsikter for prostatakreft. Men det er viktig å huske at tallene bare er statistiske.

Den gode nyheten er at L’forventet levetid for avansert prostatakreft fortsetter å øke. Nye behandlinger og terapier tilbyr både et lengre liv enn en bedre livskvalitet. Snakk med legen din om behandlingsalternativer og langsiktige perspektiver.

L’alles kreftopplevelse er forskjellig. Du kan finne støtte ved å dele behandlingsplanen med venner og familie. Eller du kan kontakte lokale samfunnsgrupper eller online fora som dårlig omsorg for råd og forsikring.

De beste ressursene for støtte og prostata kreftinformasjon »