Prostata og melkkreft: Det er en tilkobling?

Beskrivelse

Prostata kreft er en av de vanligste svulster blant menn rundt om i verden. Sykdommen er forårsaket av en rekke risikofaktorer, fra din alder til dine gener. Og tilsynelatende kan melkforbruket også spille en rolle i å bestemme om prostatakreft utvikler seg. Fortsett å lese for å lære mer om sammenhengen mellom melk og prostatakreft.

Hva sier forskningen?

Forskning har vist at menn som bruker mye melk, er mer sannsynlig å utvikle prostatakreft i forhold til menn som ikke spiser fotballike dietter. EN Eldre studio Publisert i 1998 fant tester at menn som drikker mer enn to glass melk om dagen, i større risiko for avansert prostatakreft sammenlignet med menn som ikke forbruker så mye melk. Helmelk det virker å forårsake den høyeste økningen i risiko, selv om studier også har funnet større risiko forbundet med tynn melk.

Forskere De foreslo at de sterke foreningene mellom L’å ta av melk og prostatakreft kan skyldes fett, fotball og melkhormoner nivåer. Andre teorier antyder at lenken kan være forårsaket av:

 • L’negativ innvirkning som høye kalsiummat har på «8217; vitamin D balanse.
 • L’økning i serumkonsentrasjoner av insulinlignende vekstfaktor I (IGF-I) forårsaket av meieriprodukter
 • L’Effekt av meieriprodukter på testosteronnivå

Forskere undersøkte også L’meieriproduktpåvirkning på prostatakreftprogresjon. Ifølge en 2012-studie hadde menn med prostatakreft drikker hele melk en større risiko for dødelig prostatakreft. Forskerne fant imidlertid ikke denne sanne foreningen for andre meieriprodukter eller meieriprodukter.

En ny studere Siden 2016 undersøkte han melk og melkemelkvirkningen på helsen og etablerte at 8217; bevis på en sammenheng mellom prostatakreft og melk er ufullstendig. Videre forskning er nødvendig for å bekrefte denne rapporten, men hvis du allerede er i fare for prostatakreft, spør legen din om du kan ha nytte av å hoppe over melk.

Andre meieriprodukter

Studier på’høyt kalsiuminntak og på prostatakreft ser ut til å fokusere hovedsakelig på melk, men andre meieriprodukter var også utsikt Fare. Disse matvarene inkluderer iskrem og hard pastaost, som amerikanske oster og cheddar. Forskningen er dårlig på hvordan yoghurt, krem, smør og andre melkebaserte produkter påvirker risikoen for prostatakreft.

Soya melk øker risikoen for prostatakreft?

Ingen studie fant en sammenheng mellom soya melk og en økning i risikoen for prostatakreft. Faktisk kan motsatt være sant. Kliniske tester De viste at soya kan redusere risikoen for prostatakreft, selv om ytterligere søk er nødvendig for å forstå denne forbindelse fullt ut.

Hva er de andre risikofaktorene for prostatakreft?

Det er fem vanlige risikofaktorer for prostatakreft:

 • Rase og etnisitet
 • geografi
 • familie historie
 • Genetiske endringer

Alder

Risikoen for at en mann til kontraktsprostatakreft øker etter 50 år, med ca 6 av 10 tilfeller Funnet hos menn over en alder av 65 år.

Rase og etnisitet

Prostata kreft forekommer oftere i afroamerikanske og afro-karibiske menn sammenlignet med mennene til andre løp. Ifølge L’American Cancer Society, Svarte menn har også mer enn to ganger sjansene for å dø prostata kreft sammenlignet med hvite menn. Prostatakreftpriser er lavere i asiatiske og spanske menn. Forskere har ikke et klart svar på disse etiske og raseforskjellene.

Tilstedeværelse på territoriet

De høyeste prostatakreftene er observert i Nord-Amerika, Nordvest-Europa, Australia og Karibien. Sykdommen er mindre vanlig i Afrika, Asia og Sentral-og Sør-Amerika. Selv om årsakene ikke er klare, L’American Cancer Society teoriserer at gapet i priser kan eksistere på grunn av forskjeller i livsstil og diett og mer intensiv kreft screening.

Dødelighet for prostatakreft rundt om i verden

Selv om forekomsten av prostatakreft er lavere i midten og sørlige Amerika med hensyn til andre områder, er dødeligheten høyere i de delene av verden enn andre land ved lav forekomst.

Familie historie

Selv om de fleste menn som har prostatakreft ikke har noen familiehistorie av sykdommen, kan det være en arvelig eller genetisk faktor for grunnen til prostatakreft i noen familier. Ha en nær slektning, som en bror eller en far, med prostatakreft øker risikoen for å utvikle jevn sykdom.

Genetiske endringer

Prostatakreft kan skyldes noen endringer i DNA-strukturen. Disse genetiske mutasjonene kan være arvelige eller skje i løpet av en persons liv. Lynch syndrom, samt BRCA2-genendringer, kan øke risikoen for prostatakreft hos menn.

Tilleggsfaktorer

Noen andre faktorer har vært vaguelt knyttet til en økning i risikoen for prostatakreft:

 • Tunge dietter basert på rødt kjøtt
 • fedme
 • røyk
 • Eksponering for kjemikalier
 • Betennelse i prostata
 • vasektomi

Hva er perspektivet?

Mange studier har funnet en sammenheng mellom melk og prostatakrefthastigheter, så hvis du kan, kan det være bedre å unngå melk eller redusere rekruttering. Studier er imidlertid ufullstendige og videre forskning er nødvendig for å bedre forstå lenken.

Overlevelsesrater for første fase prostatakreft er høye. I henhold til de nyeste dataene som er tilgjengelige fra American Cancer Society, Den femårige overlevelsesraten for prostatakreft (sammenlignet med menn uten sykdommen) i lokal eller regional fase er 100%. Imidlertid er den 5-årige overlevelsesraten for avansert 4-trinns kreft bare 28%. Dette er grunnen til at rutinemessige screeninger er så viktige for behandling av prostatakreft. Først er du i stand til å inngå sykdommen, du vil først kunne få behandling og gå til remisjon.

Mer informasjon om testen Dell’spesifikt prostata antigen (PSA) »

Det er måter å redusere risikoen for prostatakreft?

Du kan ikke eliminere risikoen for å trekke prostatakreft, men du kan senke det:

 • Endre kostholdet ditt. Legg til mye frukt og grønnsaker til ditt daglige matprogram.
 • Det blir aktivt og forblir i form. Ta turer, trene ofte og hold en sunn vekt.
 • Kontrollere regelmessig. Vanlige prostataundersøkelser er viktige for tidlig forebygging og diagnose. Undersøkelse av sykdommen før manifesterte symptomer, er legen mer sannsynlig å bidra med prostatakreft i sine opprinnelige stadier.

Du kan også vurdere å eliminere meieriprodukter fra kostholdet ditt. Her er noen alternativer til meieriprodukter du kan innlemme i kostholdet ditt hvis du vil redusere LACTICINI:

 • Prøv rismelk, havre, soya, kokosnøtt eller mandler for å erstatte vaksine melk.
 • Prøv veganskost, gjærflak eller smuldret tofu for å erstatte melkebaserte oster.
 • Velg yoghurt og iskrem basert på soya i stedet for produkter med kumelk.

Tilleggsinformasjon: Almond Milk vs Melk vaksine vs Soy Milk vs Rice Milk »