Prostata kreft og diett: hva du bør vite

Diett og prostatakreft

Noen undersøkelser tyder på at dietten kan bidra til å forhindre prostatakreft. Men hvilke effekter har maten du spiser på folk som allerede sameksisterer med prostatakreft?

Prostata kreft er den nest vanligste kreften som finnes i amerikanske menn i henhold til American Cancer Society. Omtrent 1 MAN SU 9 vil motta denne diagnosen i løpet av livet.

Det du spiser kan påvirke ditt perspektiv for denne alvorlige sykdommen. Proaktive diettendringer, spesielt hvis du følger et typisk kosthold & # 8220; Western & # 8221; kan bidra til å forbedre dine egne prospekter.

Fortsett å lese for å lære mer om forbindelsen mellom kosthold og prostatakreft.

Hva sier forskningen? | Undersøkelser

L’diett innvirkning på prostatakreft er aktivt objekt. Flere utdanning Angi at en vegetabilsk-basert matplan kan være det beste valget for menn med prostatakreft.

Rødt kjøtt, arbeidet kjøtt og fettstoffer synes å være skadelig for de som lider av prostatakreft.

Vegetabilsk-baserte matvarer, som soya, frukt og grønnsaker, kan ha motsatt effekt. Forbruket av disse typer mat kan bidra til å redusere veksten av prostatakreft hos menn som har.

En føderal finansiering Studio på’mat og liv til menn (måltid) Han undersøkte hvordan en diett rik på vegetabilsk-baserte matvarer kan redusere utviklingen av prostatakreft.

I Fase III av klinisk eksperimentering, 478 Prostatakreft Deltakere spiste syv eller flere vegetabilske deler, med en’vekt på Lidopens og karotenoider & # 8211; For eksempel tomater og gulrøtter & # 8211; hver dag.

Omtrent halvparten av gruppen mottok diett coaching via telefon, mens den andre halvdelen, en kontrollgruppe, fulgte kostholdsrådgivningen av prostata Cancer Foundation.

Mens begge gruppene har hatt en lignende progresjon av kreft etter to år, er forskerne optimistiske om at store diettendringer er mulige hos personer med prostatakreft. Ytterligere studier er nødvendig for langsiktige effekter på vegetabilske dietter.

Mat mat og unngå

Hvis du vil gjenskape vegetabilsk måltid diett selv, inkluderer mat mat:

 • To porsjoner en dag med tomater og tomatderivater. Tomater er rike på lycopen, en antioksidant som kunne ha En beskyttende effekt på prostata helse.
 • To porsjoner en dag med cruciferous grønnsaker. Grønnsaker i denne gruppen inkluderer brokkoli, Bok Choy, Brusselspirer, Pepperrot, Blomkål, Hedgehogkål og Turner. Disse grønnsakene er rike på isotiocyanater, som jeg kan hjelpe Beskytte mot kreft.
 • Minst en del en dag med frukt og grønnsaker med et høyt karotenoidinnhold. Karotenoider er en familie av antioksidanter tilstede i oransje grønnsaker og mørkegrønn som gulrøtter, søte poteter, meloner, gresskar og mørkegrønne bladgrønnsaker.
 • En eller to porsjoner en dag med integrert frokostblandinger. Fiberrike Integral Foods inkluderer Flour D’havre, quinoa, bygg, mil, bokhvete og integrert ris.
 • Minst en del en dag med bønner eller belgfrukter. Høyt proteininnhold og lavt fett, bønner og belgfrukter inkluderer soya og soyabønneprodukter, linser, peanøtter, kikærter og carobs.

Det er ikke bare hva du spiser, men det du ikke spiser teller. Studioet tillater bare en del per dag med ett av følgende:

 • 2 eller 3 gram rød kjøtt
 • 2 gram arbeidert kjøtt
 • Andre kilder til mettet animalsk fett, som 1 spiseskje smør, 1 hele kopp melk eller 2 eggeplommer;

Det er viktig å merke dette En annen studie av 2011 Han fant at mennene som forbrukte to og et halvt egg eller mer i uken hadde større risiko for # 8217; 81% av dødelig prostatakreft i forhold til mennene som forbrukte mindre enn et halvt egg i uken.

Kostholdet kan kurere prostatakreft?

Ikke engang det sunneste dietten skal brukes som en enkelt behandling for prostatakreft.

En diett dårlig animalsk fett og rik på grønnsaker ser ut til å ha en positiv effekt på tumorveksten. Imidlertid er medisinsk behandling fortsatt nødvendig for å effektivt behandle sykdom og å eliminere eller redusere gjentakelser.

Det er viktig å huske at mennene som er anskaffet i måltidstudiet, blir nøye overvåket for sykdomsprogresjonen. Hvis du bestemmer deg for å kopiere sine matprogrammer selv, må du også være oppmerksom på foreskrevne behandlinger og overholde alle medisinske avtaler.

Diett og livsstil under behandlingen

Behandlingen av prostatakreft kan omfatte:

 • vaktsom
 • Hormonell terapi
 • kirurgi
 • kjemoterapi
 • stråling
 • Andre former for behandling

Noen av disse behandlingene kan ha bivirkninger, for eksempel tretthet, kvalme eller tap av appetitt.

Opprettholde en sunn og aktiv livsstil under behandlingen kan noen ganger være vanskelig. Men det kan oppnås og kan bidra til å unngå å gjenta sykdommen.

Kostholdet er bare en del av en sunn livsstil. Her er noen andre handlingselementer å huske på:

 • Det forblir aktivt samtidig som man opprettholder en sosial kalender eller ved å delta i en støttegruppe.
 • Hold en sunn vekt. L’Fedme har vært knyttet til ugunstige resultater hos menn med prostatakreft.
 • Finn en øvelse du liker og gjør den til en del av din vanlige rutine. Vandring, svømming og heve vekter er alle gode valg.
 • Eliminere eller redusere bruken av tobakksprodukter, for eksempel sigaretter.
 • Eliminere eller redusere alkoholforbruket.

gjenoppretting

Menn som er overvektige eller overvektige, er mer sannsynlig å ha en gjentakelse eller bukke for sykdommen i forhold til de med en kroppsmasseindeks i det normale området.

I tillegg til å redusere rødt kjøtt og mettet fett fra kostholdet ditt, sørg for at du spiser rike lycopen og cruciferous grønnsaker mat.

Ta ut mat

Et dårlig rødt kjøttdiett og animalske produkter og rik på vegetabilsk-baserte matvarer som frukt og grønnsaker, kan bidra til å redusere progresjonen av prostatakreft og redusere svulstveksten. God mat kan også bidra til å redusere gjentakelsen av sykdommen.

Selv om det er gunstig, bør en «sunt ernæring, aldri erstatte medisinsk intervensjon eller tilsyn under kreftstyring.