Prostatakreft Komplikasjoner: Oversikt og prospekter

Beskrivelse

Prostata kreft oppstår når prostatiske kjertelceller blir unormale og multipliserer. L’Akkumulering av disse cellene danner dermed en svulst. Svulst kan føre til en serie komplikasjoner, for eksempel erektil dysfunksjon, urininkontinens og intens smerte hvis kreft sprer seg til beinene.

Behandlinger som kirurgi og stråling kan med hell eliminere sykdommen. Faktisk kan de fleste menn diagnostisert med prostatakreft fortsatt leve et fullt og produktivt liv. Imidlertid kan disse behandlingene også føre til uønskede bivirkninger.

Erektil dysfunksjon

Nervene som styrer den erektil responsen til en mann er svært nær prostataket kjertel. En prostatakreft eller noen behandlinger som kirurgi og stråling kan skade disse delikate nerver. Dette kan forårsake problemer med å oppnå eller opprettholde en ereksjon.

Ulike effektive stoffer er tilgjengelige for erektil dysfunksjon. Oral medisiner inkluderer:

  • Sildenafil (Viagra)
  • Tadalafil (Cialis)
  • Vardenafil (Levitra)

En vakuumpumpe, også kalt vakuumbegrensningsenhet, kan hjelpe menn som ikke vil ta medisiner. Enheten skaper mekanisk A’ereksjon som bytter blod i penis med vakuumsetning.

Inkontinens

Selv prostata tumorer og kirurgiske behandlinger for prostatakreft kan føre til urininkontinens. Noen med urininkontinens mister kontrollen av blæren og kan miste urin eller ikke kunne kontrollere når urinen. Hovedårsaken er skade på nerver og muskler som styrer urinfunksjonen.

Menn med prostatakreft kan trenge å bruke absorbenter for å samle urintap. Medisinering Det kan også bidra til å lindre blæreirritasjonen. I de mest alvorlige tilfellene, en «8217; injeksjon av et protein kalt kollagen i # 8217; urinrøret kan bidra til å stramme banen og forhindre tap.

metastase

Metastasen oppstår når kreftcellene i en kroppsregion sprer seg til andre deler av kroppen. Kreft kan spre seg gjennom vevet og lymfesystemet, så vel som gjennom blod. Prostata kreftceller kan flytte til andre organer, som blæren. De kan reise enda lenger og slå andre kroppsdeler, for eksempel bein og ryggmargen.

Prostata kreft som metastatiserer ofte sprer seg til beinene. Dette kan føre til følgende komplikasjoner:

  • smerte
  • Ødelagte frakturer eller bein
  • Stivhet av’hip, lår eller rygg
  • Svakhet til armene og bena
  • Høyere nivåer av normal fotball i blod (hyperkalsamisk), som kan føre til kvalme, oppkast og forvirring
  • Ryggmargen komprimering, som kan føre til muskel svakhet og urin eller intestinal inkontinens

Disse komplikasjonene kan behandles med narkotika kalt bifosfonater eller et injiserbart stoff kalt denosumab (xgeva).

Langsiktig prospekter

Prostata kreft er den nest vanligste typen kreft hos menn etter ikke-melanom hudkreft, ifølge Sentre for sykdomskontroll og forebygging.

Dødsfall på grunn av prostatakreft har redusert drastisk. De fortsetter å redusere når nye behandlinger blir tilgjengelige. Dette kan skyldes utviklingen av diagnostiske tester for prostatakreft i løpet av årene og # 8216; 1980.

Menn med prostatakreft har gode sjanser til å leve lenge etter diagnosen. I følge American Cancer Society, Overlevelsesraten knyttet til fem år for prostatakreft som ikke har spredt seg, er nær 100%. Den 10-årige overlevelsesraten er nær 99%, og den 15-årige overlevelsesraten er 94%.

De fleste prostata tumorer er langsom og ufarlig vekst. Dette brakte noen menn til å vurdere L’bruk av en strategi som heter Active Surveillance eller & # 8220; Watchful Waiting & # 8221;. Legene overvåker forsiktig prostatakreft for å oppdage tegn på vekst og progresjon ved hjelp av blodprøver og andre eksamener. Dette bidrar til å unngå urin og erektil komplikasjoner forbundet med visse behandlinger. EN 2013 studie antyder at folk som er diagnostisert med lavrisikokreft, vil kanskje vurdere å motta behandling bare når sykdommen ser ut til å spre seg.