Prospera diett: mat mat, mat å unngå og helsemessige fordeler

Beskrivelse

Det velstående dietten er en rå og vegansk livsstil designet av # 8217; Ex profesjonell idrettsutøvere Brendan Brazier. Det er skissert i sin bok med samme navn, som gir oppskrifter lesere til frokost, lunsj, middag, smoothies og snacks i tillegg til et 12-ukers matprogram som følger når dietten begynner.

Folk som følger det velstående dietten teller ikke kalorier eller grense deler. I stedet oppfordres de til å gjøre flere små måltider om dagen for å opprettholde deres nivåer av sukker i blodet og energikonten hele dagen.

Planen hevder å hjelpe i vekttap, energinivåer, stressreduksjon, blodsukkerstabilisering og kardiovaskulær helse. Det hevder også å tilby fordeler for generell helse.

Hvilke matvarer blir spist?

Folk som følger et velstående kosthold, må konsumere integrert matbaserte matvarer som er rå eller holdt på et minimum ved lave temperaturer, med andre ord, matvarer som er så nært som mulig for deres naturlige tilstand.

I denne planen lander du i matvarer som er rik på næringsstoffer som:

 • bønner
 • frø
 • Grønne bladgrønnsaker
 • grønnsaker
 • frukt
 • hamp
 • Kaldpresset oljer
 • Eple cider eddik
 • sjøgrønnsaker
 • Integrert ris

Hvert måltid skal inneholde proteiner, mange sunne fibre og fett uten produkter av animalsk opprinnelse.

L’Målet med denne dietten er å konsumere rå og vegansk superciers som gir alle næringsstoffene som kroppen din trenger uten behov for en’ekstra integrering av vitaminer, mineraler eller næringsstoffer.

Hvis du planlegger å følge det velstående dietten, vil du oppdage at C’Det er en lang liste over vegetabilsk-baserte matvarer for å holde deg fornøyd i løpet av dagen.

Hvilke matvarer unngås?

Hvis du velger å følge det velstående dietten, må du eliminere alle produktene av animalsk opprinnelse, inkludert:

 • kjøtt (biff, svinekjøtt, lam, bison, etc.)
 • Fisk (hvit fisk, laks, tunfisk, etc.)
 • Sjømat og krepsdyr (reker, østers, blekksprut, kamskjell, krabber, etc.)
 • Egg, fjærfe (kylling, kalkun, etc.)
 • Meieriprodukter (ost, yoghurt, melk, krem, kefir, etc.)

Også, du vil unngå raffinerte karbohydrater og mat rik på stivelse og sukker. Du må også begrense maten som er tilberedt ved lave temperaturer. Selv om de er tillatt i små mengder i det velstående dietten, er det hyppig forbruk motet.

Til slutt vil du bli oppfordret til å kutte eller redusere bearbeidede matvarer så mye som mulig, siden mange inneholder tilsetningsstoffer og er rike på sukker, salter og fettstoffer.

Hva er de potensielle helsemessige fordelene?

Folk som spiser vegetabilske dietter er generelt i stand til å opprettholde Sunnere vekter Og de har blodtrykk og lavere kolesterol enn de som ikke gjør det. Vegan dietter har vært viste i noen studier Å redusere type 2 diabetes, hypertensjon, fedme og død for kardiovaskulær sykdom, selv om det er nødvendig å gjennomføre bredere studier for å studere potensielle langsiktige helsemessige fordeler mer i dybden.

En nylig, liten test har vist at veganske livsstilen er effektiv for å regulere blodsukkeret hos personer med type 2 diabetes, men ytterligere søk er nødvendig i det eller # 8217; spesifikt område.

De som adopterer Vegetabilske-baserte dietter Det kan også samle de ekstra fordelene ved å redusere antall reseptbelagte legemidler som må ta, lindre kroniske helsemessige forhold og redusere risikoen for kreft.

eliminerer bearbeidet mat Fra kostholdet ditt kan du redusere salen av salt, sukker og usunn fett, samt eliminere de kunstige og bearbeidede ingrediensene som ikke er tilstede i naturlige hele matvarer.

Brendan Brazier, Prospera Diet Creator, sier at planen følger planen, bidrar til å redusere stress og angst nivåer. Imidlertid er disse anekdotiske fordeler som ikke har blitt støttet av forskning.

Hva er risikoen og potensielle bivirkninger?

Folk som passerer til et vegansk kosthold, kan være i fare for ernæringsmessige mangler. Dette gjelder spesielt for næringsstoffer som er tilstede i animalske produkter, for eksempel jern, vitamin D, kalsium, DHA og vitamin B-12.

Selv om det velstående dietten motvirker integrasjonen, kan du oppdage at du må integrere noen av disse næringsstoffene for å møte de anbefalte daglige kravene.

Som med enhver endring i kostholdet, integrerer det gradvis kostholdet trives i din livsstil i stedet for å gjøre en ekstrem forandring på en gang. Begynn å legge til en eller to snacks eller måltider godkjent av vekst om gangen, og fortsett sakte opp til hele kostholdet.

Du kan prøve gastrointestinale lidelser (hevelse, endringer i tarmvaner, etc.), Irritabilitet og hodepine mens du kontrollerer endringer, spesielt hvis du endrer for kort over en tidsperiode for kort.

Hvem skal prøve det velstående dietten?

Personer med høyt blodtrykk, høyt kolesterol, kardiovaskulære sykdommer, type 2 diabetes, kroniske eller overvektige sykdommer kan dra nytte av det velstående dietten.

Ellers sunn folk som ønsker å rydde opp kostholdet og trekke mer næringsstoffer fra matvarer som de forbruker, kan også dra nytte av da’adopsjon av en vegansk livsstil som en velstående diett.

Folk med Skjoldbruskkjertelsykdom Du bør være forsiktig når du adopterer en vegansk livsstil, siden noen planter som mais, søte poteter, soya og rå crucifer grønnsaker er goitrogenes og kan forverre dine symptomer.

Matlaging av disse grønnsakene gjør dem sikre for personer med skjoldbruskkjertrossykdommer å spise, men siden kokte grønnsaker er begrenset i det velstående dietten, kan det være nødvendig å helt eliminere de matene.

Videre, folk med nyresykdom De som følger den velstående dietten, bør begrense mat med høye mengder fosfor og kalium.

L & # 8217;

Grønnsak, integrert og vegansk dietter som den velstående dietten kan gi vekttap og helsemessige fordeler for de som følger livsstilen, inkludert personer med kardiovaskulær sykdom, type 2 diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol.

Som med enhver livsstilsendring, bør det velstående dietten gradvis integrert, som omhandler forsiktighet og tilpasset dine individuelle ernæringsmessige behov.